Oana Roman a răbufnit în scandalul Gheboasă: "Libertatea de exprimare este un drept care are și limite"

 Dumba Gabriela
.

Oana Roman și-a spus și ea părerea vizavi de scandalul Gheboasă, care a împărțit internetul în două: pro sau contra artistului care a urcat pe scena Untold și a cântat piese cu versuri „care instigă la violență”. Gheboasă a primit amendă după prestația la Untold, însă multe voci s-au ridicat împotriva acestei măsuri și susțin că este îngrădit dreptul la liberă exprimare. Ce crede Oana Roman vizavi de scandalul Gheboasă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Trapper-ul Gheboasă a stârnit un val de controverse la Untold. Gavriș Gabriel pe numele său real a fost acuzat de nenumărate ori că instigă la violență, droguri și multe altele prin versurile sale și că nu oferă o educație copiilor. 

329279206-568101268667743-3270567341119347025-n329279206-568101268667743-3270567341119347025-n

Ce crede Oana Roman despre scandalul Gheboasă și libertatea de exprimare

Oana Roman a ținut să le transmită urmăritorilor săi că aceștia pot comenta și pot avea o părere, atât timp cât nu încalcă limita bunului simț și țin cont de sentimentele celor din jur și de modul în care o părere poate afecta o persoană mai mult decât am putea crede.

„Despre libertatea de exprimare și despre oamenii care s-au trezit moraliști și urlă ipocrit: jos cenzura.

Dar dacă vrei să te dai deștept și să discuți despre drepturile fundamentale ale omului, trebuie să și știi despre ce vorbești.  Cei care strigă ipocrit jos cenzura trebuie să înțeleagă că libertatea de exprimare este un drept care are și limite', a scris Oana Roman pe pagina sa de Instagram.

Citește și: Cine este şi cum arată Luiza, soţia lui Gheboasă: „De la 14 ani ne-am cunoscut. Părinții noștri nu ne lăsau'

Citește și: Organizatorii Untold, prima reacție după ce concertul lui Gheboasă a fost intens criticat: „Nu am intervenit niciodată în actul artistic, deoarece credem în libertatea de exprimare'

Gheboasă a fost amendat după concertul la Untold

Gheboasă este un tânăr trapper din România, iar anul acesta a cântat la mai multe concerte, festivaluri, printre care și UNTOLD, iar prestația sa a stârnit un val de controverse. 

Gavriș Gabriel a fost acuzat de nenumărate ori că instigă la violență, droguri și multe altele prin versurile sale și că nu oferă o educație copiilor. 

„În data de 6 august a.c., ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasa, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-au avut la dispoziție.

În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august a.c., a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în  amendă în valoare de 1.000 lei, pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora', citează kanald.ro.

Gheboasă, reacție după amenda Jandarmeriei

Gheboasă a declarat că va contesta amenda în instanță, motivând că și alți artiști ar fi avut versuri la fel de vulgare ca ale lui.

„Nu înțeleg de ce m-au amendat tocmai pe mine. Cred că dacă nu eram țigan nu primeam amendă. Familia mea știe că nu am făcut nimic greșit. Momentan, nu am primit amenda, însă nu o s-o plătesc, o să o contest în instanță. Nu înțeleg de ce mă acuză de rasism, eu iubesc ț**anii, fac parte din ei, nu m-aș gândi niciodată să îi jignesc’, a afirmat Gheboasă, pe numele real Gabriel Gavriș, la România TV.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton