Părinții lui Edi Iordănescu, poveste de dragoste ca-n filme. Cine este mama antrenorului Naționalei și cum l-a cunoscut pe Anghel Iordănescu: "Valeria îi spunea că nu e chiar așa faimos și celebru dacă ea nu a auzit de el"

.

Iordănescu este numele care a scris și scrie istorie în fotbalul românesc și mondial. Edi Iordănescu, personajul cheie al acestei perioade, când atenția a milioane de români este îndreptată spre EURO 2024, calcă pe urmele tatălui său, marele Anghel Iordănescu. Însă, mama antrenorului a preferat discreția și a stat departe de celebritatea soțului și a fiului său. Cine este, așadar, Valeria Iordănescu și cum l-a cunoscut pe Tata Puiu.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI!

Anghel şi Valeria Iordănescu au o poveste de dragoste parcă ruptă din filmele romantice, fiind la fel de fascinantă precum cariera sportivă a „Generalului'. Mama antrenorului Echipei Naționale a României a preferat mereu discreția.

1703251550c521cf881703251550c521cf88

Cum s-au cunoscut Anghel Iordănescu şi soţia sa, Valeria

Anghel și Valeria Iordănescu sunt împreună de aproximativ 50 de ani, și au împreună patru copii: Edward, Andrei, Alex și Maria. Doamna Iordănescu a fost întotdeauna o prezență discretă în spațiul public, fiind puțin cunoscută.

Anghel Iordănescu şi Valeria s-au cunoscut în perioada în care erau studenți la Academia de Studii Economice din București. Deși Tata Puiu, aşa cum este supranumit Anghel, era foarte ocupat cu fotbalul, încercând să jongleze între școală și cariera sa sportivă, Valeria era o studentă silitoare și dedicată studiilor.

„Era foarte ocupat cu fotbalul, dar încerca să nu dribleze școala. Studiau în același an, iar Valeria era foarte silitoare. Puiu o plăcea, dar era greu de abordat pentru că ei nu-i plăcea deloc fotbalul. Ea vedea cum ne adunam toți colegii în jurul lui când venea la facultate, mai ales noi, microbiștii, dar și câteva fete, și nu înțelegea cine e băiatul ăla care dă cu piciorul în minge și i se acordă atâta atenție', potrivit unuia dintre prietenii familiei Iordănescu, coleg cu ambii la ASE-ul anilor 70, conform fanatik.ro.

În ciuda popularității lui printre colegi, Valeria nu era deloc impresionată de fotbal, ba mai mult decât atât, nu ştia prea multe despre acest sport sau despre cine era Anghel Iordănescu. Relația lor a fost consolidată de pasiunea comună pentru teatru, întâlnirile lor având loc adesea la facultate, cofetărie și la teatru. După câțiva ani de relație, cei doi s-au căsătorit și au construit o familie model.

Și mai e ceva extrem de interesant și de haios. Abia peste vreun an a mers și Valeria pe stadion, la meciuri, și a început să vadă fotbal. Dar mama ei, viitoarea soacră a lui Puiu, pot spune că-l știa pe acesta mai bine decât Valeria! Asta e marea chestie, cu care mă distram când vorbeam cu ei.

Viitoarea soacră știa cine e Anghel Iordănescu, fotbalist la Steaua și student la ASE cu fii-sa, Valeria habar nu avea ce-i cu el… Îi și spunea că nu e chiar așa faimos și celebru dacă ea nu a auzit de el. I-a luat ceva timp până a cucerit-o și s-a convins că e băiat de treabă. S-au căsătorit la vreo doi ani după ce s-au cunoscut', a mai povestit prietenul familiei Iordănescu, pentru sursa menţionată anterior.

Citește și: Claudia Iosif (Babs) rupe tăcerea despre despărțirea de Dorian Popa: „Nu a vrut nimeni să se ajungă aici. Noi mai mult ca oricine, am fost o echipă, înainte de iubire. În ultimul an s-au adunat foarte multe, eu am…'

Citește și: Cine sunt cele 5 cupluri de la Insula Iubirii, sezon 8. Motivele pentru care au decis să meargă în Thailanda, în show-ul prezentat de Radu Vâlcan

Valeria Iordănescu, mama antrenorului Naționalei de Fotbal, Edi Iordănescu, pe stadion după 7 ani

Meciul contra Elveției, din decembrie 2023, cu o națională a României deja calificată la EURO 2024, a consemnat o premieră pentru familia Iordănescu. Mama selecționerului, Valeria, a fost prezentă în tribune după 7 ani.

'Trăirile pe care le-am avut la copilul meu au fost mai mari decât la soțul meu. Le mulțumesc băieților, pentru că mi-au făcut așa o mare bucurie, după trăirile și după sentimentele pe care le-am avut.

Într-adevăr, am simțit că nu se mai termină meciul. Le mulțumesc băieților și suporterilor au fost superbi și la înălțime. În ultimul rând, le mulțumesc Lui Dumnezeu și Maicii Domnului, că eu tot timpul m-am rugat ca să-i ajute, să ne bucurăm cu toții, toată țara.

După calificarea băiatului am plâns, e altceva pentru copil, sunt alte sentimente. Mândră nu pot să spun, bucuroasă. I-am urat ca la EURO să facă ce a făcut și în seara asta, m-aș bucura să avem o echipă de nivelul acesta, din seara asta. Le doresc în continuare ce le-am dorit și până acum, mă rog în continuare ca până acum', a declarat Valeria Iordănescu în decembrie 2023, la plecarea de la stadion, conform DigiSport.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton