Oana Roman, adevărul despre facultatea din Franța, după ce a fost acuzată că nu a studiat, de fapt, la Sorbona: "Eu am făcut o școală de înalte studii, cu sistem diferit, care face parte din Sorbona"

 Dumba Gabriela
.

Oana Roman a fost acuzată, de-a lungul anilor, că a studiat în Franța doar datorită tatălui său și s-a mai spus că nu a absolvit, de fapt, Universitatea Sorbona din Paris, ci o altă instituție de învățământ afiliată acesteia. Oana Roman a explicat tot timpul că a ajuns acolo doar pentru că a învățat foarte mult și nu pe „pilele” tatălui ei, însă recunoaște că nu este chiar absolventă Sorbona.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Oana Roman a declarat tot timpul că este absolventă de master în Relații Publice la Universitatea din Sorbona, cea mai vestită universitate franceză și una dintre cele mai cunoscute universități din lume. Fiica lui Petre Roman a fost mereu extrem de mândră de studiile sale și nu s-a sfiit niciodată să le pună în evidență pentru că, spune ea, a fost tot timpul pe cont propriu acolo și numele Roman nu a contat deloc.

51260204_2010542552328271_8225024180437909504_n51260204_2010542552328271_8225024180437909504_n

Ce spune Oana Roman despre studiile ei în Franța, la Universitatea Sorbona

Oana Roman susține că acea perioadă a fost una extrem de dificilă din viața sa, din cauza standardelor ridicate ale facultății pe care a urmat-o, însă admite că nu a absolvit Sorbona, ci o altă instituție de învățământ din cadrul Sorbona, CELSA. Iar acum câțiva ani chiar și-a postat diplomele pe Facebook pentru a convinge toți cârcotașii.

Eu am făcut o școală de înalte studii, care face parte din Sorbona, dar este o școală cu sistem diferit, ceea ce înseamnă examen de admitere cu o rată de admisibilitate sub 4%, adică puține locuri, mulți candidați, competiție foarte mare. Am fost singurul student străin din această facultate. A fost extrem de greu. Au fost niște ani în care nu am făcut nimic altceva decât să mă duc la școală și să învăț.

Nu m-am distrat, n-am ieșit, n-am avut gașcă de prieteni. Eram singură într-o țară străină, într-o perioadă în care nu exista internet. Nu aveam telefoane mobile, nu aveam rețele sociale, nu aveam absolut nimic. Pentru că nu aveam laptop, am făcut facultatea scriind totul de mână. Așa că a fost greu, foarte greu', a povestit Oana Roman pe Instagram.

Citește și: Oana Roman, prima declarație despre cearta cu Vica Blochina:„M-a dezamăgit foarte tare’

Citește și: Marilu Dobrescu are un nou iubit, după despărțirea de Iustin Petrescu? Cine e bărbatul pe care l-a cunoscut recent: „Le bifează pe toate! Nu e mârlan, are respect pentru femei, e bun de pus la rană…’

Citește și: Bogdan Vlădău, mesaj cu subînțeles după ce s-a vehiculat că divorțează de Gina Chirilă: „Tu nu minți, nu folosești oameni, nu înșeli…’ / Pe contul lui încă apar fotografii cu ea

Cum a ajuns Oana Roman să studieze în Franța

Oana Roman a absolvit Școala Generală Nr.5 din Capitală, după care a urmat Liceul Central din București până pe clasa a XII-a. Aceasta a obținuit o medie mare la examenul maturității, iar cursurile din ciclul liceal le-a avut în limba franceză, fiind la o clasă de bilingv română-franceză.

Mioara Roman a căutat o universitate bună pentru fiica ei, pentru a putea să urmeze specializarea de Comunicare și Relații Publice, care atunci nu exista în România, așa că au optat pentru Franța.

„Am dat examen de admitere în primul an, iar în anul doi, pentru a intra în anul de Licență am mai dat o admitere. Din peste 800 de candidați am ramas doar 64', a spus Oana Roman despre Universitatea Sorbona din Paris.

'Ceea ce puțină lume înțelege, este faptul ca la acel nivel, într-o Universitate care se numește Sorbona, conceptul de pile nu există. Acolo dai examen și ești admis sau nu. Nu contează cine ești, nici cum te cheamă, nici de unde vii', mai spunea ea în trecut.

Oana Roman a fost tot timpul pusă la zid că este „fata lui tata” și că Petre Roman este cel care a ajutat-o să obțină diplome și recunoaștere în profesia ei, însă vedeta a infirmat tot timpul acest lucru.

„Deşi am studii univer­sitare şi master la Sor­bona, și peste douăzeci de ani de carieră, într-o me­serie extrem de grea, cum e co­municarea, încă sunt voci care spun că-s o ne­isprăvită care beneficiază de privilegii, fără să mun­cească. „Fata lui tata', adică Petre Roman, omul ce are azi altă familie, are viaţa lui, separată total de a mea. Dacă la în­ceput, aceste ca­lomnii erau politice, apoi au fost preluate de pre­să, o zonă care continuă să se scalde într-o igno­ran­ţă și o cultivare a răului ne­maipo­menite„, spunea Oana Roman într-un interviu mai vechi.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton