Povestea piesei "Olguța gelofila", pentru care Marina Almășan a fost somată de CNA. Reacția compozitorului

 Dumba Gabriela
.

Marina Almășan a primit o somație din partea CNA, după ce a difuzat în emisiunea ei de la TVR piesa „Olguța gelofila”, considerată cu iz de pedofilie și pusă la zid și pe rețelele de socializare. În emisiunea Rivalii de pe 23 martie, moderată de Marina Almăşan, a fost interpretată această piesă de solistul Daniel Iancu. Dorina Rusu de la CNA a catalogat situația drept „un moment de proastă inspiraţie”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Marina Almășan este, din nou, în centrul unui scandal uriaș, după ce anul trecut a fost pusă la zid în spațiul public după ce i-a luat apărarea lui George Buhnici, în celebrul scandal cu „celulită și vergeturi” și a jignit, la rândul său, femeile cu kilograme în plus. De data asta, Marina Almășan a difuzat în emisiunea de la televiziunea națională o piesă cu iz de pedofilie, aspru criticată și pe rețelele de socializare.

242342-1242342-1

Compozitorul piesei „Olguța gelofila” îi ia apărarea Marinei Almășan

Solistul de muzică folk Daniel Iancu, devenit celebru, în urmă cu 16 ani, cu refrenul 'Vine valu îmi ia calu', e de părere că CNA a sancționat pe nedrept TVR cu somație, din cauza piesei lui 'Olguța gelofila'.

'Nu am crezut nicio clipă că se va întâmpla acest scandal, nicio clipă. Eu am mai multe cântece, de factura asta, toate piesele mele au un mesaj, iar aici mesajul era legat de tema emisiunii Marinei, din acea ediție a emisiunii ei, 'Rivalii'. Ea pune față-n față mai multe generații, se bat acolo în idei, de data aceasta tema era despre când începe viața sexuală, și care, conform statisticilor, începe la vârste din ce în ce mai mici.

Acolo, în piesă, este o poveste. De fapt, e un banc cu Bulă, care mie mi-a plăcut, bancurile îmi plăceau mult, pentru că erau scrise de un popor inteligent și cu simțul umorului.

Eu am pus bancul în versuri, pentru că mesajul era acesta, că, pe vremea când era bunica, trebuia să fii fată mare. Acum, societatea se schimbă. Am și eu două fete, am și nepoți, vă dați seama, nu mă apuc eu de pedofilie. Am văzut un document în care cineva a făcut analiză pe text, nu știu cum și-a permis', a declarat compozitorul piesei cu pricina pentru impact.ro.

„Piesa le-a plăcut tuturor, din toate generațiile, ba chiar au venit să mă felicite. Nu m-am gândit că se va întâmpla asta. Este, de fapt, un banc, în care un om vrea să se însoare, și nu mai găsește o femeie cum vrea în societate. E o răutate felul în care au fost interpretate versurile, căci poezia e clădită într-un fel, din care reiese mesajul”, a mai spus Daniel Iancu.

Citește și: Stephan Pelger avea 8 credite la bănci și urma să fie executat silit, înainte să se sinucidă. Ce confesiune a făcut înainte de gestul tragic

Citeste si: Marina Almășan a jignit-o și pe Mihaela Rădulescu. Acum 9 ani, vedeta TVR ironiza sportul și siluetele perfecte: „Dive despuiate care…”

Citește și: Cum le răspunde Maia Morgenstern lui George Buhnici și Marinei Almășan, după ce au jignit femeile cu forme: „Avem dreptul la propriile noastre plăceri'

Daniel Iancu: „Probabil că membrii CNA nu au simțul umorului”

Daniel Iancu a mai adăugat și că, în ciuda acestui scandal cu CNA, el va continua să meargă la TVR, în emisiunile Marinei Almășan.

 'Probabil că membrii CNA nu au simțul umorului, altfel ar fi analizat cu atenție versurile. Poate că piesa n-o voi mai cânta niciodată, la vreun post tv, dar nu este o problemă, eu o cânt în spectacole, e faină, eu nu cânt unui om care înțelege greșit, eu cânt multor oameni care înțeleg bine.

Dacă bancurile ar fi fost făcute de niște reduși la cap sau cu ochelari de cal și fără simțul umorului, aș fi zis, dar sunt făcute de un popor inteligent, iar eu fac parte din acest popor. La Marina mă voi mai duce, când mă va chema. Lumea ar trebui să vadă chestia asta, că vine un solist să-ți descrețească fruntea, asta ar trebui să fie', a mai spus compozitorul piesei „Olguța gelofila”.

Versurile piesei Olguța gelofila

Gelu este-n prag de-nsurătoare.
Gelu vrea să ia o fată mare.
Merge prima dată la ASE,
Însă bila tot acolo e!.

Gelu intră-ntr-un liceu de vază,
Pe Director doreşte să îl vază.
Directorul îl lasă bosumflat,
Căci şi-n liceu procesul s-a-ncheiat.

Gelu merge-ntr-o scoală primară.
-„Trebuia să vin aici de prima oară.. „
Gândeşte Gelu, dar elevele,
Îi spun :-„Eşti depăşit, babacule! „.

Gelu totuşi vrea o fată mare.
Alege-o gradiniţă la-ntâmplare.
Olguţa e cu alţi copii la joc,
Şi Gelu se gândeşte:-„Am noroc! „.

O mângâie pe creştet şi îi spune foarte blând,

Că vrea să o educe şi s-o vadă el crescând,
Şi când Olguţa o să facă opş’pe şi ceva,
O să se-nsoare-ntr-un final cu ea.

Fetiţa noastrş-ncepe să bocească.
Geluţu-ncearcă să o linistească.
Ce credeţi că-l întreabă-atunci Olguţa? :
-„Cum nene, pân’ atuncea.. nimicuţa??? „.

Degeaba Gelu-i spune lui Olguţa,
Că nu e bine sa te joci cu focu’,
Nepăsătoare Olga se dă huţa,
Iar Gelu-şi zice:-„M-a lăsat norocu’! „

Reacția Marinei Almășan după somația de la CNA

Marina Almășan a dezvăluit că plângerea la CNA a fost făcută chiar de un coleg din TVR și mai spune că astfel de practici sunt obișnuite în Televiziunea Română.

„A fost o sesizare venită din partea cuiva și se pare că e chiar cineva din TVR, dar, mă rog, chestiile astea se mai practică. E o practică să-i zic, așa, colegială, între ghilimele. 

Melodia e una satirică, nicidecum una obscenă. Nu îmi stă în obișnuință, după 30 de ani de Televiziune Română, să vin cu chestiuni de natură sexuală. Știu exact ce merge la postul public și ce nu merge. A fost o emisiune satirică, eu așa am programat-o.

Ea a fost considerată ca fiind nepotrivită pentru postul public. De fapt, ăsta a fost mesajul acelei sesizări făcute de nu se știe cine, mă rog, eu știu cine a fost, dar nu vreau să comentez. Am obținut informația, cum să zic, neoficial. A fost o sesizare prin care se întreba cum e posibil ca TVR să difuzeze așa ceva?’, a declarat Marina Almășan pentru FANATIK.

Prezentatoarea emisiunii „Rivalii’, difuzată de TVR 2 a insistat să le explice celor de la CNA tot contextul în care a fost difuzată această melodie.

„La rugămintea mea, pentru că eu m-am întâlnit cu CNA, au fost foarte deschiși cei de la CNA. Au vizionat emisiunea fiind atenți la contextul în care s-a difuzat această melodie. Contextul era un dialog foarte educativ, pe care l-am avut cu medici, psihologi, cu părinți, cu elevi despre emanciparea copiilor din ziua de astăzi în materie de relații între sexe, despre lipsa educației sexuale în școli.

Deci a fost, din punctul meu de vedere, un demers educativ. Eu chiar mă încăpățânez să cred că suntem singura emisiune din România care mai dezbate așa ceva, unde participă și adulți, și adolescenți.

Pentru că e o emisiune de divertisment și trebuie să păstrez și să respect genul programului. Am creat această dezbatere difuzând această melodie satirică a lui Daniel Iancu, care nu e nicidecum un golan. E un părinte și un bunic responsabil.

Mesajul a fost cum că, iată, în zilele noastre, până și fetițele de la grădiniță deja știu lucruri care n-ar trebui neapărat să fie cunoscute de copii. Am dezbătut despre emanciparea foarte avansată, că internetul e cel care poartă vina’, a completat Marina Almășan.

Marina Almășan, aspru criticată și pe rețelele de socializare

Marina Almășan fiind nimeni alta decât Marina Almășan. Femeia este monument de indolență și lipsă de profesionalism; și îmi cer scuze pentru că nu găsesc alt cuvânt mai bun decât „monument”. Deci, Marina Almășan, mare vedetă dintotdeauna la TVR, plătită din bani publici, după ce a fost luată la rost de CNA fiindcă a difuzat o melodie care ia în râs o chestiune extrem de serioasă: educația sexuală„, a scris pe Facebook jurnalista Oana Botezatu.

Postarea a strâns zeci de comentarii:

„Jur ca am crezut ca este o gluma de cel mai prost gust. La fel de bine putea sa difuzeze manele, era poate chiar mai bine decat monstruozitatea comisa”,

A fost catalogat de membra CNA Dorina Rusu drept „un moment de proastă inspiraţie”. Pe bune?? E un text despre grooming și pedofilie…”,

„Alege o gradinita?! Asta duhneste a pedofilie! Sunt socata, am citit de 2 ori ca parca nu-mi venea a crede … cum am ajuns aici?! Eu nu-s pesimista de fel, dar nu mai vad multe sperante sa ne fie bine, zau, s-a ajuns prea departe!”,

„Sunt fără cuvinte. Glumițele acestea cu tente pedofile, cu grooming ca umor'. Umor pentru cine? Și nici măcar nu e ceva metaforă să ai ce interpreta, e mot-a-mot.”,

„Îmi vine sa vomit la versurile astea, jur. Incredibil așa ceva! Mai are și copii. Glumă? Aia e glumă?”,

„Marina Almășan ar trebui de mult scoasă de pe post. Nu mai zic de plătit în justiție pentru instigare la viol și pedofilie și luarea acestora în derizoriu„,

„Ce melodie, ce versuri, ce gluma? Niciun rating goal nu justifica asa ceva si niciun om sanatos la cap nu ar difuza aceasta mizerie pe post de entertainment. Pentru ca nu are nimic amuzant, doar de ingrijorat la modul cel mai serios!”,

„Mai bine schimbi canalul de transmitere a informației dacă vezi că nu mai prinde, decât să transmiți un asemenea mesaj. Dacă în bancuri există așa ceva, nu înseamnă că trebuie să facem un „cântecel' pe care să-l dăm la TV. Mă doare inima și mintea! Sper să nu fi auzit această melodie nicio persoană care nu are toate doagele pe casă și să se fi simțit încurajat”, sunt doar câteva dintre comentariile iscate pe baza scandalului în care este implicată Marina Almășan.

Ce au declarat membrii CNA vizavi de această situație

Dorina Rusu, membru CNA:

„Chiar dacă este emisiune de divertisment, discuţiile sunt serioase pe tema aceasta.”

Cristina Pocora, membru CNA:

„Cred că trebuie să avem o atitudine, un răspuns la poveste acesta cu cântecelul. Este TVR, este un subiect greu. Oricât de simpatic ar fi cântăreţul, oricât de mult ne-am dori audienţă, eu nu consider ca televiziunea publică trebuie să facă audienţă cu orice preţ.

Dezbaterea este foarte sănătoasă, e foarte bine venită, dar versurile şi toată povestea pe care o spune cântecelul nu mi se par potrivite pentru televiziunea naţională şi nici pentru altă televiziune.”

Dorina Rusu:

„Îmi pare rău, pentru că îmi dau seama de intenţiile emisiunii şi în contextul dat chiar îmi pare rau. Îmi dau seama că este un moment de proastă inspiraţie.”

Ce a spus Adriana Păpureanu, reprezentanta postului în şedinţa de data trecută?

„Autorul este cunoscut pentru melodiile lui care sunt ironice. Aici nu face altceva decât să ironizeze faptul că tinerii îşi încep viaţa sexuală devreme.”

Dorina Rusu: De la grădiniţă?

Cristina Pocora:

„Vi se pare normal să fie pe TVR aceste mesaje. Mă uimeşte chiar şi susţinerea dumneavoastră. Mă aşteptam să fie într-un alt registru…”

Cristina Pocora:

„Eu cred că tocmai această hăhăială şi acest lung şir de glume ne fac să privim cu mai multă toleranţă subiecte foarte grele şi grave… De la TVR aveam pretenţia de a nu urmări cu orice preţ audienţa.”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton