Petre Roman, cu flori albe la căpătâiul Mioarei Roman. Fostul premier nu s-a putut apropia de sicriul celei care i-a fost soție timp de 33 de ani

 Dumba Gabriela
.

Petre Roman a mers cu flori albe la căpătâiul soției sale, Mioara Roman, cu o zi înainte de înmormântare. Fostul premier al României nu s-a putut apropia, însă, de sicriul celei care i-a fost soție timp de 33 de ani, conform celor prezenți la Biserica Sfântul Gheorghe Nou. În schimb, Oana și Catinca Roman au fost nedezlipite de sicriul în care zăcea trupul fără viață al mamei lor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Petre Roman a venit să-i aducă un ultim omagiu celei care i-a fost soție timp de 34 de ani, cu un buchet de flori albe. Sicriul alb cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman a fost adus la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou pentru ultima slujbă, duminică 25 februarie, în jurul orei 13.00, cu o limuzină de culoare gri.

cum-arata-mioara-roman-in-tinerete-l-a-cucerit-imediat-pe-petre-era-cu-adevarat-deosebita-8cum-arata-mioara-roman-in-tinerete-l-a-cucerit-imediat-pe-petre-era-cu-adevarat-deosebita-8

Petre Roman a venit să-și ia rămas bun de la Mioara Roman, cu flori albe

Îmbrăcate în ținute de doliu, fiicele Mioarei Roman, Oana și Catinca au plâns neîncetat la căpătâiul mamei lor. Pentru priveghi și înmormântare, fiicele Mioarei Roman au cerut celor care vin să-și exprime condoleanțele să aducă doar flori albe, iar Petre Roman s-a conformat și el.

„Oana și Catinca s-au bucurat foarte mult că a reușit să vină (n.r. – Petre Roman). Au plâns, s-au îmbrățișat, a fost un moment unic. Capacul este închis. Ea este foarte frumoasă. Domnul Petre Roman nu știa dacă se se uite, să nu se uite, să o privească, și a hotărât ca în acest moment să nu se uite. Se vedea că e un moment greu pentru dânsul. Așteaptă momentul ca probabil mâine să o vadă, nu cred că era pregătit pentru asta', a povestit Gabriela Lucuțar, cea care s-a ocupat de funeraliile Mioarei Roman, pentru Antena 3.

Petre Roman a venit să-și ia și el rămas bun de la femeia care i-a fost soție timp de 33 de ani și i-a dăruit o fiică, pe Oana, însă nu s-a putut apropia de sicriul ei și a rămas doar 10 minute în biserică, potrivit celor prezenți la fața locului.

Oana Roman a anunțat recent că sicriul cu trupul neînsuflețit al mamei sale va fi depus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, strada Cavafii Vechi nr. 6, iar slujba de înmormântare va avea loc luni, 26 februarie, la ora 14. Mioara Roman va fi înmormântată la cimitirul Reînvierea, din Sector 2.

„Pentru toți cei care doresc să își ia rămas bun de la mama. Va fi depusă mâine, duminică, 25 februarie, la ora 14, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, strada Cavafii Vechi nr. 6. Slujba de înmormântare va avea loc la aceeași biserică luni, 26 februarie, ora 14. Înmormântarea va avea loc după slujbă, la cimitirul Reînvierea, strada Reînvierii nr. 4', a scris Oana Roman pe rețelele de socializare.

Citește și: ‘La scurt timp după ce le-am dăruit plăcuța cu această binecuvântare, prietenele mele s-au mutat în casă nouă…’ Ce cadouri speciale le face Ozana Barabancea persoanelor apropiate / EXCLUSIV

Citește și: Ozana Barabancea a donat 2.000 de euro și a cântat într-un spectacol caritabil pentru solista Ana Mardare, pentru o intervenție chirurgicală costisitoare: „Cu cât suntem mai egoiști, cu atât este mai în trend. De aceea, vă rog…’/ EXCLUSIV

Citește și: Cine a fost Mioara Roman. A trecut prin două divorțuri și a avut multe greutăți: „Am pierdut sarcini cât am fost cu Petre Roman. Am avut accidente, sarcini extrauterine, la 42 de ani, era sa mor”

Citește și: Ce spunea Mioara Roman despre Petre Roman, după divorț: „Adevărata iubire a vieții mele'. S-au iubit vreme de 30 de ani

Mioara Roman nu a mai vorbit niciodată cu Petre Roman, după divorț

Mioara și Petre Roman au fost căsătoriți timp de 34 de ani. Divorțul lor a avut loc în anul 2007, dar de atunci nu și-au mai vorbit niciodată. Mioara Roman a fost devastată de divorț. Despre Petre Roman, ea povestea într-un interviu pentru ioncoja.ro: „A fost o foarte mare dragoste. Ade­vă­rata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură, şi profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie.

Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu. Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat'.

La scurt timp după divorț, Petre Roman s-a afișat alături de Silvia Chifiriuc, actuala lui soție, și așa s-a zvonit că acesta ar fi fost motivul separării de Mioara Roman. Invitat în emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D, fostul premier al României a lămurit subiectul.

„Într-un fel, cum e viața, mi-am pierdut mințile. M-am îndrăgostit foarte puternic de Silvia… nu numai pentru că e o femeie foarte frumoasă, nu numai pentru că are o voce splendidă, ci pentru că este un om cu care am simțit că mi-e foarte bine. Am și eu dreptul să mă simt foarte bine cu aleasa inimii mele', a declarat Petre Roman.

La momentul separării, deși a fost o surpriză pentru mulți, fostul premier recunoștea că vina-i aparține și că decizia de a divorța a venit ca urmare a greșelilor sale. Cât despre fosta sa soție, acesta declara:

„Un om puternic, un om foarte inteligent, foarte pregătită, o persoană foarte cultă, a făcut mult bine în viaţa ei, a oferit sprijin oricui i-a cerut.

Cred că a fost un profesor absolut remarcabil şi sunt convins că sunt foarte mulţi oameni tineri, nu numai, dar în special tineri care au deprins foarte multe lucruri de la ea şi lucruri cu care merg în viaţă mai bine, mai cu…rezultate mai bune pentru ei.

Acum cred că îi e mai uşor pentru că a fost greu cât s-a luptat cu boala şi sunt sigur că Dumnezeu a venit sa o ia, s-o odihnească fiindcă merită în modul cel mai deplin', a declarat Petre Roman după moartea Mioarei Roman.

foto: arhivă, Libertatea (Dumitru Angelescu)

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton