A murit Peter Renaday, actorul legendar care i-a dat voce maestrului Splinter din "Țestoasele Ninja": "Unul dintre cei mai autentici oameni..."

.

Este doliu în lumea Hollywood-ului! Peter Renaday, un actor extrem de iubit, a murit la vârsta de 89 de ani. Starul a fost găsit fără suflare în locuința lui, iar din primele informații apărute din partea autorităților, cauzele decesului ar fi naturale. Vestea morții lui a îndurerat pe multă lume, începând de la familia sa, prieteni, apropiați, colegi de breaslă și până la toți cei care l-au văzut de-a lungul vieții sale în diferite roluri celebre.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST, GRATIS, AICI

Fără dar și poate, Peter Renaday a fost un actor de voce renumit, cunoscut, mai ales, pentru vocea senseiului șobolanului Master Splinter din serialul TV original Țestoasele Ninja. Asta nu este tot, fiindcă starul a jucat mai multe voci celebre, precum și cea a animatronicului Abraham Lincoln.

pete-renaday-original-voice-of-henry-from-the-counpete-renaday-original-voice-of-henry-from-the-coun

Citește și: Ce relație au Petru Călinescu și tatăl său, Florin Călinescu, de fapt: „M-a onorat, dar m-a și intimidat de-a lungul anilor. Din aceste motive…”. Cu ce se ocupă acum, la 38 de ani

Citește și: Ashley Park și Paul Forman din Emily in Paris au o relație și în realitate, nu doar în serial: „Te iubesc mai presus de cuvinte!”. Detalii despre momentul în care el i-a salvat viața

Citește și: Ce a povestit actrița Irina Antonie, din serialul Scara B, de la Pro TV, despre fiica ei de trei ani: 'O iubesc de mor și vreau să stau cu ea, dar eram atât de prinsă de personaj…' / EXCLUSIV

Citește și: Ispita Radu Stoicescu trebuia să se logodească înainte de Insula Iubirii, dar a anulat evenimentul: „Nu a mai ținut…”. Ce spune despre o relație cu Daiana Prodan

Marele actor Peter Renaday a murit la 89 de ani

Actorul Peter Renaday a fost găsit fără viață în domicilul său din Burbank, California, la vârsta de 89 de ani. Vestea tragică și dureroasă a fost fost făcută publică pe rețelele de socializare de către prietenul și colegul actorului, Townsend Coleman. Potrivit informațiilor apărute, moartea ar fi fost din cauze naturale, însă în continuare nu a fost anunțată cauza oficială a decesului.

Pete a fost unul dintre cei mai autentici oameni pe care i-am cunoscut vreodată și îmi va lipsi foarte mult. Am avut privilegiul de a-l vizita acum o lună și a fost la fel de vibrant ca întotdeauna, la 89 la fel de simpatic prostuț, inteligent și talentat cum am știut întotdeauna că este.', este mesajul transmis de Townsend Coleman pe rețelele de socializare.

Cariera lui Peter Renaday

Peter Renaday s-a bucurat de mare succes pe plan profesional, astfel că pe lângă rolul lui Master Splinter, este cunoscut și pentru vocea animatronicului Abraham Lincoln, atunci când a recitat discursul de la Gettysburg la Walt Disney Worlds The Hall of Presidents. Mai mult, tot el a jucat vocile personajelor animatronice de urs Henry și Max la atracția originală Country Bear Jamboree din Disney World, dar asta nu este tot.

În cariera sa longevivă, Peter Renaday a bifat aproape 200 de credite de film și TV care includ o combinație de roluri vocale și de acțiune live. Pe lângă acestea, pe lista se adaugă și interpretările în filme de animație Disney precum The Aristocats (1970), The Rescuers (1977) și The Black Cauldron (1985). Creditele TV animate includ Scooby-Doo și Scrappy-Doo, Alvin & The Chipmunks, The Transformers, The Real Ghostbusters și Batman: The Animated Series.

A fost un nume sonor și un actor de voce renumit ani și ani de zile, astfel că trecerea lui în neființă a afectat multă lume și a produs o durere de nedescris, însă o să fie mereu o aminitre vie în mintea și sufletul tuturor celor ce l-au iubit și îndrăgit.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton