Ce pensie avea Helmut Duckadam. Suma primită lunar de la statul român din trei pensii diferite

.

Ce pensie avea Helmut Duckadam, după recalcularea de pe 1 septembrie. S-au vehiculat diverse sume în ceea ce privește pensia „Eroului de la Sevilla”, iar la un moment dat fostul președinte al LPF, Mitică Dragomir, i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să ia măsuri cu privire la pensiile pe care le încasează foștii mari fotbaliști români, inclusiv Helmut Duckadam.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Mitică Dragomir se mira, recent, cum de Helmuth Duckadam nu primește mai mulți bani de la statul român, după ce se vehiculase că are o pensie de doar 1800 de lei lunar. De fapt, portarul de Cartea Recordurilor al Stelei, în 1986, primea bani de la trei instituții ale statului, lună de lună și ajungea la o sumă decentă, de aproximativ două mii de euro lunar.

48302662-6822-42da-9c29-35aa0430271848302662-6822-42da-9c29-35aa04302718

Ce pensie avea Helmut Duckadam, în 2024

Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei, primea lunar aproximativ 10.000 de lei de la statul român, potrivit gsp.ro. Banii veneau din trei direcții către legenda Stelei: pensie de la Ministerul de Interne, rentă viageră pentru câștigarea Cupei Campionilor și o indemnizație de revoluționar.

După retragerea din cariera de fotbalist, Helmut Duckadam s-a angajat la Poliția de Frontieră din Semlac, județul Arad, unde a ocupat funcția de maior. Ulterior, el s-a pensionat din cauza unor probleme de sănătate.

„Eu am avut treabă cu armata doar trei ani, în perioada în care am fost fotbalist la Steaua, acolo unde am avut și grad militar, dar de 34 de ani nu mai am nicio treabă cu Armata și nu primesc nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale. Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară', spunea Helmut Duckadam în 2020.

Pentru că a câștigat Cupa Campionilor Europeni, Helmut Duckadam primea de la statul român 6.240 de lei. Doar el și alți trei foști coechipieri primesc această indemnizație – Ștefan Iovan, Mihail Majearu și Adrian Bumbescu. Helmut Duckadam mai încasa alți aproximativ 2.000 de lei pentru că a primit titlul de „Luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu rol determinant', iar 1.800 de lei veneau de la Ministerul de Interne. 

Citește și: A murit Helmut Duckadam, la 65 de ani. Marcel Pușcaș: „Am vorbit acum o săptămână, când erai vesel… Te-ai dus prea repede, prea repede, prietene'

Citește și: Helmuth Duckadam, prima apariție în public, alături de soția lui, după operația pe cord. Cum arată și cum se simte acum Eroul de la Sevilla: „Dumnezeu mi-a dat multe încercări. Mă refac încet, sperăm ca…’/ EXCLUSIV

Citește și: Helmuth Duckadam, prima apariție în public, alături de soția lui, după operația pe cord. Cum arată și cum se simte acum Eroul de la Sevilla: „Dumnezeu mi-a dat multe încercări. Mă refac încet, sperăm ca…’/ EXCLUSIV

Helmut Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor după victoria cu Steaua, de la Sevilla 1986

Helmut Duckadam a devenit în 1986 Eroul de la Sevilla'. În timpul finalei Cupei Campionilor Europeni din 1986, disputată de Steaua Bucureşti în compania spaniolilor de la FB Barcelona, Helmut Duckadam a reuşit să apere patru lovituri de la 11 metri.

După un scor de 0-0 în cele 120 de minute pe teren, Steaua s-a impus în finala de la Sevilla cu scorul de 2-0 la loviturile de departajare, datorită reușitelor lui Marius Lăcătuș și Gabi Balint. Helmut Duckadam a apărat patru lovituri de departajare la finala din 1986 și a contribuit la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

„La Sevilla au venit peste zeci de mii de fani ai Barcelonei. Stadionul a fost în mare de partea lor. Au fost câteva mii de suporteri ai Sevillei care au ținut cu noi. Plus 3 sau 4 avioane, primite de la un sponsor, care au adus români. 1.500-2.000 de oameni. La încălzire, eram la poarta unde erau fanii Barcelonei. 

Au aruncat cu portocale, banane, le tot strângeam, le-am pus lângă bară. La final ziceam că le iau și le duc în cabină. După ce i-am transmis arbitrului, au inovat. Aveau răcoritoare pline cu gheață. Aruncau cu cuburi de gheață, pentru că dacă mă loveau sau nu, ele cădeau și se topeau repede, deci arbitrul nu mai avea dovezi', a povestit Duckadam în 2023.

Când am aterizat, am avut o problemă. Prima echipă venită din Est, cu bucătar și mâncare de acasă. Era acea discuție ca să nu ne pună ceva în mâncare. Venind din Est, cu problema de la Cenobîl, au fost controlate alimentele. După meci am mâncat din mâncarea noastră. Inclusiv sticlele de vin erau de acasă”, mai spunea Helmut Duckadam, despre finala CCE 1986.

Fostul mare portar denumit „Eroul de la Sevilla' a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani și, luni dimineață, pe 2 decembrie, s-a stins la vârsta de 65 de ani, la Spitalul Militar din București.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton