Oana Roman a dat dovadă de ambiție și multă determinare, asta pentru că fiica lui Petre Roman a decis să slăbească și a reușit un rezultat demn de laudă. A slăbit 20 de kilograme și și-a schimbat complet înfățișarea, dar și stilul de viață. Este mai activă, mai sănătoasă, iar încrederea în sine, așa cum era de așteptat, a crescut odată cu topirea kilogramelor.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Este binecunoscut faptul că Oana Roman s-a luptat mulți ani de zile cu kilogramele. Ea a născut-o pe Iza, iar în timpul sarcinii a acumulat și mai multe kilograme în plus. A reușit să le dea jos prin mult efort, mese puține, alegeri mai sănătoase și multe masaje de remodelare pentru a scădea în centimetri.
Ea le-a povestit fanilor ei în repetate rânduri cam care este meniul ei zilnic. Oana Roman are un interval de câteva ore în care poate mânca, însă nu foarte mult. Ea alege să mănânce fructe, legume, pește sau o friptură. Din când în când, își mai face unele pofte, însă doar gustă, nu mănâncă o masă întreagă de alimente nesănătoase.
Cum a slăbit Oana Roman 20 de kilograme într-un an
Oana Roman nu s-a ferit să spună la ce dietă a apelat, mai ales că primea foarte întrebări legate de pierderea kilogramelor. Ea a făcut un videoclip în care le-a explicat fanilor că a ținut dieta intermitent fasting și că a apelat la proceduri de remodelare corporală.
„Transformare realizată într-un an. Nu o lună, 2, 3. Fără operație, fără editare la poze. Doar cu proceduri de remodelare corporală(…) : criolipoliza, velashape 3 si icoone , DIETA INTERMITENT FASTING SAU POST INTERMITENT SI CEAI (n.r. De slăbit). Toate împreună rezultat: minus 20 de kilograme, minus 14 cm în talie și șolduri’, a dezvăluit Oana pe Instagram, alături de un colaj cu poze cu ea înainte și după dietă.
Mulți au spus că transformarea fizică a Oanei Roman are la bază o operație de micșorare a stomacului, însă vedeta a ținut să explice că nu a apelat la o astfel de intervenție și că nu o va putea face nici în viitor și asta din cauza unor probleme de sănătate mai vechi.
Dragii mei, zilele acestea am primit foarte multe mesaje din partea voastră, toate cu aceeași întrebare: Cum ai slăbit? Ei bine, eu v-am tot explicat de-a lungul acestor luni cum am reușit să slăbesc. Unii dintre voi sunteți ușor sceptici în legătură cu acest subiect și mă tot întrebați în continuare cum am slăbit. Nu mi-am făcut operație de micșorare a stomacului pentru că eu nu am voie să mă ating de zona aceea deoarece am o operație foarte, foarte complicată la nivelul abdomenului și nu am voie să fac așa ceva. Am reușit să slăbesc cu două lucruri: țin un fel de dietă pe care mi-am inventat-o singură în sensul în care mănânc din toate, dar foarte, foarte puțin. Practic, mănânc un fruct sau o jumătate de covrig dimineața, la prânz mănânc o ciorbă, o supă sau o friptură și seara, în general, nu prea mai mănânc nimic. În același timp, fac acele proceduri de remodelare corporală.’, a povestit Oana Roman pe instagram.
Ce este intermittent fasting
Intermittent fasting, sau postul intermitent, reprezintă un curent din ce în ce mai popular la nivel global. Este privit, în mare parte, ca o dietă eficientă, ce poate reduce rapid și sigur numărul de kilograme in plus.
Cu toate acestea, studiile demonstrează că postul intermitent nu ajută doar la slăbit, ci ca ar putea aduce și alte beneficii majore pentru sănătate. Iată cum funcționează, ce avantaje are și cum poate fi ținut acest post:
Postul intermitent are la baza autofagia, procesul prin care corpul își poate consumă propriile celule si componente deteriorate. „Auto înseamnă pe sine și „fagein înseamnă a mânca. Deci semnificația literală a autofagiei este „a se mânca pe sine .
Deci această dietă se bazează pe post (perioada de timp în care se consumă numai băuturi fără calorii și nu se consumă mâncare deloc ) care este alternat cu mesele obișnuite. Acest post nu te obligă să renunți la niciun aliment și nu are structura convențională a unei diete, nu ne amintește nici de dietele ieftine despre care nu există niciun studiu și care au la bază 3-4 alimente care nu oferă corpului substanțele nutritive necesare. Când organismul are un nivel scăzut de zahăr prin post, acesta aduce stresul pozitiv care trezește modul de reparație a supraviețuirii.