Parastas de 1 an pentru Benone Sinulescu. Ce va împărți văduva regretatului artist la pomană: „Avem un meniu mai deosebit. Am înlocuit...” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Parastas de 1 an pentru Benone Sinulescu. Pomana de un an de zile pentru Benone Sinulescu va avea loc la Arad! Văduva cântărețului de muzică populară, Elena Sinulescu, va împărți la parastas mâncărurile preferate ale acestuia. Pomana lui Benone va avea loc la restaurant, ca de fiecare dată. La parastasul de șase luni, oamenii au mâncat supă de fazan. La pomana de un an, din meniu nu lipsesc sarmalele și ciorba de perișoare cu smântână și ardei iute.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Parastas de 1 an pentru Benone Sinulescu. Văduva cântărețului de muzică populară, Elena Sinulescu va împărți la parastas mâncărurile preferate ale acestuia. Parastasul de un an de zile pentru regretatul cântăreț de muzică populară are loc sâmbătă, 12 noiembrie, la Arad. Din meniu nu lipsesc sarmalele și ciorba de perișoare cu smântână și ardei iute.

258604421_452477139624253_6924112027818183247_n258604421_452477139624253_6924112027818183247_n

Citește și: Benone Sinulescu ar fi împlinit 85 de ani. Soția artistului, devastată de durere:'Împart pachete cu mâncare'

Citește și: Cum l-a visat văduva lui Benone Sinulescu pe regretatul artist:”M-a îmbrățișat și a dispărut”

Citește și: Andrei Mihalcea de la Chefi la Cuțite lucrează în restaurantul lui Cătălin Scărlătescu. Concurentul a făcut parte din echipa lui Sorin Bontea: „I-a plăcut de mine, mi-a…'

Citește și: Adrian Enache are remușcări la 33 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu: „Dacă rămâneam la ea în noaptea aia nu murea”

Parastas de 1 an pentru Benone Sinulescu

La Arad va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, parastasul de un an pentru Benone Sinulescu, regretatul cântăreț de muzică populară, care s-a stins din viață la data de 18 noiembrie 2021. Văduva artistului se ocupă îndeaproape de pomană și a comnadat mâncărurile preferate ale lui Nea Beni. De pe masă nu vor lipsi, astfel, ciorba de perișoară și sarmalele. La pomana de șase luni, Elena Sinulescu susține că a comandat supă de fazan, un alt preparat apreciat de regretatul interpret.

'Am stabilit un meniu, dar fără aperitive, pentru că el era sătul de aperitive. Din meniu nu lipsesc sarmalele, pentru că așa e tradiția. Dar noi avem acum pentru mâine un meniu mai deosebit, în sensul că, dacă la pomana de șase luni am avut la felul 1 supă de fazan, acum am schimbat. Supa de fazan am înlocuit-o cu ciorbă de perișoare cu smântână și ardei iute.

Tot la pomana de șase luni am avut niște platouri mari cu de toate. Am avut ruladă din piept de pasăre cu bacon și cașcaval, spată de porc cu sos de mere și cartofi cu rozmarin la cuptor, dar și salată asortată. Acum, felul doi este o ruladă de porc și o pulpă de rață caramelizată cu varză roșie călită cu stafide. Bineînțeles, vor fi pe masă și cozonaci, pentru că așa e datina. Cozonaci cu maci și cu nucă, apoi colivă, fructe, cafea și băuturi', a declarat în exclusivitate pentru viva.ro, Elena Sinulescu, văduva lui Benone Sinulescu.

Obiectele lui Benone Sinulescu au fost donate unei mănăstiri

Celebrul cântăreț de muzică populară, Benone Sinulescu a murit pe data de 18 noiembrie 2021, la vârsta de 84 de ani. Starea de sănătate a interpretului a început să se deterioreze din anul 2020, însă în ultima vreme, chiar dacă se afla sub îngrijire, situația lui s-a agravat. Nea Beni, cum îi spuneau apropiații, suferea de mai multe afecțiuni.

Soția acestuia, Elena Sinulescu, a donat mai multe obiecte personale de-ale lui Benone Sinulescu la o mănăstire din Suceava, Ioan cel Nou. Obiectele ce au aparținut lui Nea Beni vor fi expuse în Muzeul cunoscutei mănăstiri din inima Moldovei.

A descoperit de mic dragostea pentru muzică

Artistul s-a născut la data de 24 mai 1937 într-o familie muncitoare. El și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, acolo unde credea că putea atrage atenția tuturor. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. Tatăl său avea o voce deosebită.

A terminat școala elementară în Siriu, și, apoi, cântărețul a devenit solistul școlii din Pleșcoi, dar și dirijorul corului. Pe la vârsta de 12 -13 ani, știa deja pe de rost melodii interpretate de artiști mari precum: Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu sau Ion Luican.

Era elev la Școala Medii Tehnice din Buzău când a început să cânte și la stația de amplificare a orașului, iar una dintre primele melodii pe care le-a cântat cu patos a fost melodia ‘De la moară până la gară’ a celebrei artiste Ioana Radu.

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton