Oana Pellea, mesaj emoționant la 40 de ani de la moartea lui Amza Pellea: "Tată, ești aici cu mine secundă de secundă, te simt în vene, în suflet, în gând"

 Dumba Gabriela
.

Oana Pellea a transmis un mesaj emoționant, la 40 de ani de la moartea tatălui ei, marele Amza Pellea. Magistral în rolul lui Mihai Viteazul, unic în rolul lui Nea Mărin, Amza Pellea s-a stins pe 12 decembrie 1983, la 52 de ani, în urma unui cancer galopant localizat la plămâni. Oana Pellea mărturisește că l-a simțit tot timpul alături de ea, deși nu mai este în lumea materială, ci alături de soția mult iubită, Domnica, plecată și ea dintre noi în 2003.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Considerat unul dintre cei mai mari actori români, Amza Pellea a jucat în peste 50 de filme şi zeci de piese de teatru. A interpretat roluri impresionante, de la Decebal la Mihai Viteazul, însă personajul care l-a consacrat a fost „Nea Mărin, pe care el însuși l-a creat.

3353-13353-1

Mesajul Oanei Pellea la 40 de ani de la moartea tatălui ei, Amza Pellea

Pe 12 decembrie 1983, legendarul actor a murit, la numai 52 de ani. Cauza morţii pare să fi fost evoluţia rapidă a unui cancer pulmonar cu care actorul se lupta la vremea respectivă. Oana Pellea a postat și în acest an un mesaj emoționant pentru a comemora trecerea în neființă a tatălui ei iubit.

Tată, azi, 40 de ani de când ai plecat la Domnul… Cum adică 40 de ani? Ce glumă proastă! Nici vorbă…ai plecat ieri…de fapt nici nu ai plecat! Ești aici cu mine secundă de secundă, te simt în vene, în suflet, în gând. Te văd câteodată în degetele mele sau în căutătura ochilor, te recunosc în ridul dintre ochi. Câteodată îmi curgi pe obraz ca lacrimă și alteori…de multe ori…îmi tâșnești din baierele pieptului ca hohot de râs.

Îți mulțumesc că te-ai ținut de promisiunea făcută: O să fiu întotdeauna cu tine'. Și EȘTI! Mulțumesc tuturor celor care azi vor aprinde o lumânare și vor înălța o rugă pentru sufletele adormiților robilor lui Dumnezeu AMZA și DOMNICA MIHAELA. Să-mi fie cu iertare, dar nu-i pot despărți…e prea mare și veșnică IUBIREA care i-a legat! Dumnezeu să-i odihnească în Iubirea Sa!, este mesajul scris de Oana Pellea (61 de ani), pe Facebook.

Citește și: Dani Oțil și-a criticat soția din cauza unei ținute provocatoare: „Ești în sânii goi, nu poți să mergi așa’. Cum era îmbrăcată Gabriela Prisăcariu

Citește și: Cum s-au cunoscut Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău și cum a fost la prima lor întâlnire: „A doua zi am fost la mănăstire, un călugăr ne-a spus că…. Artista nu voia o relație cu el, la început

Amza Pellea fuma foarte mult, iar acest viciu i-ar fi atras moartea prematură

Acum ceva timp, Oana Pellea a transmis un mesaj care pare să confirme că viciul care i-a adus în cele din urmă moartea tatălui ei a fost fumatul. Se pare că una dintre dorințele lui pe patul de moarte a fost ca fata lui să se lase de fumat.

Tata meu. Trăgea din țigară ca și când ar fi fost prima și ultima data. Trăgea din țigară ca și cum știa ca viața e scurta și merita arsa și cheltuită…Trăgea din țigară pana la capăt, pana ardea toată…cum si-a ars superb viața.Când a murit m-a rugat doua lucruri!

1. Sa am grija de mama

Și 2. Sa mă las de fumat.', a scris Oana Pellea, pe Facebook, în cadrul unui mesaj în care face apel către fumători pentru a se lăsa de acest viciu.

După moartea lui Amza Pellea s-a zvonit că totul ar fi fost premeditat de Securitate. Astfel, deși avea cancer, a apărut povestea unei iradieri ordonate de Securitate care i-ar fi accelerat evoluția bolii.

Popularitatea actorului ar fi fost unul dintre motive, pentru că Ceauşescu nu concepea ca cineva să fie mai cunoscut decât el, iar cel de-al doilea motiv ar fi fost reprezentat de o poantă abil strecurată de Amza în timpul interpretării, într-un spectacol, a monologului lui Nea Mărin în care ar fi spus „Leana lu` Zăpăcitul din capul statului', în loc de „Leana lu` Zăpăcitul din capul satului'. Această replică l-ar fi enervat pe dictator.

Deși nu sunt dovezi clare în acest sens, chiar și fiica lasă loc acestei variante. „Sinceră să fiu nu pot să vă spun dacă această poveste este reală sau nu', a spus Oana Pellea, în trecut.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton