Oreste, șocat de prețul parcării în Cluj-Napoca: "Nici la Monte Carlo nu te costă banii ăștia"

 Dumba Gabriela
.

Oreste a povestit, în cadrul unui podcast, impresiile lui despre Cluj-Napoca și și-a exprimat dezamăgirea vizavi de prețurile parcate în oraș, mai mari și decât la Monte Carlo, după cum a spus fostul om de televiziune. Oreste a refuzat să plătească suma cerută pentru parcare și a ajuns la o înțelegere cu cei din Primărie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai frecventate orașe din țară de către turiști, mai ales datorită festivalurilor care au loc anual, așa că prețurile au crescut proporțional cu celebritatea orașului. De asta s-a convins pe pielea lui – sau portofelul lui, mai bine zis!- Oreste Teodorescu.

307972099_640854340770255_2541073019853083448_n307972099_640854340770255_2541073019853083448_n

Câți bani i s-au cerut lui Oreste pe parcare, în Cluj-Napoca

În cadrul unui podcast, Oreste Teodorescu a expus o experiență pe care a trăit-o în Cluj-Napoca. A expus impresiile lui vizavi de oraș și a vorbit și despre prețurile uriașe care se practică aici.

„Căldura clujenilor este remarcabilă. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de clujeni. Orașul în sine, amestecul acesta ușor eclectic și kitschos între patina austro-ungară. Clădirile alea austere și impunătoare, cu parterul oriental așa, cu magazine ciudate, cu bannere foarte colorate… E ceva care mie personal nu îmi place. Este un amestec extrem între o anumită rigoare habsburgică și o oarecare kitschoșenie orientală', a mărturisit Oreste.

Oreste Teodorescu a explicat faptul că orașul Cluj-Napoca este „neverosimil de scump'. În momentul în care și-a luat cazare prin Airbnb, a realizat că orele de parcare pe care trebuia să le plătească formau o sumă mult mai mare decât cazarea în sine, pentru câteva nopți.

„Partea de Cluj vechi are farmecul lui, dar este înconjurat de un oraș comunistoid, care a devenit din ce în ce mai aglomerat, care este foarte scump. Neverosimil de scump. Eu am spart 800 de lei pe un Airbnb și era să plătesc pentru patru nopți și cinci zile de parcare 1410 lei. Adică 16 lei pe oră ziua și 32 de lei pe oră noapte, într-un oraș superb, dar…

Parcarea este publică, cu barieră, dar nu se poate atât. Nu ești la Monte Carlo. Nici la Monte Carlo nu te costă banii ăștia pe zi, o parcare. Nu am vrut să plătesc. Am zis că las mașina acolo și nu plătesc. Prefer să nu-mi mai iau mașina și să mă duc pe jos, decât să dau dublul cazării mele', a mai spus fostul om de televiziune, citat de cancan.ro.

Nu și-a dorit să achite plata parcării, așa că a găsit o soluție. A discutat cu angajații Primăriei și, în cele din urmă, a reușit să plătească sub jumătatea sumei pe care a dat-o la cazare:

„Oamenii de la Primărie au găsit ei o soluție să pot să plătesc mai puțin. Am plătit mai puțin, dar tot vreo 500 de lei. Dar, în sfârșit, s-a putut găsi această soluție'.

Citește și: Oreste Teodorescu, cercetat penal după ce a fost prins drogat la volan. Primele declarații: „Am predat permisul'

Citește și: Cu ce se ocupă Oreste Teodorescu, de când a renunțat la televiziune: „A trebuit să ne adaptăm’

Citește și: Ce cadou de nuntă a primit Cristina Spătar de la Mariana Ionescu Căpitănescu, buna ei prietenă: „Este foarte frumos’

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, despre nunta dintre Cristina Spătar și Vicențiu Mocanu: „Numai cine a trecut prin ce a trecut ea poate înțelege’

Cu ce se ocupă Oreste Teodorescu, de când a renunțat la televiziune

Ani de zile, Oreste a apărut pe micile ecrane și a fost unul dintre oamenii care au lucrat în cadrul emisiunilor Noaptea Tarziu și Mircea vs Oreste Show. Anul trecut, aceasta a anunțat că încheie „mariajul cu televiziunea’, susținând că, cel puțin o perioadă, va „cultiva starea de nimic”.

„În ceea ce mă privește, legătura mea cu televiziunea a fost un mariaj prea lung. Între 1994 și 2021 am fost în serviciul ei, așa că am decis de câteva luni bune că a venit și vremea în care să mă autopropun la pensie, ca să zic așa. În plus, în ultimii ani s-au schimbat foarte tare și patronii televiziunilor și nu am reușit să mai găsesc un numitor comun cu cei mai mulți dintre aceștia. Iată de ce cred că legătura mea cu televiziune s-a încheiat!’, spunea Oreste anul trecut.

Prin intermediul unui videoclip postat pe contul său de TikTok, jurnalistul le-a dezvăluit urmăritorilor că acum locuiește într-un sat în apropiere de Călărași și este extrem de fericit cu alegerea făcută.

„Una dintre puținele chestii inteligente pe care le-am făcut în viața mea a fost că am fugit de și din București, mutându-mă la țară’, și-a început Oreste povestea.

Timp de doi ani de zile, Oreste și soția lui, Liliana, au locuit în casa socrilor, în satul Fundeni. După ce familia s-a mărit, fiica jurnalistului a adus pe lume un băiețel, acesta a decis că este momentul să mărească și locuința. Astfel, alături de socrul său, ginerele, dar și alte ajutoare, acesta s-a pus pe construit.

Socrii mei aveau o căsuță la 17 kilometri de București, în satul Fundeni, de unde începe județul Călărași. Am locuit doi ani doar eu cu soția mea în căsuța mică, de povești. A fost superb! Când s-a născut nepotul meu Bebone, am hotărât să lărgim clanul și m-am apucat împreună cu socrul meu și ginerele meu cu cârca, împreună cu niște ajutoare mult mai pricepute decât noi să ridicăm o altă casă, ceva mai mare, în aceeași curte’, a povestit Oreste, care a și dezvăluit de unde a avut bani pentru a-și construi noua casă.

Astfel, cu nici 60.000 de euro, Oreste Teodorescu a ridicat o locuință cu cinci camere. „Am vândut un apartament din București și cu nici 60.000 de euro am ridicat o căsuță cu trei camere la parter și două camere semimansardate’, a zis fostul prezentator, care și-a și arătat casa.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton