Părintele Pimen de la Athos, acasă la Andra și Cătălin Măruță: "Ne-am jucat, am trăit așa, ca și cum eram parte din familie. I-am bătut la șah"

 Dumba Gabriela
.

Părintele Pimen de la Athos a fost recent în România și a răspuns invitației lui Cătălin Măruță de a merge la podcastul lui, dar și de a petrece o seară cu familia lui, acasă la el. Părintele Pimen de la Athos spune că i-a făcut o foarte mare bucurie să petreacă o seară în compania Andrei, a lui Cătălin și a copiilor lor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Părintele Pimen de la Athos a fost prezent în România câteva zile, în această primăvară și a petrecut o seară și acasă la familia Măruță, unde s-a simțit foarte bine. Părintele s-a jucat cu copiii Andrei și ai lui Măruță și spune că a avut ocazia să vizioneze și filmul în care a jucat Eva Măruță.

andra-marutaandra-maruta

Părintele Pimen de la Athos a petrecut o seară în casa familiei Măruță

Părintele Pimen de la Athos a jucat șah cu Eva și David Măruță, dar și alte jocuri de familie, când a răspuns invitației lui Cătălin Măruță de a petrece o seară cu familia lui.

„El a insistat, de anul trecut, și tot l-am refuzat, i-am spus să vină în Athos, iar acum mi-a zis: „Părinte, dacă tot ești în țară, nu vii și la mine?” Hai că vin. Și am ajuns la studio la el, două ore și jumătate am vorbit, deja a apărut, ați văzut podcastul, că l-a și pus la o săptămână după ce am vorbit.

Am intrat și în amănunte de copilărie, pe care poate nici nu le-am spus până acum, a fost frumos, m-am bucurat. Seara următoare m-au invitat și am fost la ei acasă, la familia Măruță, pentru că mi-s dragi și m-am bucurat împreună cu ei, cu toată familia. Adică am trăit așa, ca și cum eram parte din familie.

Am luat masa, după aia ne-am jucat. Am jucat un joc cu toată familia. Nu am mai jucat niciodată, am învățat și eu ceva nou. Pui o coroniță pe cap și un fel de carte cu o imagine, iar celălalt trebuie să mimeze ce e în imaginea respectivă, asta până când reușeste să înțeleagă și să spună ce ai mimat tu, cel care ține cartea pe cap. Ține de inteligență să știi să mimezi un pic, să explici, să pui mintea la contribuție„, a povestit Părintele Pimen într-o înregistrare pentru pagina de YouTube a unei Chilii Athonite – mai exact a Chiliei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului' din Schitul Lacu, Sfântul Munte Athos.

Citește și: Cum a devenit Ema Uta make-up artist. Reacție după ce Mircea Badea a criticat-o că e mereu în vacanțe: „Provenind dintr-o familie modestă, am strâns. Nu am fost niciodată ‘întreținută de cineva’ / EXCLUSIV

Citește și: Ionuț Varodi, alias Bucătărașul Lulu, demontează declarațiile Mirelei Retegan, după demisia din Gașca Zurli: „Nu poți să plângi la TV și să spui că ești abandonată. Totul a fost din cauza ei’

Părintele Pimen de la Athos a văzut și filmul în care joacă Eva Măruță

Părintele Pimen spune că și-a dorit foarte mult să vadă și comedia „Tati part-time', în care joacă Eva Măruță pentru a se convinge și el de talentul mezinei familiei Măruță.

M-am bucurat mult și de soția lui Cătălin, doamna Andra, o mamă minunată și o femeie minunată, copilașii David, Eva. Eva, mai ales acum, că a jucat și în filmul ăsta. Apoi cu bărbații, cu David și cu Cătălin am jucat șah, ce să facem n-am mai jucat de ceva ani, dar până la urmă tot i-am bătut pe amândoi.

Am petrecut o seară minunată, iar la urmă, ca încheiere, le-am zis că dacă au filmul aș vrea să îl văd și eu cum o jucat Eva. Și am stat seara, târziu, că ceilalți se duseseră la culcare, cu David și cu Cătălin și ne-am uitat la el. Chiar o jucat bine Eva. De fapt, esența filmului începe de când intră ea în rol. Pentru un copil de vârsta ei a jucat foarte bine, e foarte naturală.

Și cine vrea să ia ceva din filmul acesta poate să ia. Mă bucur pentru Eva, că nu știi ce o să rânduiască Dumnezeu în viață, dar o să mă rog pentru ea', a mai spus părintele Pimen de la Athos.

Părintele Pimen de la Athos, întâmplare emoționantă cu Gigi Becali

Părintele Pimen și-a amintit în podcastul lui Măruță o întâmplare care i-a avut în centrul atențieie pe Maica Domnului și pe Gigi Becali. După cum a povestit Părintele Pimen, într-o zonă din București era nevoie de o biserică, iar nimeni nu ajuta cu bani sau teren, astfel că el s-a rugat la Maica Domnului, iar Gigi Becali a intervenit imediat.

„Să vă spun istoria bisericii. Eram la Athos şi o doamnă m-a sunat. Atunci răspundeam la telefoane, acum nu mai răspund deloc. Mă suna mereu: „Părinte, suntem o comunitate destul de mare şi nu avem o bisericuţă aici. Rugaţi-vă să ne ajute Maica Domnului să găsim un pic de pământ. Am vorbit cu toţi de aici şi toţi ne întorc spatele, nu vor să ne ajute”.

Treaba asta a durat cam un an. Am zis aşa când am închis telefon: „Maica Domnului, dacă e voia ta să intervin cumva în situaţia asta, te rog un lucru: Să mă sune azi domnul Becali”. Ştiam că are numărul meu, dar nu mă sunase niciodată.

După două ore m-a sunat domnul Becali! „De ce m-aţi sunat?”. „Să vedem ce mai faci”. Zic: „Ştiu eu de ce m-aţi sunat! Aveţi pământ în zona Cosmopolis? Uite, oamenii de acolo au nevoie de biserică. Poţi să-i ajuţi? Este o doamnă, are asociaţia acolo şi se ocupă şi îşi doreşte”. El a spus: „Să ia legătura cu mine”. Le-a dat 2.000 de metri pătraţi acolo. S-a rezolvat totul frumos acolo şi s-a deschis biserica.

Fusese pe la mine înainte Gigi Becali, dar la telefon nu existau motive, eu nu sunam să-l necăjesc, iar el nu mă suna. Când am văzut că mă sună atunci, am zis clar că lucrul ăsta se rezolvă, nici nu m-am îndoit că nu dă pământ. Când m-a sunat am zis că Maica Domnului asta vrea', a spus Părintele Pimen în podcastul lui Cătălin Măruță.

Cine este părintele Pimen de la Athos

Părintele Pimen Vlad este starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică', de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos.

Potrivit biografiei publicată pe site-ul Dexologia, Părintele Pimen Vlad s-a născut în 1970, în comuna suceveană Cornu Luncii, din părinți creștini, care au avut nouă copii. Este, de metatie, de la Mănăstirea Sihăstria.

În 1993 a plecat în Muntele Athos. Și despre călugărie, și despre ajungerea în Sfântul Munte, părintele spune: „M-a luat Maica Domnului de mână și m-a adus'.

Primii doi ani la Schitul Lacu au fost cu multe greutăți și neajunsuri, dar și cu multă liniște și împăcare. Au urmat doi ani petrecuți în Mănăstirea Sfântului Pavel, pentru a învăța limba greacă. Apoi, revenit la Schitul Lacu, părintele Pimen a reconstruit de la zero Chilia „Sfântul Artemie' – fără nici un ban strâns înainte. A viețuit acolo timp de 12 ani, alături de fratele său după trup, părintele Dosoftei, care i-a urmat în Sfântul Munte.

Apoi, pe locul unei foste mari biserici, tot cu hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică, a ajuns să construiască chilia la care este acum stareț. A primit întotdeauna ajutor minunat și concret de la oameni, de la Dumnezeu și de la Maica Domnului.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton