Ce pensie are cântăreața de muzică populară Ștefania Rareș, la 80 de ani: „La cântări nu m-am mai dus. Am avut și niște probleme de sănătate, cu coloana...”

 Matei Bianca
.

Cântăreața de muzică populară Ștefania Rareș nu a mai apărut de mult timp la televizor sau pe scenă, deoarece și-a dorit să trăiască în liniște și să stea departe de lumina reflectoarelor. În cadrul unui interviu, artista preferată de soții Ceaușescu a vorbit despre pensia pe care o primește, la frumoasa vârstă de 80 de ani. Solista este mulțumită de banii pe care îi are lunar.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Ștefania Rareș, una dintre cele mai apreciate și iubite cântărețe de muzică populară din România, a dezvăluit detalii despre pensia pe care o primește la vârsta de 80 de ani. Artista a mărturisit că încă așteaptă decizia de recalculare a pensiei, deși a continuat să lucreze mulți ani după Revoluție și a încheiat contracte cu televiziuni și impresari, pentru care a plătit mai multe impozite.

stefania1stefania1

Citește și: Ștefania Rareș, adevărul despre banii câștigați din muzica populară: „Săracă m-am născut și tot săracă mor”. Solista a avut o viață marcată de drame

Citește și: Ștefania Rareș și-a pierdut soțul și a suferit un infarct pe scenă, în urmă cu 20 de ani: „Doamnă, dacă nu vă operați, o să muriți pe marginea șanțului”

Citește și: De ce Majda Aboulumosha nu mai păstrează legătura cu tatăl pe care l-a căutat o viață: „Mi-am dorit foarte mult să îl cunosc. Dispăruse și mi-a dat un mesaj în care…'. L-a cunoscut când avea 26 de ani

Citește și: Claudia Pătrășcanu refuză să lase copiii cu Gabi Bădălău mai mult decât a stabilit legea și susține că afaceristul chiar a amenințat-o cu moartea: „Nici cele trei echipaje de Poliție nu au reușit să îl convingă să-mi aducă copiii”

Ce pensie are cântăreața de muzică populară Ștefania Rareș, la 80 de ani

Ștefania Rareș a declarat că, deși a fost angajată la un ansamblu de categoria întâi, pensia sa inițială nu a depășit niciodată suma de 2.000 de lei. În momentul pensionării, ea primea 3.800 de lei, dar în timp, suma a scăzut din cauza modificărilor legislative și recalculărilor.

În prezent, pensia artistei preferată a soților Ceaușescu variază între 4.000 și 4.500 de lei. Ea nu se plânge cu acești bani pe care îi primește lunar.

„Eu încă nu am primit decizia de recalculare a pensiei. După Revoluție, eu m-am pensionat, dar am lucrat cu contracte ani de zile, cu televiziunile, cu impresarii cu care am făcut contracte, pentru care am plătit impozite. Nu știu cu banii ăia dacă îmi adaugă ceva sau nu îmi adaugă. Nu am avut 2.000 niciodată, nici când am ieșit la pensie, pentru că eu am fost la un ansamblu de categoria întâi. Am lucrat la protocol zero tot timpul și eu am ieșit la pensie cu 3.800 de lei. Pe urmă, au scăzut, s-au schimbat banii, iar am crescut și am ajuns, așa, acum la 4.000-4.500 de lei', a spus solista pentru fanatik.ro.

De ce nu a mai apărut solista pe scenă și la televizor

Și asta nu este tot! Ștefania Rareș a explicat care sunt motivele pentru care nu a mai apărut pe scenă și la televizor. Cântăreața de muzică populară a decis să se retragă din lumina reflectoarelor și să stea acasă liniștită, deoarece s-a confruntat și cu probleme de sănătate.

„Am niște ani, m-am potolit, stau cumințică acasă. La cântări nu m-am mai dus. Am avut și niște probleme de sănătate, cu coloana. De tratat, ne tratăm de mulți ani, dar ce să îți spun? Coloana n-o poți trata decât stând liniștit. Nu mă mai pot duce la drumuri lungi. Mă mai duc pe ici, colo, la câte o emisiune.

Eu le mulțumesc oamenilor foarte mult. M-am bucurat de lume, de oameni, mi-e dor de ei, dar odată cu pandemia atunci s-au cam terminat lucrurile. Am făcut și Covid, am stat în spital, am făcut complicații. Acuma sunt tineri mulți și, Doamne ajută… Când e de ales uleiul, se alege. Sunt tineri mulți, avem înlocuitori destui. Pe de o parte e și jenant să te duci într-o emisiune cu tineri, tu, femeie de 80 de ani. Lasă să nu mai fim chiar așa un exemplu!', a mai adăugat ea.

Ce spune Ștefania Rareș despre artiștii tineri: „Mulți tineri refuză să învețe de la noi'

Ștefania Rareș a mai vorbit și despre artiștii tineri. Solista a ținut să precizeze faptul că îi place să ajute copiii care vor să facă această meserie, dar nu se bagă niciodată peste tinerii care cântă un alt gen muzical și se fac cunoscuți.

„Știi ceva? Mulți tineri refuză să învețe de la noi. Mulți sunt interesați și, mă rog, sunt interesați să știe. Chiar am câțiva copii care vor să facă meserie, dar mulți zic să nu le mai țină babele astea cu teorii. Decât să fim ridicoli, mai bine stăm acasă. Atunci dacă vine cineva din generația ta într-un spectacol, da. Dar când te duci cu țâști-bâști care cântă muzică comercială, noi n-avem ce căuta, astea mai bătrâne', a precizat artista.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton