Oana Sîrbu a rememorat recent perioada în care reprezentanții PCR erau până și în juriile de la Mamaia. Mai mult, artista susține că piesele tip imn aveau prioritate. Din păcate, anii '80, în care s-a lansat ea, au adus cu ei o schimbare în negru. Pentru Oana Sîrbu, Festivalul de la Mamaia reprezintă istoria unor cântece cu care și-a petrecut copilăria, în anii '70, și pe care le fredona non-stop. Manifestarea se va relua anul acesta, după o absență de 11 ani.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Ediția din acest an a Festivalului Mamaia se reia după 11 ani de absență, în perioada 25-27 august, în Piațeta Perla din Mamaia. Pe vremea când s-a lansat Oana Sîrbu, totul era controlat de sus, iar în juriile de la Mamaia erau reprezentanți PCR. De asemenea, melodiile patriotice erau la mare trecere în perioada aceea și mai ales nelipsite de pe podium, pentru premii. Iată ce a rememorat artista pentru VIVA!
Oana Sîrbu își amintește cum reprezentanții PCR erau în juriile de la Mamaia: 'Anii ’80, în care m-am lansat eu, au adus cu ei o schimbare în negru…'
Oana Sîrbu s-a arătat extrem de încântată de reluarea Festivalului Mamaia, în acest an. Ediția din 2023 va avea loc la finalul lunii august. Pentru Oana Sîrbu, Festivalul de la Mamaia reprezintă istoria unor cântece cu care și-a petrecut copilăria, în anii ’70, și pe care le fredona non-stop.
,,Anii ’80, în care m-am lansat eu, au adus cu ei o schimbare în negru, în toate domeniile profesionale și educaționale, inclusiv în muzică: reprezentanți ,,de seamă” ai PCR erau prezenți în jurii muzicale sau artistice, care își dădeau acordul modificând alura esențială a filonului românesc autentic', a declarat Oana Sîrbu, pentru viva.ro.
Oana Sîrbu: 'La Mamaia existau așa-zisele priorități pentru anumite piese tip imn'
Oana Sîrbu susține că pe vremuri, la Festivalul Mamaia erau anumite priorități pentru melodiile patriotice, tip imn, pentru podium. Artista s-ar bucura ca manifestarea de la malul mării să câștige admiratori printre tineri.
'Și la Mamaia existau așa-zisele priorități pentru anumite piese tip imn, recitaluri impuse, premii date pe criterii subiective ș.a.m.d. Totuși, au existat piese foarte bune, lansate și atunci. Mă bucur tare de această ediție aniversară. Cred că merită, în memoria unor mari compozitori, instrumentiști și interpreți, ca Festivalul de la Mamaia să revină, să-și câștige admiratori în rândurile publicului tânăr!”, a declarat Oana Sîrbu pentru viva.ro.
Oana Sîrbu: 'Marcel Pavel mi-a spus, chiar în seara aia, că nu mi se potrivește…'
Oana Sîrbu a apărut prima oară pe scena festivalului, în 1986, când a câștigat Premiul Tinereții, imediat după Steaua fără nume și înainte de apariția filmului „Liceenii”. Participase atunci cu două piese propuse de realizatori, „Voi cânta pentru mileniul III” – Marius Țeicu, și „Vreau o stea!” – Dan Ardelean. Participările Oanei Sîrbu la Mamaia au fost sporadice:
,,În 1993 , cu „Dacă te-am mințit cândva”, compusă de Virgil Popescu, a fost laureată la secțiunea „Șlagăre”, apoi am participat cu „Mă gândesc la dragostea mea” – Virgil Popescu, despre care Marcel Pavel mi-a spus, chiar în seara aia, că nu mi se potrivește, „Călător spre mileniul III” – Virgil Popescu, „Primavăra” -Virgil Popescu, o piesă de grup, alături de alte colege, „N-am știut să te păstrez” – Mihai Dumbravă, o propunere de bossanova, la inițiativa lui George Natsis, pentru un colaj de cântece de gen, din anii ’60”, a mai declarat Oana Sîrbu.
Foto: Facebook