Totul despre povestea de dragoste dintre Mark Zuckerberg și Priscilla Chan. Fondatorul Facebook și soția lui au trei copii și au clădit împreună un imperiu în 12 ani de căsnicie

 Oana Pantazi
.

Totul despre povestea de dragoste dintre Mark Zuckerberg și Priscilla Chan. Creatorul Facebook este azi poate cel mai cunoscut om al planetei, însă chiar dacă utilizatorii Facebook și Instagram îl alină Zucky, puțini știu detalii despre viața personală a geniului programator, cum e supranumit. Acesta este căsătorit cu iubita lui din colegiu, Priscilla Chan, și are trei copii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Totul despre povestea de dragoste dintre Mark Zuckerberg (39) și Priscilla Chan (39). Unul dintre cei mai faimoși, dar și cei mai bogați oameni ai lumii, Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, aka Meta, a avut rarul noroc de a da lovitura în afaceri, dar și în dragoste, pentru că o are alături de mai bine un deceniu, pe femeia vieții lui și este tatăl a trei copii adorabili. Iată cum s-au cunoscut Mark și Priscilla!

al-doilea-copil-zukerberg-copy-copyal-doilea-copil-zukerberg-copy-copy

Totul despre povestea de dragoste dintre Mark Zuckerberg și Priscilla Chan. Cum s-au cunoscut cei doi

Pe Mark și Priscilla soarta i-a adus împreună nu neapărat în cel mai romantic context… Cei doi au început să discute în fața băii de la frăția lui, Alpha Epsilon Pi, în timp ce stăteau la coadă, așteptând să intre. Ea era doar invitată acolo, nu învăța la Harvard, ci la o universitate din Boston.

„Era tocilarul acesta pe acolo. Țin minte că avea niște ochelari amuzanți pe care scria ceva legat de un limbajul de programare C++, era un umor de colegiu specific tocilarilor pasionați de computere', a povestit Priscilla pentru The New Yorker.

Citește și: Erika Isac, piesă despre femeile din Parlament după succesul melodiei Macarena. Ce spune despre intrarea ei în politică: „Încurajez tinerii să se implice. Urmează iar un subiect controversat…’

Citește și: Gal Gadot a născut a patra fetiță, la 39 de ani, și i-a ales un nume special: „Sarcina nu a fost ușoară și am reușit să trecem peste'. Prima fotografie cu bebelușul

Geniul lui creator deja începuse să se manifeste încă de pe atunci. Când s-au cunoscut, Priscilla a crezut că Mark o să fie exmatriculat deoarece crease un website care „măsura' popularitatea studenților din campus, numit „Facemash'. Vă sună cunoscut? Această idee a stat la baza Facebook, iar Mark Zuckerberg a pus-o în practică în timp ce era în anul II la Harvard.

De altfel, acesta a profitat de conjunctură atunci pentru a o agăța pe Priscilla: „O să fiu dat afară în trei zile, deci trebuie să ieșim împreună repede', a spus el, deoarece se aștepta să fie exmatriculat.

Mark Zuckerberg: „Dacă nu era Facemash, nu aș fi întâlnit-o pe Priscilla'

Relația lor a avansat rapid, iar MArk nu s-a sfiit să-ți exprime public sentimentele față de iubita lui. „Dacă nu era Facemash, nu aș fi întâlnit-o pe Priscilla. Este cea mai importantă persoană în viața mea, deci se poate spune că este cel mai important lucru pe care l-am construit acolo', a spus Zuckerberg la o întâlnire a colegilor de la Harward.

În 2005, după ce terminase anul II, Mark Zuckerberg a renunțat la Harvard, pentru a se concentra pe construirea Facebook. S-a mutat în Palo Alto, California, unde și-a deschis și primul birou. Priscilla a terminat universitatea în 2007, apoi, s-a mutat în California și a intrat la Medicină un an mai târziu, la Universitatea din California. Priscilla s-a mutat apoi într-un apartament din apropierea parcului Golden Gate, iar Mark o vizita de cele mai multe ori în weekend.

Priscilla i-a fost alături lui Mark Zuckerberg atunci când el a refuzat mai multe oferte de a vinde Facebook, inclusiv cea de 1 miliard de dolari, făcută de Yahoo în 2006. „Îmi amintesc că am vorbit foarte mult pe marginea afacerii cu yahoo. Am vrut să rămânem aproape de țelurile noastre și credem că apreciem lucrurile simple din viață', spunea Priscilla.

Sunt de notorietate regulile pe care Priscilla i le-a impus lui Mark încă de la început, dat fiind că Facebook îi consuma acestuia foarte mult timp. Drept urmare, ea i-a cerut o întâlnire pe săptămână și cel puțin 100 de minute pe care să le petreacă împreună, însă nu la sediul Facebook.

„Se plimbau în parc, mergeau cu barca – el insista să ia bărci separate și să se întreacă- ori jucau jocuri pe calculator. Duminicile erau rezervate bucătăriei asiatice', scria New Yorker în 2010.

A anunțat pe Facebook că s-au mutat împreună

Pentru că nu avea nimic de ascuns, Mark a ținut să-și anunțe fanii din social media, chiar pe prorpia rețea, că el și Priscilla s-au mutat împreună. De fapt, încă de pe când era studentă la Medicină, în 2010, Priscilla sa mutat în casa închiriată de iubitul ei în Palo Alto.

„Priscilla se mută în acest weekend. Acum avem de două ori mai multe lucruri decât avem nevoie, astfel că dacă aveți nevoie de orice fel de aparate casnice, farfurii, pahare, etc, veniți vă rog să le luați înainte să le aruncăm', a scris Mark.

Un an mai târziu, cei doi au cumpărat o casă cu cinci dormitoare în Palo Alto, în cartierul Crescent Park, pentru 7 milioane de dolari. Zuckerberg a cumpărat ulterior alte patru case alăturate, pentru a-și extinde proprietatea. A plătit alte 43 de milioane de dolari.

Mark și Priscilla, nuntă-surpriză

Nunta lor a avut loc în mai 2012 și a fost o surpriză de proporții pentru invitați, care au crezut că vin la petrecerea de absolvire a Priscillei, care tocmai terminase Facultatea de Medicină. Tot în acea perioadă, Mark listase Facebook la bursă, așa că nimeni nu s-a gândit la ce avea să urmeze.

Ajunși la proprietatea cuplului din Palo Alto, invitații au relizat că participau, de fapt, la o nuntă, și nu la o petrecere de absolvire.

A fost foarte drăguț. Desigur, oamenii au fost surprinși, dar fericiți' – a spus unul dintre invitați, pentru People. Priscilla a purtat o rochie albă semnată Claire Pettibone și a fost însoțită spre altar de câinele lor ciobănesc, pe nume Beast. Cei doi au făcut schimb de jurăminte în fața tuturor invitațiilor, apoi au spus DA. Desertul a fost o surpriză pentru invitați – șoricei din ciocolată de la Burdick Chocolate, pe care cei doi i-au mâncat la prima lor întâlnire.

Proaspeții însurăței și-au petrecut luna de miere în Roma, iar atunci au fost fotografiați mâncând la un Mc Donalds. Când au revenit, Mark a cumpărat o casă cu turn în San Francisco, vizavi de un parc, pentru 10 milioane de dolari. 1,6 milioane a costat redecorarea.

Maxima, August și Aurelia – cele trei fetițe ale cuplului

Pe 1 decembrie 2015, Mark și Priscilla au devenit părinți pentru prima oară pe 1 decembrie 2015când a venit pe lume fiica lor Maxima „Max' Chan Zuckerberg. La scurt timp după aceea, Priscilla nu a ezitat să vorbească despre experiența ei cu sarcina, dar și despre cele trei avorturi spontane pe care le-a suferit.

În martie 2017, cei doi au anunțat că Maxima urma să aibă o soră mai mică.

„Nu eram siguri la ce să ne așteptăm sau dacă vom putea avea un alt copil. Când Priscilla și cu mine am aflat prima dată că este din nou însărcinată, prima noastră dorință a fost ca bebelușul să fie sănătos. Următoarea mea dorință a fost că  să fie tot fată' , a scris Zuckerberg pe Facebook.

Cea de-a doua fetiță, August Chan Zuckerberg, a venit pe lume pe 28 august 2017.

În septembrie 2022, Zuckerberg a dezvăluit că așteaptă a treia fiică printr-o postare pe Instagram.

„Multă dragoste. Sunt bucuroși să vă împărtășesc că Max și August vor primi o nouă surioară anul viitor!', a scris în dreptul unei fotografii a cuplului în care fondatorul Facebook apare cu mâna pe burtica de gravidă a lui Chan.

Pe 24 martie 2023, Mark și Priscilla au anunțat venirea pe lume a fiicei cu numărul trei – Aurelia.

„Bine ai venit pe lume, Aurelia Chan Zuckerberg! Ești o mică binecuvântare„, a scris el pe Instagram în dreptul unei fotografii cu micuța.

Au investit în educație și au donat sute de milioane de dolari

În cinstea nașterii primei lor fetițe, Mark Și Priscilla au pus bazele fundației Chan Zuckerberg Initiative, cu misiunea declarată de „avansare a potențialului uman și promovare a echității'. Cuplul a spus că va dona 99% din profitul prin fundație, iar Priscilla a renunțat la cariera de medic pentru a se dedica conducerii organizației. În anul 2016, cei doi au anunțat că vor investi 3 miliarde de dolari prin fundație, pentru cercetări medicale legate de maladii incurabile, Scopul declarat fiind să elimine toate bolile din lume.

De-a lungul timpului, cei doi soți au donat sute de milioane de dolari în scop umanitar. Iar în 2015 au anunțat că se vor înscrie în proiectul Giving Pledge, un angajament al milionarilor de a dona mai mult de jumătate din averea strânsă, în timpul vieții, sau prin testament, după deces.

„Ne vom petrece viețile muncind pentru a fi siguri că generațiile viitoare vor avea cele mai bune oportunități' au promis ei într-o scrisoare.

De altfel, Spitalul din San Francisco îi poartă numele Priscillei. Nu în ultimul rând, cei doi soți au investit și în educație. În 2010 au finanțat cu 100 de milioane de dolari sistemul de școli publice din Newark, care se confrunta cu probleme financiare. Iar în 2015 au deschis o școală primară în Palo Alto pentru locuitorii cu venituri mici.

Mark și Priscilla au mai donat 75 de milioane de dolari către spitalul din San Francisco, care a fost redenumit „Zuckerberg San Francisco General Hospital and Trauma Center'.







 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton