Pomana de un an pentru Petrică Mîțu Stoian are loc la un azil de bătrâni din Craiova. Parastasul regretatului cântăreț de muzică populară va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie. Impresarul Doru Gușman a declarat, pentru viva.ro, că a pregătit 350 de porții pentru bătrânii de la cămin, dar și pentru angajații instituției.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Pomana de un an pentru Petrică Mîțu Stoian va avea loc la un azil de bătrâni din Craiova. Impresarul Doru Gușman a pregătit nu mai puțin de 350 de porții pentru personalul și pentru bătrânii de la un azil din localitate. În memoria regretatului artist se vor împărți sarmale, friptură, dar și vin, colivă și colaci.
Citește și: Horia Moculescu a fost internat în spital. Cum se simte acum:'Cu anul nașterii mă confrunt…'
Parastas de un an pentru Petrică Mîțu Stoian, la un azil de bătrâni
Pomana de un an pentru regretatul cântăreț de muzică populară Petrică Mîțu Stoian va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie, la Craiova, la un azil de bătrâni. De parastas se va ocupa impresarul artistului, Doru Gușman, care a comandat nu mai puțin de 350 de porții de mâncare pentru bătrâni și pentru angajații căminului unde va fi împărțită pomana.
‘Parastasul lui Petrică de un an are loc la Craiova. Îl face Doru Gușman. Va da de mâncare pentru 300 de bătrâni de la un cămin. Le va face o zi frumoasă din viață. În același timp, va împărți alte 50 de porții și pentru angajații de acolo’, a declarat, pentru viva.ro, Constantin Enceanu, cel care a fost ca un frate pentru regretatul artist.
Impresarul Doru Gușman va da de pomană și haine pentru regretatul cântăreț
Impresarul Doru Gușman susține că va da de pomană și haine pentru Petrică Mâțu Stoian, așa cum se cuvine tradiției locului. Apoi, preoții vor merge la azil și vor sfinți mâncarea pe care o vor primi bătrânii, dar și angajații azilului.
‘Facem pomană la Craiova, la un azil de bătrâni. Am comandat 350 de porții și pentru bătrâni, și pentru angajații instituției. Vom împărți mâncare caldă. Felul principal sarmale, felul doi carne și apoi desert. Am luat croasante mari, care sunt ambalate. Mai împărțim colac, colivă, apă plată și vin. Mergem la ora 10.00 la biserică, apoi de la biserică la cimitir. După aceea, merg acasă să dau de pomană, conform tradiției, încălțăminte și îmbrăcăminte. La final, iau preoții și mergem la azil, unde vor sfinți mâncarea’, a declarat Doru Gușman, în exclusivitate, pentru viva.ro.
Surorile lui Petrică Mîțu au făcut pomană la Reșița
Surorile lui Petrică Mîțu Stoian au făcut pomana de un an de zile pentru fratele lor săptămâna trecută. La eveniment au participat în jur de 150 de invitați, iar slujba a fost realizată de un sobor de șase preoți.
Cele două surori ale lui Petrică Mîțu Stoian se află într-un veritabil scandal cu impresarul Doru Gușman, cel care s-a ocupat ani de zile de cariera regretatului cântăreț de muzică populară. Războiul a pornit de la moștenirea de un milion de euro lăsată în urmă de regretatul artist.
Cele două femei suferă și acum, dar și-au adunat puterile ca să facă o pomană ca la carte în memoria cântărețului de muzică populară.
Petrică Mîțu Stoian a murit pe 6 noiembrie 2021 pe un pat de spital
Petrică Mîțu Stoian a murit la 61 de ani, pe data de 6 noiembrie 2021, pe un pat de spital din Reșița. Artistul era internat la terapie intensivă, la Spitalul de Urgență Reșița, după ce i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla în tratament post-Covid la o clinică privată din Caraș-Severin. La momentul respectiv, directorul medical SJU Reșița a declarat că artistul a ajuns la spital ‘cu stare septică’.
S-a încercat transferul său la Craiova, însă nu erau locuri disponibile la spital, așa că a rămas internat la Spitalul din Reșița, în secția ATI, unde s-a și stins din viață.
Cine a fost Petrică Mîțu Stoian
Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, regretatul artist a participat la numeroase festivaluri de folclor și a obținut numeroase premii.
Din anul 1995, Petrică Mîțu Stoian s-a angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului’ din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormântare și doine populare transmise din generație în generație.
Petrică Mîțu Stoian a fost iubit nu doar de fani, ci și de colegii săi de breaslă. Anul acesta, Constantin Enceanu a lansat o melodie pentru regretatul artist, intitulată „Petre al nostru nu mai cântă.