Papa Francisc își pregătește înmormântarea: „Ritualul era prea încărcat. Am vorbit cu maestrul de ceremonii și...„ / Cum vrea Suveranul Pontif să fie condus pe ultimul drum

 Calin Maria Bianca
.

Papa Francisc își pregătește înmormântarea. Pontiful, în vârstă de 86 de ani, care a avut o serie de probleme minore de sănătate în ultima vreme și care folosește un scaun cu rotile din cauza problemelor la genunchi, a început să pună lucrurile la punct pentru momentul în care o să plece la Ceruri. Nu a ezitat și a făcut publice aceste detalii, explicând cum vrea să fie condus pe ultimul drum, dar și unde să fie înmormântat!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Papa Francisc vrea să se asigure de pe acum că trecerea lui în neființă o să fie „celebrată„ așa cum trebuie, astfel că a spus care sunt preferințele lui și de ce trebuie să se țină cont în acele momente extrem de grele și dureroase. Mai mult decât atât a eliminat o serie de ritualuri, care au fost la înmormântarea predecesorului său, Benedic al XVI-lea.

1712082560-francisc1712082560-francisc

Citește și: Papa Francisc va fi operat de urgență, sub anestezie generală. Anunțul Vaticanului despre Suveranul Pontif: „Șederea la unitatea sanitară va dura câteva zile'

Citește și: Cine este tenorul român Alin Stoica, cel care a cântat la Vatican, în fața lui Papa Francisc: „M-a binecuvântat, mi-a zâmbit, a un vis din care nu îmi doream să mă mai trezesc”

Citește și: Cum arăta Mihaela Bilic la începutul carierei. Imagini rare cu medicul nutriționist

Citește și: Cine este Iustin Petcu, copilul minune din Constanța care a obținut zeci de medalii de aur la matematică mentală. Are 8 ani și se numără printre cei mai buni matematicieni din lume

Papa Francisc își pregătește înmormântarea

Papa Francisc susține că i-a explicat maestrului de ceremonii cum vrea să arate înmormântarea sa, dar și unde vrea să fie condus pe ultimul drum. Dacă mulți se așteptau ca totul să fie ca la înmormântarea predecesorului său, Benedic al XVI-lea, Suveranul Pontif a eliminat o serie de tradiții. Mai precis, va avea un sicriu închis și nu va fi expus la catafalc, precizând că vrea să fie îngropat „cu demnitate ca orice creștin', potrivit interviurilor publicate în cartea „El Sucesor', scrisă de Javier Martinez-Brocal.

Va fi ultima celebrată astfel, cu trupul Papei expus în afara sicriului, pe un catafalc. Am vorbit cu maestrul de ceremonii şi am eliminat aceasta şi multe altele, pentru că ritualul era prea încărcat', a afirmat Papa Francisc.

Unde vrea să fie înmormântat Papa Francisc

Papa Francisc nu s-a asigurat că totul va decurge bine doar atunci când este condus pe ultimul drum, ci a pus la punct toate detaliile, mai ales locul un vrea să fie înmormântat. Mai precis, Suveranul Pontif a dat deja instrucţiuni să fie înmormântat în Bazilica Santa Maria Maggiore, spre deosebire de predecesorii săi, care au fost îngropaţi în Bazilica Sfântul Petru.

Mulți se întreabă de ce a luat această decizie, așa că a explicat totul. Papa Francisc a spus că bazilica Santa Maria îi este dragă încă de înainte de a deveni Papă în 2013 și obişnuia să meargă mereu acolo şi să se roage, mai ales când era Cardinalul Jorge Mario Bergoglio din Buenos Aires.

Mai mult decât atât, a dezvăluit că vrea să fie înmormântat într-o cameră în care se află candelabrele.

„Acolo e locul, mi-au confirmat că totul este pregătit', a afirmat el în interviul acordat lui Martinez-Brocal.

Papa Francisc a avut mai multe probleme de sănătate în ultima vreme

De câteva luni bune, Papa Francisc s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Nu doar că a fost operat, ci a avut și zile în care și-a anulat toate întâlnirile publice din cauza „unei stări febrile’ și a unei stări generale de oboseală. Totodată, a fost și spitalizat din cauza unei bronșite, iar acum se află în scaun cu rotile din cauza durerilor de genunchi.

Reamintim și că a fist operat și a stat internat câteva zile bune până când s-a refăcut complet.

va fi operat sub anestezie generală pentru o laparotomie și o intervenție chirurgicală plastică a peretelui abdominal’, precizează comunicatul din partea Vaticanului. Suveranul Pontif suferă de o hernie care „provoacă sindroame subocluzive recurente, dureroase și care se agravează’.

Șederea la unitatea sanitară va dura câteva zile pentru a permite evoluția normală postoperatorie și recuperarea funcțională completă’, a mai transmis Vaticanul, pe atunci.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton