Niculina Stoican, expoziție specială la Paris. Artista deține un costum popular, identic cu cel al Mariei Tănase: „Din gogoși și viermi de mătase și din borangic” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Niculina Stoican, expoziție specială la Paris. Niculina Stoican are un costum identic cu cel al elebrei Maria Tănase. Artista l-a prezentat într-o expoziție la Paris, ce s-a prelungit cu încă o lună de zile. Luna viitoare, vestitele costume populare românești vor poposi și la Strasbourg. Celebra cântăreața a rămas să meargă în capitala Franței și să le ducă în celălalt oraș francez. De această dată, Niculina și-a propus să ajungă și la mormântul lui Constantin Brâncuși.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Niculina Stoican a luat parte la o expoziție specială la Paris. Artista deține un costum popular, identic cu cel al Mariei Tănase. Într-un interviu pentru viva.ro, artista ne vorbește despre succesul parizian, dar și despre ceea ce ar dori să facă la următoarea ei vizită în Capitala Franței.

356223035_817956233028092_5064217565671904307_n356223035_817956233028092_5064217565671904307_n

Citește și: Ce cadou i-a făcut Niculina Stoican lui Nicolae Botgros. Artista l-a luat total prin surprindere: „Am crezut că mă lasă picioarele de emoție, mai ales când am văzut reacția lui' / EXCLUSIV

Citește și: Niculina Stoican și Ștefan Bănică au cântat în duet, pe scenă, deși nu au același stil muzical: „A fost ideea lui. A gândit-o ca pe…'

Citește și: Cum se înțeleg Raluca Bădulescu și sora ei mai mică, Ioana: „Ca orice om, am probleme, întrebări. Ea mă ajută enorm'. Ce job-uri a avut vedeta Kanal D în tinerețe / EXCLUSIV

Citește și: Ce se întâmplă în viața amoroasă a Nicolei după divorț și în ce relații a rămas cu fostul soț, Mihai Alexandru: „Aveam foarte multe discuții, nu eram pe aceeași felie' / EXCLUSIV

Niculina Stoican, expoziție specială la Paris

Niculina Stoican a dus la Paris costumul popular bazat pe borangic și pe viermi de mătase, în cadrul expoziției „Borangic. Mătasea în tradiția vestimentară românească'. Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român, în perioada 25 – 27 iulie 2023. Evenimentul s-a bucurat de un real succes și s-a prelungit cu încă o lună, iar artista va merge să mute costumele pentru o expoziție la Strasbourg.

În opinia cântăreței de muzică populară, Parisul este cel mai frumos oraș din lume. Cu prima ocazie, aceasta vrea să ajungă și la mormântul sculptorului român Constantin Brâncuși, care s-a stins din viață la Paris, la 16 martie 1957.

'Am fost la Paris. Expoziția de costume trebuia să fie timp de o lună de zile și, pentru faptul că a fost foarte solicitată și sunt foarte mulți cei care vor să o vadă, mai stă o lună, până în septembrie. După aceea, o ducem la Strassbourg.

De acolo au plecat foarte multe invitații și propuneri, pe care nu o să le dezvălui, până nu se materializează, pentru că este vorba de locații importante ale Franței. Se pare că inclusiv Luvru este interesat de expoziția noastră', a declarat pentru viva.ro, Niculina Stoican, care a prezentat costume populare la Paris, o parte chiar din colecția proprie.

Niculina Stoican: „Punctul forte al expoziției este costumul meu care e aproape identic cu cel al Mariei Tănase'

Cel mai special costum este acela al artistei care seamănă foarte mult cu unul purtat de Maria Tănase. La eveniment au luat parte numeroase personalități de la noi, dar și din Franța. În cadrul expoziției s-au prezentat costume tradiționale din Muscel și Oltenia, din colecțiile personale ale Niculinei Stoican, dar și ale Elenei Iagăr.

'Eu am niște costume spectaculoase. Punctul forte al expoziției este costumul meu care e aproape identic cu cel al Mariei Tănase, din gogoși și viermi de mătase și din borangic. A fost o prezentare prin cântec a României. Au fost fascinați și încântați de ceea ce au văzut, iar dacă mă întrebați dacă am cântat, eu am cântat acapella. ', a mai adăugat Niculina Stoican.

Deși îi place foarte mult Franța, cântăreața de muzică populară consideră că România este locul ideal în care putea să vină pe lume și susține că țara noastră nu are termen de comparație. Artista a mai fost în Paris, dar și-ar dori să ajungă și pe Valea Loarei.

'Am fost de foarte multe ori la Paris, dar nu are asta importanță. Pentru mine, Parisul este cel mai frumos oraș din lume. Așa că, ori de câte ori merg… Nu există alt oraș mai frumos. Bine, în afară de România, pe care eu nu o compar cu nimic, niciodată. Nu există comparație. România este pentru mine locul ideal unde puteam să mă nasc.

Dar, Parisul este cel mai frumos oraș din lume, în viziunea mea și pentru istorie, și pentru arhitectură și pentru ceea ce te face să simți… E ceva special, nu doar frumusețea lui. Am văzut la Paris tot ceea ce se poate vedea în Paris. Aș vrea să văd Valea Loarei – se spune că este fenomenală. E plină de castele… Dar ce nu au ei? Eu am citit foarte mult Dumas și probabil că de aceea mă fascinează atât de tare Parisul și mă cataloghez cu el. Dar, Palatul Versaille este ca și când ai trăi în acele vremuri.', a mai spus Niculina Stoica, pentru viva.ro.

Niculina Stoican: „Într-o oarecare măsură, Parisul seamănă cu Bucureștiul'

Niculina Stoican ne-a explicat de ce iubește atât de mult capitala Franței. Aceasta crede că, în mare parte, se datorează faptului că Parisul seamănă cu Bucureștiul, căruia, pe vremuri, i se spunea, 'Micul Paris'.

'Într-o oarecare măsură, Parisul seamănă cu Bucureștiul. Pe vremuri, Bucureștiului i s-a spus micul Paris. Cred că totul e legat emoțional de România. Dar Parisul, dincolo de emoțiile mele pentru România, este un oraș spectaculos, în primul rând pentru istorie și arhitectură. Clădirile noi, futuriste nu îmi spun nimic. Pe când clădirile vechi spun ceva. Îți dau altă stare, în primul rând o stare admirativă.', a declarat Niculina Stoican, pentru viva.ro.

Niculina Stoican: 'Singurul loc în care aș fi vrut să merg și unde voi merge atunci când voi ajunge la Paris este mormântul lui Brâncuși'

Ultima dată, Niculina Stoican nu a vizitat mai nimic în Paris, concentrându-se pe expoziția de costume populare. Dar, următoarea dată când va păși în Capitala Franței, primul lucru pe care îl va face este să ajungă la mormântul lui Constantin Brâncuși.

'Ultima dată nu am vizitat nimic. Am fost strict pentru expoziție. Singurul loc în care aș fi vrut să merg și unde voi merge atunci când voi ajunge la Paris, este mormântul lui Brâncuși. E locul pe care, de câte ori am fost eu în Paris – avidă să văd ce este al lor, n-am realizat că trebuie să văd și ce este al meu. Eu așa consider, că Brâncuși este al meu, pentru că sunt româncă și a rămas la ei. Este primul loc în care voi merge. Când am să merg să mut colecția de costume la Strassbourg, am să merg și la mormântul lui Brâncuși.', a mai declarat Niculina Stoican, pentru viva.ro.

Niculina Stoican are o vară încărcată, plină de evenimente și crede că nu prea e loc și de o vacanță.'Greu cu vacanța la mine, pentru că nu sunt liberă în weekend. Nu am weekend-uri libere.', spune artista, care la fiecare final de săptămână își bucură fanii la concerte și evenimentele la care este solicitată.

Foto: arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton