Ozana Barabancea susține că a fost sabotată, la Târgu Mureș, când a cântat piese patriotice: ”O sonorizare extraordinar de proastă. Mi-am dat seama că mulți dintre cei de pe scenă nu mă vor” Ce au făcut 20 de membri ai corului / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

De ce a avut de pătimit Ozana Barabancea după ce a început să cânte piese patriotice. Jurata de la emisiunea Te cunosc de undeva a susținut un concert la Târgu Mureș, unde susține că a simțit o atitudine ostilă vizavi de repertoriul ei. Într-un interviu pentru viva.ro, vedeta a povestit cum a fost sabotată și a explicat că piesele ei sunt despre iubirea de țară, nu despre 'conducătorul iubit'.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Într-un interviu pentru viva.ro, îndrăgita artistă Ozana Barabancea a dezvăluit ce a pățit pe scenă, la un concert pe care l-a susținut la Filarmonica din Târgu Mureș.

20240216_201819-120240216_201819-1

Citește și: 'La scurt timp după ce le-am dăruit plăcuța cu această binecuvântare, prietenele mele s-au mutat în casă nouă…' Ce cadouri speciale le face Ozana Barabancea persoanelor apropiate / EXCLUSIV

Citește și: Ozana Barabancea a donat 2.000 de euro și a cântat într-un spectacol caritabil pentru solista Ana Mardare, pentru o intervenție chirurgicală costisitoare: „Cu cât suntem mai egoiști, cu atât este mai în trend. De aceea, vă rog…'/ EXCLUSIV

Citește și: Tot ce nu știai despre Alex Delea de la Survivor All Stars. Ce se întâmplă în viața lui amoroasă, ce dietă ține și cum l-a afectat lipsa tatălui: „Aș vrea să pot simți emoția asta…' / EXCLUSIV

Citește și: „Iubirea și sufletul meu, Iura, a fost cu noi. La un moment dat, chiar am plâns'. Cum și-a petrecut Anca Pandrea ziua de naștere și ce cadouri inedite a primit. Actrița a împlinit 78 de ani/ EXCLUSIV

Ozana Barabancea: 'E un subiect pe care nu aș fi vrut să îl deschid'

Cântăreața a susținut un concert la Târgu Mureș, unde a interpretat și melodii patriotice, compuse chiar de ea. Numai că, spune ea, 20 de membri din cor și-au luat concediu medical, ca să nu cânte cu ea. În plus, vedeta a întâmpinat și probleme legate de sonorizare. Într-un interviu pentru viva.ro, jurata de la Te cunosc de undeva susține că a cântat fără microfon și că, în ciuda acestui fapt, ea este mândră că este româncă.

Cânți foarte multe piese patriotice. Care este momentul în care te-ai simțit cu adevărat mândră că ești româncă?

Sincer? E un subiect pe care nu aș fi vrut să îl deschid. Dar, pentru că iubirea mea pentru România este atât de puternică, cu toate riscurile de rigoare, am să îți spun. Pe 26 ianuarie, la Filarmonica din Târgu Mureș, am susținut un concert în cadrul zilelor culturii românești, cu un program exclusiv patriotic, program care nu a fost foarte bine primit de către membrii orchestrei și membri corului.

Am aflat că 20 din membrii corului și-au luat, în ziua aceea, concediu medical, ca să nu cânte refrenele de la piesele mele patriotice. În schimb, am avut șansa să am trei coruri de copii, care au acceptat să cânte piesele mele patriotice. Au încercat să îmi saboteze concertul cu o sonorizare extraordinar de proastă. Le-am spus-o la scenă deschisă că eu consider că este un sabotaj, dar eu mă pot descurca și fără microfon, pentru că, Slavă lui Dumnezeu, am voce pentru cinci filarmonici.

Ozana Barabancea: 'Cred că asta este misiunea mea'

Ce s-a întâmplat?

Am continuat să cânt și fără microfon, până când audiența s-a autosesizat și a venit cineva pe scenă. A luat microfonul și l-a reparat, și au revenit. Iar la finalul acestui concert, i-am ridicat pe toți în picioare, tot publicul. Nu s-au așteptat. Dar eu i-am ridicat la final pentru intonarea imnului de stat. Am avut acest curaj, să duc până la final un concert în care mi-am dat seama că mulți dintre cei de pe scenă nu mă vor.

Îți dai seama că pe de altă parte mă durea. Iar pe de altă parte eu am spus că aceasta este o misiune. Și această misiune trebuie dusă până la capăt. Eu sunt foarte fericită că sunt româncă și am investit foarte mult în acest proiect. Am început să compun piese cu tematică și cu mesaje foarte frumoase. Cred că asta este misiunea mea, pe care trebuie să o duc până la capăt. Și când spun până la capăt, mâ gândesc până la capăt.

Ozana Barabancea: 'Piesa 'România mea', am cântat-o cu lacrimi în ochi'

Cine le-a realizat?

Toate sunt producția mea, investiția mea, pentru că eu consider că e o investiție. Las ceva în urmă. Cred că aceste videoclipuri sunt, de fapt, materiale didactice pentru orele de română, istorie, muzică, religie. Au ca scop retrezirea conștiinței naționale, pe care unii vor să adoarmă. Sper să nu se întâmple asta! (plânge-n.r.).

Am susținut un concert la Focșani, după ce Silviu Biriș a recitat 'Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie', atât de profund a recitat, încât piesa 'România mea' am cântat-o cu lacrimi în ochi. Nici acum nu am putut să mă uit la videoclipuri, pentru că e așa o încărcătură puternică… Dacă ar putea simți oamenii cel puțin 5% din ceea ce simt eu când cânt muzică patriotică, cred că toată conștiința națională s-ar trezi instant.

Ozana Barabancea: 'Piesele nu sunt despre 'dragul nostru conducător', sunt despre iubirea de țară'

Crezi că poate unii oameni asociază acest gen de muzică cu epoca lui Ceaușescu?

Piesele nu sunt despre 'Dragul nostru conducător', sunt despre iubirea de țară. Piesele mele patriotice sunt despre viața noastră actuală, pe care o ducem. Nu sunt un omagiu adus unei persoane. Este un omagiu adus unei țări, unei istorii, acestei glii. Îi cuprinde pe strămoșii noștri și nu putem să negăm treaba asta. Așa cum îți iubești mama, bunica, străbunica, așa trebuie să îți iubești și țara. Pentru că, extrapolând, de fapt mama noastră este România.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton