Corina Maritescu are o poveste de viață impresionantă. Este singura româncă din echipa serialului „The Penguin'. Lucrează cu echipa de scenariști și realizează scenarii pentru Hollywood. Scenarista a colaborat la seriale cunoscute, precum „Shameless,' „Joe vs Carole' și „Sorry For Your Loss'. Iată ce se știe despre ea!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Corina Maritescu, singura româncă din echipa serialului „The Penguin,’ și-a transformat pasiunea pentru film într-o carieră impresionantă la Hollywood. Născută în București, ea a emigrat în Statele Unite ale Americii la frumoasa vârstă de 17 ani, unde a urmat un master în film și și-a construit treptat un renume ca scenaristă și producătoare. Cu o experiență în proiecte de succes precum „Shameless,’ „Joe vs Carole’ și „Sorry For Your Loss,’ tânăra continuă să fie un exemplu de ambiție și determinare în industria cinematografică americană.
Povestea de viață a Corinei Maritescu, singurea româncă din echipa serialului „The Penguin’
Corina Maritescu, originară din București, este o româncă care a reușit să își facă un nume în industria cinematografică de la Hollywood, fiind astăzi singura româncă din echipa de scenariști a noului serial „The Penguin’, conform fanatik.ro.
Drumul său către succes nu a fost unul ușor, dar pasiunea și determinarea au transformat-o într-o prezență importantă în lumea televiziunii americane. Ea a emigrat în Statele Unite ale Americii la vârsta de 17 ani, iar primii pași i-a făcut în New York, unde a locuit o perioadă, înainte de a se muta în Los Angeles.
Încă din copilărie, Corina Maritescu a fost fascinată de teatru și cinematografie, iar în liceul pe care l-a urmat în România a făcut parte dintr-o trupă de teatru, unde a scris, regizat și jucat în propriile piese. Această experiență i-a oferit curajul și motivația de a-și urma visul într-o lume complet nouă.
În America, Corina Maritescu a fost hotărâtă să își dezvolte talentul și a obținut un masterat în film, o decizie care i-a deschis porțile industriei de film și televiziune. Studiile de masterat i-au oferit experiență în diferite departamente, de la scenaristică la regie și producție, formându-și astfel o înțelegere complexă a procesului de realizare a unui film.
Scenarista a colaborat la seriale cunoscute, precum „Shameless,’ „Joe vs Carole’ și „Sorry For Your Loss’
În ultimul deceniu, Corina Maritescu s-a axat pe scenaristică și producție, lucrând la numeroase proiecte de succes. În afară de „The Penguin,’ ea a colaborat la seriale cunoscute, precum „Shameless,’ „Joe vs Carole’ și „Sorry For Your Loss’.
Ea a scris, regizat și produs atât filme de scurtmetraj, cât și lungmetraj, devenind o voce apreciată în echipele de creație din Hollywood. Cu o carieră deja remarcabilă în spate și un viitor promițător înainte, scenarista continuă să inspire tinerii români care visează să-și construiască o carieră internațională în lumea filmului.
Cum a ajuns Corina Maritescu să facă parte din echipa „The Penguin’
„The Penguin’ este unul dintre cele mai recente seriale populare difuzate pe MAX. Corina Maritescu a avut rolul de „writer-producer’ în echipa acestui proiect de mare amploare. Acest rol implică colaborarea mai multor scenariști pe parcursul câtorva luni pentru a contura arcurile narative ale personajelor și pentru a dezvolta celelalte detalii care contribuie la crearea unui ansamblu captivant.
„La „The Penguin’ am lucrat în calitate de ce se numeşte la Hollywood ‘writer-producer’. Ca să explic un pic: serialele americane de televiziune sunt proiecte colaborative, scrise de o echipă de scenarişti cu varii nivele de experienţă şi conduse de un Showrunner sau producător executiv. Echipa se întâlneşte în fiecare zi câteva luni bune şi împreună se iau decizii despre arcurile narative ale diverselor personaje, despre momentele majore ale sezonului, despre ce se întâmplă în fiecare episod. După care, episoadele se repartizează unui număr de obicei mai restrâns de scenarişti.
Ei scriu fizic scenariul fiecărui episod, bazat pe deciziile luate împreună cu echipa. Procesul ăsta depinde foarte mult de Showrunner şi de cultura serialului. Unele seriale se scriu aproape colectiv, iar în altele scenariştii au un pic mai multă independenţă. Pentru „The Penguin’, eu am lucrat predominant în prima parte a procesului, în echipa scenariştilor. În general, cam asta este specialitatea mea şi job-ul pe care îl fac de aproape 7 ani de zile.
Eu admir cu drag şi cu bucurie succesul filmelor româneşti pe scena globală. Dar, personal vorbind, nu m-am simşit întotdeauna binevenită în industria autohtonă. Ştiu că „The Penguin’ nu lasă exact impresia asta, dar eu scriu mai ales scenarii despre femei şi persoane queer, cu temă feministă şi anti-rasistă. Îmi place să lucrez mai ales cu femei şi persoane trans şi non-binare. În trecut, nu am avut o expeerienţă foarte pozitivă în România, dar sunt optimistă şi sper că industria se va diversifica şi moderniza din ce în ce mai mult’, a declarat tânăra pentru Like5.
Sursa foto: Facebook