Cu ce se ocupă Cristian Șofron, Mihu din filmul "Toate pânzele sus", la 65 de ani: "Nu mi s-a urcat celebritatea la cap"

 Dumba Gabriela
.

Cristian Șofron avea 16 ani când a primit rolul Mihu din filmul „Toate pânzele sus”, însă nu a fost primul său film. Cu trei ani înainte jucase în filmul „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, însă actorul este fericit că acum, la 65 de ani, poate concluziona că nu a lăsat celebritatea să i se urce la cap. Cu ce se ocupă în prezent Cristian Șofron, actorul pe care oamenii îl strigă și acum pe stradă „Mihu”, grație rolului din filmul „Toate pânzele sus”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cel mai cunoscut rol al lui Cristian Șofron rămâne cel al marinarului Mihu din filmul serial „Toate pânzele sus'. De asemenea, Cristian Șofron a dublat în limba română, vocea Șarpelui Ka, din Cartea Junglei, și după moartea regretatului Florian Pittiș dublează vocea lui Winnie de Pluș. Cristian Șofron spune că perioada în care a jucat în ‘Toate pânzele sus!’ rămâne una dintre cele mai speciale din viața sa.

4565645656

Cu ce se ocupă Cristian Șofron, Mihu din filmul „Toate pânzele sus”, la 65 de ani

După 55 de ani de carieră, Cristian Șofron recunoaște că celebritatea nu i s-a urcat niciodată la cap. Recunoaște că a fost mereu atent să nu depășească limitele, chiar dacă și acum oamenii îl strigă pe stradă „Mihu”, grație rolului din filmul „Toate pânzele sus”.

Eu, din punctul meu de vedere, pot spune cu tărie că NU mi s-a urcat la cap. Nici cei din jurul meu nu mi-au dat vreodată de înțeles că am depășit măsura. Recunosc, am încercat mereu să fiu atent la acest aspect, să nu depășesc niște limite. Sper, ca în general, să fi reușit. Dacă undeva, cuiva, am dat această impresie, regret.

Mi-am redescoperit admirația pentru delta noastră. Din când în când, mai dau o fugă cu colegii despre care v-am vorbit la început, la un pescuit. Desigur, întotdeauna e ceva ce ne împiedică să și prindem pește. Ba apa e prea rece, ba e prea caldă, ba e vânt, ba nu e, și tot așa. Dar atmosfera și întâmplările cu ei sunt atât de minunate, că nu mai contează.

În rest, de când am intrat și în zona administrativă a teatrelor, de când am condus în calitate de director, Teatrul Odeon iar acum Teatrul Stela Popescu, sunt acaparat aproape total de această zonă. Încerc, la Teatrul Stela Popescu să onorez deviza noastră, ce stă sub denumirea teatrului: 'TEATRUL STELA POPESCU, TEATRU LA NIVEL DE EXCELENȚĂ'. Vă aștept să vedeți spectacolele noastre. Vă asigur că nu veți regreta. Pe curând!', a declarat Cristian Șofron pentru FANATIK.

Citește și: Ce semn divin a primit Andreea Berecleanu în timp ce se ruga în fața unei biserici: „Am ridicat telefonul și am surprins momentul'

Citește și: Cine este Mario Fresh, iubitul Alexei Eram de la America Express. A colaborat cu numeroși artiști de la noi din țară

Cum i-a schimbat viața lui Cristian Șofron rolul Mihu din filmul „Toate pânzele sus”

Cristian Șofron s-a împrietenit cu Sergiu Nicolaescu atunci când avea 13 ani, însă celebritatea a cunoscut-o odată cu personajul Mihu din ‘Toate pânzele sus.

Pentru mine, Sergiu Nicolaescu a însemnat foarte mult. Am avut o colaborare îndelungată, m-a distribuit în multe dintre filmele pe care le-a făcut. A fost o relație bazată pe încredere, profesionalism. Îmi aduc aminte că-mi spunea că e mândru de mine și pentru că aproape nu-și termina de dat indicațiile regizorale la cadru iar eu deja le înțelegeam și le si făceam. Vremuri…

Desigur, rolul din ‘Toate pânzele sus mi-a adus cea mai mare notorietate. Acolo i-am întâlnit pe Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Ilarion Ciobanu, Colea Răutu, Ion Dichiseanu. Ce actori, ce oameni…Cu toată modestia, nu pot să nu mă bucur când, și astăzi, mă oprește lumea pe stradă să vorbim de acel film.

Ce e puțin ciudat e că acest lucru se întâmplă și cu oameni tineri și foarte tineri, care urmăresc și azi serialul la TVR. Și le place! Un film fără efecte video, fără violență și totuși atât de vizionat. Se spune că este cel mai vizionat film românesc. Dacă sunt mândru de asta? Da, cam sunt…', a mai dezvăluit Cristian Șofron.

Cristian Șofron, Mihu din filmul „Toate pânzele sus”, este căsătorit de 27 de ani

Cristian Șofron este căsătorit cu Andreea Măcelaru pe care a cunoscut-o la spectacolul piesei ‘Șantaj. S-au căsătorit în iarna lui 96 când afară erau minus 20 de grade. După 27 de ani, cunoscutul actor recunoaște că dă cu aspiratorul și face piața, ca un soț adevărat.

Am încercat mereu să fiu un om ‘normal. Fac și piața, dau și cu aspiratorul, și tot ce mai înseamnă azi să fii lângă familie. Atât cât se mai poate.

Da, sigur că-mi aduc aminte prima întâlnire cu Andreea. A intrat în cabina de repetiție a Teatrului Nottara, la 21 de ani, fiind distribuită în spectacolul ‘Șantaj. Îmi amintesc și cum era îmbrăcată (râde, n. red.). Cât despre gelozie, dacă e controlată corect, poate fi chiar ‘de bine„, a mai spus Cristian Șofron.

Cristian Șofron este un tată implicat, chiar și acum când copiii sunt adolescenți și nu se mai prea intersectează. Este topit după Sara și Luca și își dorește ca cei doi să devină niște oameni mai buni.

Sunt topit după ei. Chiar dacă, acum adolescenți fiind, ne intersectăm mult mai rar. Preocupările și prioritățile lor s-au schimbat, normal, dar încerc să le fiu aproape fără să-i agasez, să-i presez în vreun fel. Spun banalități, știu, dar ei sunt viața mea. Sper să-și găsească drumul, echilibrul în viață, să facă ce-și doresc, dar să devină și niște oameni mai buni', mai spune Mihu din „Toate pânzele sus!”.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton