Povestea piesei "Liberă la mare", care le-a adus succesul Andreei Antonescu și Andreei Bălan: "Era isterie, ziceai că erau cozile din comunism". Câți bani primeau artistele la acea vreme

 Radulescu Ruxandra
.

Povestea piesei „Liberă la mare”, care le-a adus succesul Andreei Antonescu și Andreei Bălan. La începutul anilor 2000, Andreea Bălan și Andreea Antonescu au cunoscut succesul cu piesa „Liberă la mare”, compusă de Săndel Bălan. Abia, acum s-a aflat de unde a pornit ideea piesei și care era titlul inițial.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

În urmă cu aproape 25 de ani, Andreea Antonescu și Andreea Bălan, cunoscute la vremea aceea ca trupa „Andre”, au devenit celebre datorită hitului „Liberă la mare”. Compozitorul și textierul Săndel Bălan a dezvăluit că cel care a venit cu ideea unui șlagăr de vară a fost tatăl Andreei Antonescu. Piesa care avea să spargă topurile se numea inițial „Vacanță la mare”. Iată de ce Săndel Bălan a ajuns să schimbe titlul celebrei melodii!

andre-1280×720-1andre-1280×720-1

Povestea piesei „Liberă la mare”, care le-a propulsat pe Andreea Antonescu și Andreea Bălan pe culmile celebrității

Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, a fost autorul hitului „Liberă la mare”, care a generat o adevărată frenezie la începutul anilor 2000. Tatăl Andreei Antonescu a propus ca fetele să aibă în repertoriu o piesă care să se numească „Vacanță la mare”. Săndel Bălan a simțit, însă, că formularea „Libera la mare” sună mai bine și a avut dreptate, căci trupa Andre a câștigat un trofeu la Festivalul Mamaia cu piesa respectivă.

Citește și: Flavia Mihășan s-a despărțit de Marius Moldovan, după 5 ani. În ce relații a rămas cu tatăl copiilor ei: „Ne respectăm și…”

Citește și: Emily Burghelea i-a tăiat moțul fiului ei, care a împlinit 1 an: „Abia aștept să…'. Soțul vedetei, surprins pentru prima dată fără mască și ochelari, la petrecere

Citește și:Florin Călinescu, reacție după ce taverna „La Călinescu' a fost închisă de ANPC: „Nu am trecut pe acolo de vreo 5 ani. E de ajuns ca unul să spună că…'

Citește și: Cu ce se ocupă Vica Blochina și cât câștigă: ‘Fac bani mulți’. Cum se înțelege cu fiul ei, Edan, ajuns la vârsta adolescenței / EXCLUSIV

'Gheorghe Antonescu, tatăl Andreei Antonescu, mi-a zis: 'Hai să facem o piesă de vară, care să se numească Vacanță la mare!'. Am făcut piesa, muzica și text, aveam tot. Dar, cum mergeam eu așa, pe stradă, și mă tot frământam că nu sună bine prea bine  'vacanța la mare, stau cu tine la soare…', nu se potrivea deloc cu linia melodică, mi-a venit brusc ideea să schimb 'vacanță la mare' cu 'Liberă la mare'.

Era prin iunie 1999, se pregătea Festivalul Mamaia, așa că am și trimis piesa 'Liberă la mare', celor care se ocupau de jurizarea pieselor. A intrat, a fost acceptată, ba chiar trupa Andre a primit, pentru această melodie, Trofeul Mamaia, era ceva în formă de vapor', a declarat Săndel Bălan pentru Playtech.

Ce onorariu încasau, la început, Andreea Antonescu și Andreea Bălan

Odată cu succesul pe care l-au obținut cu hitul „Liberă la mare”, trupa Andre a devenit una dintre cele mai căutate pentru concerte, căci aveau o mulțime de fani. Cu această ocazie, onorariul Andreei Bălan și al Andreei Antonescu a crescut considerabil pentru aceea perioadă, încasând câte 500 de dolari, la fiecare spectacol.

'De acolo li s-a tras tot succesul acela nebun, era anul înființării trupei Andre, fetele aveau ceva succes, dar, după ce au lansat piesa 'Liberă la mare', deja era coadă la toate tarabele de pe litoral, era isterie, turiștii stăteau la cozi imense, ca să cumpere caseta pe care era înregistrat și acest hit.

Ziceai că erau cozile din comunism, la alimente. Atunci le-a crescut brusc și onorariul. Fiecare solistă lua câte 500 de dolari, pentru un spectacol. La acea vreme, de fapt, cam toți artiștii de top încasau această sumă. Acum sunt diferențe colosate', a mai menționat Săndel Bălan pentru Playtech Știri.

Cum se înțelegeau fetele din trupa Andre cu Delia Matache

Săndel Bălan a povestit și cum se înțelegeau între ei artiștii în vogă, atunci când se întâlneau în culise, înainte să intre pe scenă.

'Erau, la acea vreme, la începutul anilor 2000, câteva trupe iubite de public. Din gașca de aur, din spectacolele de pe litoral, făceau parte Andre, Delia Matache, cu trupa ei, N&D, Daniela Gyorfi, dar și fetele de la Angels.

Ne înțelegeam foarte bine, între noi, ne ajutam, eram o gașcă bine cotată, eram tot timpul pe afiș, cu toții făceam cel mai mare rating, pe litoral. Au fost lucruri frumoase, la acea vreme, cu un succes incredibil, pe care le purtăm în suflet, și pe care le povestim cu toată dragostea', a mai menționat Săndel Bălan, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

FOTO: Instagram facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton