Premiile VIVA! 2024, la petrecerea aniversară. Lista completă a laureaților. 35 de vedete din toate domeniile și de toate vârstele au fost premiate pentru carierele lor remarcabile

.

Premiile VIVA! 2024, la petrecerea aniversară. Lista completă a laureaților. Revista VIVA! împlinește 25 de ani de la prima apariție, un adevărat record, în contextul în care publicațiile tipărite se împuținează în fiecare an. Pentru asta trebuie să le mulțumim atât vedetelor care acceptă fără rezerve să-și împărtășească poveștile de viață în VIVA!, cât și cititorilor noștri fideli, care ne ajută să mergem mai departe. Anul acesta, la ceas aniversar, VIVA! premiază excelența în muzică, film, teatru, sport, fashion și nu numai. Iată lista completă a laureaților!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Premiile VIVA! 2024, la petrecerea aniversară. Lista completă a laureaților. În această seară, în cadrul special de la Face Forest, se desfășoară Petrecerea VIVA!, unde cântăreți, actori, vedete TV și nu numai, influenceri, dar și prieteni ai revistei noastre și-au dat întâlnire pentru a celebra câștigătorii Premiilor VIVA! 2024, dar și pentru distracție și socializare. Cu această ocazie, vor urca pe podium, prezentate de Ilinca Vandici, mai multe personalități care au avut și au un cuvânt greu de spus în domeniile lor de activitate. Iată cine sunt câștigătorii Premiilor VIVA! 2024!

IMG_3273IMG_3273

Premiile VIVA! 2024, la petrecerea aniversară

Cristi Minculescu

Legendă a rock-ului românesc, cu peste 40 de ani de carieră, Cristi Minculescu, alături de Iris, a fost simbolul rezistenței culturale pentru trei generații de fani, în perioada comunismului. Întreaga sa existență a fost legată de muzică și continuă să fie, pentru că și acum, la 65 de ani, este aplaudat la scenă deschisă de mii de fani, la fiecare concert. Iconicul salut Bună seara, prieteni!' precede de fiecare dată muzica de calitate, iar piese precum „Strada ta', „Trenul fără naş', „Cei ce vor fi', „Lumina zilei', „Pe ape' au schimbat pentru totdeauna contextul muzical, pentru generațiile anilor 1980 rock-ul fiind sinonim cu disidența, cu lupta împotriva unui regim opresiv. Cristi Minculescu a fost fost primul solist rock care a preluat modelul Freddie Mercury – Montserrat Caballe, cântând mai multe piese în duet cu soprana Felicia Filip, și a colaborat, de asemenea, cu artiști de hip-hop. Care este secretul succesului de care s-a bucurat întotdeauna ne-a mărturisit chiar el: „Iubirea este factorul primordial în viața și cariera unui artist. Ea guvernează creația și ne ajută să transmitem emoție publicului'.

Monica Bârlădeanu

Este dovada vie că nu trebuie să renunți niciodată la visurile tale, oricât de greu de îndeplinit ar părea. Absolventă nu de Actorie, așa cum v-ați fi așteptat, ci de Drept, Monica și-a început cariera în industria de divertisment ca model în campanii publicitare, apoi i s-au deschis porțile televiziunii, unde a lucrat mai întâi ca prezentator. Au urmat și alte show-uri și emisiuni, după care, în 2004, a luat decizia de a pleca la Los Angeles, pentru a urma cursuri de televiziune și actorie, pentru că își dorea o carieră în film. Chiar dacă fusese desemnată cea mai frumoasă celebritate din România, Monica Bârlădeanu a știut că, pe lângă frumusețe și talentul nativ, e nevoie și de studiu, iar asta avea să facă diferența. Și astfel, fanii ei au cunoscut-o și ca Monica Dean, pentru că a jucat și peste Ocean, în producții ca „Buds For Life', „Incubus', „Caved In', „Nip/Tuck', „Living and Dying', „Fall Down Dead' sau Lost'. Nu putem să nu menționăm și rolurile din Moartea domnului Lăzărescu, film multipremiat, „Francesca', „Angel of Evil', „Lombarzilor 8' sau „Vlad', unde de asemenea, Monica Bârlădeanu a avut apariții memorabile. O carte de vizită impresionantă, unde mai sunt încă multe pagini de scris, pentru că fanii o adoră atât ca actriță, cât și ca prezentatoare TV.

Andreea Berecleanu

Sintagma „frumusețea vine din interior' nu e o vorbă-n vânt în ceea ce o privește pe prezentatoarea jurnalului de știri Focus 18 de la Prima TV, iar în acest sens stă mărturie toată viața ei – atât cea personală, cât și cea profesională. Una dintre figurile legendare ale jurnalismului TV din România Andreea Berecleanu și-a început cariera în televiziune încă de la vârsta de 18 ani, când era prea preocupată să muncească și nu se putea gândi la succes. Treizeci de ani mai târziu, o regăsim în aceeași industrie, cu mii de ore petrecute în live, cu un portofoliu consistent de interviuri cu personalități remarcabile în diferite domenii, emisiuni radio și editoriale. Comunicator cu grație, Andreea este și fondatorul Estetica Premium, precum și coordonatorul portofoliului de Comunicare și PR al Dr. Constantin Stan și al grupului de clinici Cronos Med. Și-a construit o imagine reală în online, unde împărtășește comunității sale fragmente din viața ei.

Teo Trandafir

Onorăm astăzi pe una dintre cele mai iubite și tonice personalități din peisajul media românesc. Atunci când spui Teo Trandafir, spui inteligență sclipitoare, umor și spontaneitate! De peste trei decenii, Teo ne face să zâmbim și ne ajută să vedem partea frumoasă a vieții, indiferent că e vorba despre radio, TV sau mediul online. A făcut istorie alături de Mircea Badea, iar ulterior a rupt audiențele la PRO TV, cu un format care i s-a potrivit mănușă. În 2013, Teo deschidea o nouă pagină de divertisment la Kanal D prin „Teo Show'. Cu o combinație unică de umor inconfundabil, muzică de calitate și informații utile, Teo a devenit o adevărată sursă de inspirație și bucurie pentru milioane de oameni. În prezent, Teo prezintă alături de Ilinca Vandici emisiunea „Follow us!', pe Kanal D2, format în cadrul căruia, cu îndrăzneală, umor și plăcerea dialogului, despică împreună firul în patru, aducând în fața publicului cele mai interesante subiecte ale momentului.

Corina Chiriac

Una dintre cele mai emblematice figuri ale muzicii ușoare românești, Corina Chiriac este cunoscută pentru talentul său polivalent și pentru melodiile care au cucerit inimile a zeci de generații. S-a născut într-o familie de muzicieni, tatăl, compozitorul Mircea Chiriac, era profesor de armonie și contrapunct, mama, Eliza, profesoară de pian. În 1970, a câștigat trofeul „Steaua fără nume', un moment care a marcat debutul său în lumea muzicii ușoare. S-a axat pe muzică și și-a croit drumul spre succes, piesele sale fiind pe buzele multor oameni și astăzi. Cine n-a auzit de „Strada Speranței', „Păi de ce?' sau de „Mama doar mama'? Una dintre cele mai iubite artiste din generația ei, Corina Chiriac a cochetat cu televiziunea, cu actoria, având în vedere că a absolvit IATC-ul. A fost prezentatoare și realizatoare TV, iar în ultimii ani a scris cărți și a donat mai multe obiecte și ținute de scenă Muzeului de istorie. Azi, avem deosebita onoare a avea printre noi o legendă a muzicii, care a bucurat generații cu glasul ei inconfundabil.

Mihaela Geoană

Doamna Mihaela Geoană a lansat în urmă cu 23 de ani Campania de Prevenție și Depistare precoce a cancerelor feminine, în România. De atunci și până în prezent, a fost un extraordinar Ambasador și militant pentru Sănătatea femeii și a derulat, prin Fundația Renașterea peste 70 de campanii de comunicare la nivel național. Astfel, a informat milioane de femei despre importanța prevenției și a depistării precoce a afecțiunilor, a oferit acces la servicii medicale pentru peste 120.000 de femei, dintre care în jur de 60.000 au fost oferite în gratuitate, pentru femei vulnerabile sau cele care locuiesc în mediul rural. Dintre acestea, 5000 dintre ele au fost diagnosticate cu cancer și au primit șansa să își redobândească sănătatea. Suport psihologic, peruci din păr natural, evenimente dedicate pacientelor oncologice și multe altele, sunt programe derulate de către Fundația Renașterea, sub conducerea doamnei Mihaela Geoană, cu rolul de a susține femeile diagnosticate cu cancer. Pentru toate acestea, în această seară, oferim un premiu special doamnei Mihaelei Geoană, președintele Fundației Renașterea!

Adelina Pestrițu

Premiile VIVA! 2024, la petrecerea aniversară. Spune despre ea că este workoholică de când se știe… Și, da, Adelina Pestrițu este dovada vie că a fi „influencer' nu e doar o joacă în online, cum își imaginează unii, ci asta presupune multă muncă, dar și multă responsabilitate. Desigur, în cazul în care vrei să ajungi la performanțele pe care le-a atins ea, pentru că Adelina a făcut din crearea de conținut un job cu normă întreagă. Iar munca susținută și pasiunea pe care a pus-o în fiecare proiect s-au materializat în 2019, când a fost desemnată cel mai bun influencer român la E! Peoples Choice Awards. De atunci, comunitatea ei a crescut enorm, numai pe Instagram reunind aproape 2 milioane de fani. Cum Adelina Pestrițu a făcut, de-a lungul timpului, carieră în modelling și a avut succes și în televiziune, suntem convinși că ne va surprinde la fel de plăcut și pe viitor cu proiecte inedite.

Laura Cosoi

Cu toate că a absolvit Facultatea de Filosofie și Asistență Socială în Iași, pasiunea pentru actorie a făcut-o să își schimbe traiectoria și, dacă s-ar supune unui vot, s-ar decide în unanimitate că decizia a fost una corectă! Laura Cosoi și-a cucerit publicul în rolul simpaticei Adina din „La Bloc', iar de atunci se menține în atenția publicului, indiferent ce ar face. Nu doar talentul actoricesc o recomandă, ci perseverența și tenacitatea de a-și depăși limitele din nou și din nou. Faptul că a spus DA provocării „Dansez pentru tine” i-a adus o altă participare importantă la „Bailando por un sueño”, reprezentând cu succes România în 2010, alături de partenerul ei de dans, Bogdan Boantă. Iar mai nou, însărcinată pentru a patra oară, a acceptat și provocarea de a modera o emisiune. Actriță, dansatoare, prezentatoare, soție devotată, mamă cu normă întreagă pentru trei fetițe adorabile, în curând mama a patru copii, Laura promite să fie de neoprit și o credem!

Familia Măruță

Sunt nu doar cea mai faimoasă familie din showbiz, ci și cea mai iubită și apreciată, pentru că Andra, Cătălin, Eva și David Măruță sunt un model și o inspirație pentru noi toți. De decenii în showbiz, Andra și Cătălin și-au construit, pas cu pas, carierele, ajungând amândoi la performanțe impresionante – ea în muzică, el în televiziune, în toate proiectele în care au fost și sunt implicați numele lor reprezentând garanția succesului. Succes care a venit în urma unei munci susținute, dublată de talent și, cel mai important, de pasiune. Și cum se spune că așchia nu sare departe de trunchi, Eva și David, care au crescut în acest spirit, promit să devină cel puțin la fel de faimoși ca părinții lor. Evei îi admirăm cu toții nonșalanța și umorul, în mediul online, încă de când era mică, însă a reușit să ne surprindă în cel mai plăcut mod și în calitate de actriță, cu rolul din Tati Part Time', unde a fost protagonistă. Și David, fratele ei mai mare, și-a făcut debutul în actorie în același film, dar, fiind pasionat și de chitară, de cântat și de fotbal, orice ar alege să facă pe viitor, cu siguranță își va face părinții mândri. Așa că… Andra și Cătălin, pregătiți-vă să fiți întrecuți în celebritate!

Eva Măruță

Se spune că esențele tari se țin în sticluțe mici și chiar dacă are doar 8 ani, Eva Măruță a demonstrat până acum cu vârf și-ndesat că e munte de talent. Cea mai tânără și de succes influenceriță' e titulatura care chiar i se potrivește mănușă. Micuța, care a bifat într-o perioadă scurtă succese în lanț, nu a făcut decât să ne uimească de la o apariție la alta și să ne demonstreze, de câțiva ani încoace, că își merită locul pe trepte tot mai înalte, căci nimic nu a venit gratuit sau grație numelui pe care îl poartă, ci a fost câștigat prin seriozitate, sârguință, responsabilități asumate și multă muncă. Ne-a cucerit definitiv în rolul Mayei din „Tati part-time' și nu putem decât să aplaudăm fetița care și-a dus de fiecare dată la bun sfârșit, cu profesionalism, fiecare sarcină, fără plângeri și obiecții. Exact ca un om mare!

Andra

Atunci când vorbim despre Andra, putem spune fără să greșim că este cea mai iubită artistă din România. Vocea ei specială, inconfundabilă, este completată perfect de carismă, dar și de o incredibilă modestie, iar asta avea să o aducă și să o mențină în topuri decenii la rând. A câștigat zeci de premii, de la cea mai bună voce feminină până la discurile de aur, platină și diamant pentru cel mai bun album, iar piesele ei au bătut recorduri și în mediul online, cu milioane de vizualizări în doar 24 de ore. Andra a ținut nenumărate concerte sold out la Sala Palatului, a colaborat cu mulți artiști români, dar și străini, printre care David Bisbal, Tiger 1 și Enrique Iglesias, dar paleta abordată de ea nu se limitează doar la muzică pop și R&B. Trebuie să amintim seria de concerte de muzică populară „Tradițional', care a depășit granițele țării. Nu în ultimul rând, Andra are o carieră notabilă și în televiziune, fiind jurat sau antrenor la show-uri de succes la PRO TV, precum „Vocea României', „Voice Kids' și „Românii au talent'. De la muzică la campaniile sociale în care s-a implicat, amintim aici și donațiile din perioada pandemiei, Andra a dat totul, din dragoste pentru oameni, și de asta o iubim atât de mult!

Cătălin Măruță

Este absolvent de Drept, însă viața l-a dus pe un drum total diferit încă de pe băncile facultății, când a făcut cunoștință pentru prima dată cu lumea Radioului. Cătălin Măruță a făcut apoi primii pași în televiziune la TVR, cunoscând notorietatea la emisiunea Tonomatul DP2. De altfel, încă de pe atunci a atras atenția, datorită campaniei anti-playback pe care a dus-o în showbizul românesc, campanie care i-a adus faima, dar și câțiva… inamici. Trebuie să amintim că tot acolo și-a cunoscut partenera de viață, pe Andra, pe care a pus-o să cânte live, iar deznodământul îl știm cu toții… Talentul incontestabil de prezentator și de entertainer l-a adus, ulterior, la PRO TV, unde a început ca moderator al emisiunii Happy Hour, iar de aproape 16 ani scrie istorie cu „La Măruță', un show live, care 5 zile pe săptămână ne prezintă invitați unul și unul și povești de viață spectaculoase. Și cum, spune el, avea nevoie de un hobby, Cătălin a ales să-și ducă pasiunea la un alt nivel, și așa a prins viață un nou proiect de succes – podcastul „Acasă la Măruță', care a și fost recompensat cu Premiul Radar de Media pentru cel mai urmărit podcast.

Antonia

E de o frumusețe nepământeană aproape, are o voce inconfundabilă, ne-a zguduit pământul de sub picioare cu hit după hit. Nu degeaba se numără printre cele mai urmărite artiste din țară, pe rețelele de socializare și nu numai! Iar, pe deasupra, e și mamă și soție-model. Nu mai are rost să continuăm, căci în spatele acestui succes stă un singur nume: Antonia, care nu contenește să ne surprindă și să ne frapeze, să ne atragă și să ne distragă. Și-a petrecut copilăria în America, dar nu a uitat nicicând de plaiurile natale, iar de-a lungul unei fructuoase cariere, care stă sub semnul reușitelor, a fost recompensată pe măsură cu premii variate, dintre care trecem în revistă Romanian Music Award pentru Best Female, pentru Best Rock și pentru Best Dance. Ecourile muzicii ei răsună și peste hotare de ani buni și nu putem decât să fim recunoscători că acum o avem aproape!

Nicole Cherry

Premiile VIVA! 2024, la petrecerea aniversară. 25 este cifra magică a acestei gale, 25 de ani este vârsta frumoasei Nicole Cherry, care în peste 15 ani de carieră… Daaa, daaaa, deja s-au făcut 15… nu a făcut altceva decât să ne încânte la fiecare apariție cu prezența ei fermecătoare. Tuturor ne-a rămas întipărită în memorie micuța cu șapcă, părul împletit și… voce de aur. De atunci ne-a uimit nu doar cu înclinarea înnăscută în muzică, ci și cu capacitatea ei de a se reinventa și cel mai bine a demonstrat-o în cadrul show-ului „Te cunosc de undeva”, unde și-a pus în valoare și calitățile actoricești. Iar munca și talentul i-au fost recompensate pe măsură cu premii importante dintre care amintim Mamaia Music Awards, Romanian Top Hits Awards, Romanian Music Awards, Media Music Awards. În timp ce lista realizărilor poate continua, de departe ce a încununat succesele din plan profesional, au fost binecuvântările din plan personal. Și… de mai bine de 2 ani și jumătate radiază pur și simplu, de când a devenit mama superbei Anastasia. Când a avut timp să le facă pe toate? Nici noi nu știm, cert e că face față cu brio tuturor provocărilor și nu putem decât să o aplaudăm. Iar și iar!

Paula Seling

De la Cerbul de Aur și Eurovision până la numărul impresionant de albume lansate, premii și trofee câștigate, viața ei se contabilizează în mii de ore de muncă acerbă. Paula Seling, un om și un artist de o modestie incredibilă, a lansat zeci de melodii proprii (compoziţie şi versuri), a interpretat piese compuse special pentru ea, a deschis concertele unor staruri internaționale, precum Beyoncé și Michael Bolton, a cântat de mai multe ori cu Al Bano, dar și cu alți artiști străini. În anul în care România nu a participat la Eurovision, trebuie să reamintim performanța Paulei Seling de la Eurovision, în doi ani diferiți. În 2010, Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu aduceau României locul 3 la Eurovision, cu piesa „Playing with Fire', și o bucurie nemărginită în sufletele fanilor. Carismatica artistă și partenerul ei au repetat experiența în 2014, la Copenhaga, unde s-au poziționat pe locul 12, cu „Miracle'. Noi profităm de această ocazie pentru a-i mulțumi încă o dată!

Denise Rifai

Nu se ferește niciodată de cuvinte și nici de adevăruri, așadar toți invitații emisiunii ei sunt supuși unui exercițiu de sinceritate, un test al onestității absolute. Personalitate carismatică în peisajul media românesc, Denise Rifai prezintă emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai', la Kanal D, un adevărat fenomen media încă de la lansare. Cu o experiență bogată în media, Denise Rifai a trecut prin toate etapele formării pentru a ajunge un jurnalist și un om de televiziune de succes. A fost prezentator de radio, reporter, apoi prezentator, moderator și realizator de emisiune de știri și talk-show. Timp de aproape nouă ani a fost unul dintre cei mai vocali jurnaliști și moderatori de la Realitatea TV. A realizat interviuri cu cele mai importante figuri ale scenei publice românești și a ținut de multe ori primele pagini ale ziarelor prin temele lansate în spațiul public. Din toamna lui 2020 s-a alăturat echipei Kanal D și de atunci realizează și prezintă cu succes 40 de întrebări cu Denise Rifai'. Care este secretul ei? „Invitații au posibilitatea să se aşeze în faţa publicului şi să îşi spună povestea lor, şi publicul îi iubeşte pentru asta. Acesta este secretul succesului emisiunii mele, pentru că oamenii vin şi se dezvăluie. Este fantastic!', ne-a mărturisit Denise, cu modestie. Însă important e și cine și mai ales cum pune întrebările…

Răzvan Simion

Sunt 16 ani de când Răzvan Simion ne dă binețe, în fiecare dimineață, de luni până vineri, din platoul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani', de la Antena 1, cel mai îndrăgit, dar și cel mai longeviv matinal de televiziune. Ce are în plus emisiunea lor matinală de divertisment, în afară de interviuri, muzică live, rețete, concursuri și momente comice? Oamenii! Chimia dintre membrii echipei, iar aici trebuie să îi menționăm pe veteranii show-ului, Răzvan Simion și Dani Oțil, pe care îi leagă o prietenie de decenii, începută în copilărie, la Reșița. „Consider că secretul longevităţii noastre porneşte şi de la faptul că noi doi ne cunoaştem de 40 de ani, ne ştim punctele tari şi mai ales vulnerabilităţile, ştim când să spunem şi mai ales când să nu spunem nimic', spune Răzvan. 16 ani de live la Neatza, 4 ore pe zi, and still counting, plus o lungă perioadă în radio înainte reprezintă o carte de vizită impresionantă pentru omul de televiziune Răzvan Simion, care este o inspirație în adevăratul sens al cuvântului pentru tinerii care vor să-i calce pe urme.

Carmen Ionescu

„Actorii sunt dovezi vii ale faptului că sufletul există', spunea Adrian Pintea, iar noi am adăuga că actorii sunt sufletul fiecărui film sau al fiecărei piese pe care o interpretează. Despre asta ne-ar putea spune mai multe, cu siguranță, Carmen Ionescu, o actriță cu zeci de roluri memorabile în teatru, film și televiziune a cărei carieră se întinde pe aproape 4 decenii. De-a lungul anilor, publicul a aplaudat-o în multe spectacole, printre care „Cu uşile închise' „Anna Karenina', „Romeo şi Julieta', „Casa Bernardei Alba', „Păsările' sau „Trilogia antică'. De altfel, în 1990, a luat Premiul de interpretare pentru rolul secundar Elena din Troia, din „Trilogia antică'. Carmen Ionescu este la fel de iubită și pentru rolurile din serialele de televiziune, telespectatorii având ocazia să o vadă în „Numai iubirea”, „Lacrimi de iubire”, „Daria, iubirea mea” și, mai recent, în „Adela', unde, în pofida rolului negativ interpretat, telespectatorii au adorat-o, și în „Lia – soția soțului meu', unde face un rol spumos alături de Constantin Cotimanis, dovedind încă o dată că este o actriță de geniu, extrem de versatilă. Iar noi și asta sărbătorim azi – talentul dublat de pasiune, pentru care îi mulțumim.

Jurnaliștii „România, te iubesc!'

România, te iubesc!', un program marca Ştirile PRO TV, s-a lansat în 2008 şi de atunci, în fiecare duminică, scrie istorie în televiziune. Paula Herlo, Alex Dima, Rareş Năstase, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi gazda emisiunii, Cristian Leonte, aduc în faţa telespectatorilor reportaje şi investigaţii care au schimbat legi, sisteme şi mentalităţi. Cei cinci jurnalişti fac săptămânal radiografia României cu bune şi rele, pun miniştri, autorităţi sau şefi de guverne faţă în faţă cu problemele pentru care cer soluţii. Merg pe urma banilor când vorbesc despre fraude, prezintă realităţi acoperite de autorităţi şi politicieni vremelnici, pătrund în locuri inaccesibile şi vorbesc despre oameni, eroi de poveste de la care avem cu toţii de învăţat. Impactul acestor reportaje şi anchete a fost atât de mare, încât s-au schimbat legi şi s-au înființat instituţii salvatoare de vieţi. Campania Paulei Herlo Tu ştii ce mai face copilul tău?', laureată cu Emmy la New York, în 2008, a generat o lege privind protecţia copiilor, iar campania Vreau şi eu părinţii mei' a determinat schimbarea legii adopţiilor. Seria de reportaje despre devalizarea industriei româneşti realizată de Cosmin Savu a zguduit sistemul şi a dus la demiterea unor înalţi funcţionari, iar campania Standard pentru Est' a lui Rareş Năstase a inspirat autorităţile române să facă pentru prima dată analize pe produse similare de la noi şi din Occident.

Alina Șerban

Actriță, scenaristă, regizoare și un dramaturg extrem de talentat, Alina Șerban este, paradoxal, mult prea modestă. Anul acesta a primit Ordinul Meritul Cultural', în grad de Cavaler – Arta spectacolului, una dintre cele mai importante distincții pe care un artist le poate primi. În spatele acestei onorante distincții se află nu doar multă muncă și har pe măsură, ci și o viață demnă de ecranizat… În copilărie, Alina a intrat în Sistemul de Protecție a Copilului și a cunoscut și fața cea mai urâtă a sărăciei. Cum a ajuns o copilă de etnie romă, care s-a lovit permanent de rasism și discriminare, să intre din prima și printre primii la UNATC, apoi să studieze în America și Anglia și să aibă un parcurs profesional fabulos? Cu multă muncă, o ambiție enormă și multe sacrificii. Iar la 36 de ani este prima regizoare romă de teatru și film din România. Azi, spectacolul „Cel mai bun copil din lume', povestea fetiței de etnie romă care descoperă de foarte mică diferențele de rasă, culoare, mediu, face parte din repertoriul permanent al TNB. În 2018, a reprezentat România la Cannes cu filmul „Singură la nunta mea', film cu care a câștigat mai multe premii internaționale. De patru ori câștigătoare a premiului Cea mai bună actriță' pentru rolul principal din producția germană Gipsy Queen', Alina a fost desemnată Cea mai bună actriță a Germaniei', în anul 2020.

Daniel Pavel

Și-a început cariera ca ofițer în marina comercială și a dat viața pe vapor pe televiziune și chiar nu are de ce să regrete, chiar dacă spunea că mai bine și-ar fi ascultat mama să urmeze Medicina. Îl contrazicem, dar nu pentru că nu ar fi făcut față cu brio provocărilor de orice tip, ci pentru că meseria pe care și-a ales-o sau care l-a ales, la rându-i, i se potrivește de minune și o face la perfecție. Daniel Pavel ne-a cucerit fără drept de apel la Survivor, căci ne-a făcut să simțim și să trăim cu intensitate fiecare joc, transpunându-ne într-un carusel de emoții și în tabloul din Republica Dominicană de parcă am fi fost acolo. Domnul Dan, cum e alintat de toată lumea deja, a trecut dincolo de sticlă și asta e o calitate fabuloasă. Și nu o spunem doar noi, dat fiind că a fost desemnat „personalitatea TV a anului', în cadrul Galei pentru Performanță și Excelență 2021. De când a debutat la Survivor, putem spune că a crescut în fiecare an cât alții în șapte, fiind un adevărat lider în rândul prezentatorilor de reality-show-uri.

Elena Gheorghe

Premiile VIVA! 2024, la petrecerea aniversară. Anul acesta sărbătorește două decenii de carieră, iar succesul ei a fost marcat printr-un spectacol incendiar pe scena Sălii Palatului. Elena Gheorghe a cântat pentru prima dată la 5 ani, muzică populară, alături de mama ei, iar bunica sa i-a insuflat dragostea pentru muzica machedonească. A debutat în lumea muzicală pe ritmuri latino, cu trupa Mandinga, și a continuat sa încânte publicul cu vocea ei superbă, an de an. Este una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, un artist complet și complex, care a cunoscut și succesul internațional cu mai multe hit-uri pop-dance. Are o familie superbă, activitate intensă în mediul online, a cochetat și cu televiziunea, iar în seara aceasta frumoasa Elena Gheorghe primește un premiu binemeritat!

Connect-R

Ștefan Mihalache sau Connect-R, cum îl știe o țară întreagă, este de aproape trei decenii pe scena muzicală, permanent în topuri și, implicit, în inimile fanilor. Toate piesele lui sunt ca o… „Operație pe suflet deschis', cum spune titlul melodiei sale, o declarație de multe ori dulce-amară, dar în care dragostea pentru oameni și pentru viață învinge. Generații întregi i-au fredonat piesele, care, fără excepție, s-au transformat în hituri, așa cum este iconicul „Vara nu dorm', piesă cu mai bine de 32 de milioane de vizionări, care și acum, după 12 ani de la apariție, se regăsește în playlist-ul radiourilor și animă orice petrecere. Fie că scrie muzică pentru el și alții sau face film ori televiziune, Connect-R este la fel de implicat, una dintre calitățile sale fiind altruismul. Nu doar că a descoperit artiști noi, cum ar fi Johny Romano, dar i-a și susținut în carieră – poate nu toți știu că faimoasa piesa „Na Janau' a fost compusă de Connect-R. Trebuie să amintim și piesa Polițai, cu un mesaj social puternic. Iar aici trebuie să amintim faptul că Ștefan Mihalache este unul dintre artiștii care luptă împotriva rasismului și a discriminării prin intermediul muzicii și nu numai, și printre puținii care își declară etnia cu mândrie. Pentru că nu culoarea pielii ne face mai buni sau mai deștepți, sau mai talentați…

Dan Negru

După mai bine de 30 de ani de televiziune, Dan Negru nu mai are nimic de demonstrat și, probabil, nici nu și-a dorit vreodată asta… Pur și simplu s-a dedicat pasiunii pentru televiziune și divertisment, iar de aici lucrurile au mers de la sine. „M-am dus la servicu ca-n vacanță', ne-a spus el, iar asta demonstrează din plin că, atunci când îți iubești profesia, nimic nu e greu și nici irealizabil. Personalitate energică, complexă, cu experiență, prezentator, dar și scenarist și producător TV de succes, cu o energie inepuizabilă și reinventându-se constant, Dan Negru cucerește publicul făcând ceea ce știe mai bine – televiziune. Ce i-a adus, peste ani, supranumele de Regele audiențelor? Profesionalismul, faptul că are o exuberanță aparte, că nu-și pierde niciodată energia și focusul și, cel mai important, faptul că nu vinde doar un produs și atât, ci și crede în el. Format la școala de televiziune Valeriu Lazarov și reprezentant de valoare al unei generații de aur de oameni de televiziune, celebrul prezentator s-a aflat la cârma unor formate internaționale de succes, iar în prezent se afla la cârma emisiunii-fenomen Jocul cuvintelor, la Kanal D, unde prezintă și „Tu urmezi', formate de cultură generală ce se bucură de mare succes. Dar cine n-a făcut măcar un Revelion cu Dan Negru? Și asta spune tot!

Andreea Răducan

Cu lacrimi în ochi și fiori de emoție, milioane de oameni au intonat, odată cu Andreea Răducan, imnul României, în timp ce se afla pe podium, premiată pentru performanțele sportive deosebite. Marea gimnastă și-a făcut debutul internațional în 1998, la Campionatele Europene de Juniori din Belgia, iar acela a fost debutul spectaculos al unei cariere incredibile. Un an mai târziu, în 1999, Andreea câștiga prima ei medalie de aur la Campionatul Mondiale din China, unde a câștigat finala la sol, iar de atunci a fost de neoprit. Medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, și multiplu medaliată cu aur și argint la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică, Andreea Răducan a dus mai departe cu onoare tradiția de excelență a gimnasticii românești. Deși sunt 22 de ani de când s-a retras din activitate, Andreea a rămas permanent în legătură cu sportul care a consacrat-o, fie ca președinte al Federației Române de Gimnastică, fie în calitate de jurnalist și comentator sportiv. Iar despre toată experiența ei de gimnastă a vorbit în „Reversul medaliei', o carte emoționantă, în care a povestit totul, de la succesele bifate în sportul de mare performanță, dar și despre provocările și nedreptățile întâlnite în carieră, care nu au împiedicat-o nicio clipă să meargă înainte cu capul sus.

Loredana

Ne-am obișnuit să folosim, cu ușurință, niște cuvinte care și-au pierdut greutatea și sensul atunci când vorbim despre showbizul autohton. Dar credem cu tărie că, în DEX, în dreptul cuvântului DIVĂ, ar trebui să scrie Loredana. De ce? De mai bine de 3 decenii excelează în muzică, dar și în actorie și televiziune. Dragostea ei infinită pentru muzică și pasiunea ce se găsesc în fiecare vers și în fiecare notă muzicală spun o poveste nu doar despre artistul, ci și despre omul Loredana, poveste ce ajunge de fiecare dată la sufletul publicului. Începând cu iconicul „Bună seara, iubito!', O fată singură în noapte', Zig-Zagga, Lele' sau „Roata', ne-a trecut prin toate stilurile – de la pop și dance la muzică populară ori din perioada interbelică, piese fredonate de generații diferite. Ne-a învățat să iubim muzica autentică și de calitate, s-a reinventat de nenumărate ori și este, de decenii, pe val, fiind aceeași prezență fresh și surprinzătoare, iar pentru asta o iubim și o prețuim.

Cătălin Botezatu

Este cel mai titrat designer român și are o carieră fabuloasă. Cătălin Botezatu și-a început cariera în 1984, ca manechin al casei de modă conduse de regretata Zina Dumitrescu. Un an mai târziu, lua, la Frankfurt, titlul de cel mai bun manechin al anului în Europa, iar pasiunea sa pentru fashion a prins aripi după ce a urmat cursurile Institutului de Modă din Milano, unde l-a avut ca profesor și mentor pe celebrul Gianni Versace. Imediat după Revoluție, a devenit primul designer și primul director artistic al primei case private de modă din România, un pionierat absolut. După câțiva ani, și-a deschis casa de modă care îi poartă numele. Colecțiile lui spectaculoase au putut fi admirate la New York, Londra, Paris, Dubai și nu numai. A luat de mai multe ori premiul pentru designerul anului, dar și premii pentru excelență sau pentru cel mai mai bun creator de haute couture. Nu în ultimul rând, s-a remarcat și în televiziune, emisiunea Next Top Model by Cătălin Botezatu, prezentată și moderată de el, bucurându-se de un real succes.

Andreea Bălan

Dacă o privești, e greu de crezut că Andreea Bălan s-a lansat în urmă cu 30 de ani… dar fanii ei din mai multe generații încă știu pe de rost toate piesele Andre, care a fost, fără doar și poate, cea mai faimoasă trupă de fete din peisajul muzical autohton. De atunci și până acum, când are o carieră solo prodigioasă, Andreea Bălan a fost un trendsetter nu doar în muzică, ci și în dans. Care este calitatea sa cea mai mare, în afară de talent și carismă? Faptul că a știut să se mențină mereu în atenția publicului, reinventându-se permanent. Iar faptul că spectacolele ei sunt un show total, pentru că e extrem de greu de greu să și cânți live, să și dansezi în felul în care o face ea, sunt un plus care a contribuit la cariera ei longevivă. De menționat că se descurcă perfect și în postura de prezentator-jurat, apariția ei longevivă, în cadrul show-ului Te cunosc de Undeva, de la Antena 1, stând mărturie. Andreea Bălan a avut succes și internațional, la marea finală „Dansez pentru tine', din Mexic, unde a obținut locul al doilea, alături de partenerul ei de dans, Petrișor Ruge.

Romanița Iovan

Premiile VIVA! 2024, la petrecerea aniversară. La jumătatea anilor 1980, Romanița Iovan făcea furori în pe atunci unica revistă de profil – Moda –, unde a și apărut pe copertă în trei ani consecutivi. S-a lansat ca manechin și fotomodel la Centrul de creație UCECOM, într-o perioadă în care puține tinere aveau privilegiul de a prezenta moda. Acesta a fost însă doar începutul unei cariere prodigioase, și nu doar ca model, pentru că în 1991 lansa Casa de Modă Romanița, iar un an mai târziu avea și prima sa prezentare de modă pe care mulți și-o amintesc și acum, pentru că la final au defilat pe scenă 15 manechine în rochie de mireasă. De atunci, multe colecții semnate Romanița Iovan – precum Butterflies, Seventeen, Kabaret, Allegria, Tango sau Infinitum – au fost aplaudate la scenă deschisă. Indiferent de afacerile în care s-a implicat de-a lungul timpului, moda, care i-a adus recunoașterea atât pe plan național, cât și internațional, a rămas marea ei pasiune. Anul acesta a împlinit 33 de ani de activitate, pe care i-a sărbătorit prin colecția Waves 33, încununarea muncii de o viață, dovada că moda a fost viața ei, visul ei, sursa ei!

Corina Caragea

Cât de greu este să-ți faci un nume într-un domeniu cândva rezervat doar bărbaților poate să ne spună, cu siguranță, Corina Caragea, superba prezentatoare a Știrilor din sport de la PRO TV. Deși, recunoaștem, când o privești devine greu să te mai concentrezi și la altceva, în cei 20 de ani de când e pe sticlă, la PRO TV, Corina s-a remarcat în primul rând prin profesionalism și dragostea pentru meseria ei. În 2019, Corina a prezentat tragerea la sorți a grupelor Campionatului European 2020, fiind singura jurnalistă din România care a avut această onoare, iar anul acesta, Campionatul European o găsește tot la pupitrul știrilor sportive, în grupul de montaj, în redacție, în studio și chiar în tribune. Corina nu este pasionată doar de sport, ci și de călătorii, iar blogul ei le permite fanilor să o cunoscă și în altă ipostază – cea de călător împătimit și de povestitor plin de har.

Felicia Filip

Una dintre cele mai apreciate soprane pe plan național și internațional, Felicia Filip este un om de o modestie extraordinară, care muncește enorm și face vocalize 365 de zile pe an, chiar dacă talentul ei nu mai are nevoie de nicio validare. Iar asta o dovedește cartea sa de vizită impresionantă. Pasionată de muzică încă din copilărie, după absolvirea Conservatorului, Felicia Filip a debutat la Brașov, în 1985, în „Rigoletto' și „Traviata', apoi anul următor, la București, în „Povestirile lui Hoffmann'. Debutul internațional a avut loc în Elveția, cu rolul Violetta din „Traviata', de Verdi. Apoi, au urmat apariții pe scene ale unor teatre lirice renumite, unde Felicia Filip a cântat sub bagheta unor dirijori de renume mondial. Nu în ultimul rând, Felicia Filip este unica solistă de operă din lume care a câștigat toate Premiile Mozart, atât în 1983 la Barcelona, cât și în 1987 la Viena și în 1991 la Toronto. Doctor în muzică și decorată, în 2004, de Președintele României cu titlul de „Cavaler al Meritului Cultural', cea mai înaltă distincție acordată unui cântăreț român în activitate, Felicia Filip este, din 2014, directoarea Operei Comice pentru copii, locul în care, spune ea, îți descoperi adevărata menire, adevărata valoare… A fost prima soprană care s-a asociat cu o trupă rock, după modelul Monserrat Caballe – Freddie Mercury. Așa a luat naștere „Athanaeum', primul album de rock-simfonic din România, realizat alături de trupa Iris și Cristian Minculescu, apoi colaborarea din 2007 la realizarea albumului „Iris 30 de ani – Cei ce vor fi', urmată de emoționantul „Mă întorc acasă', din 2023. Cu siguranță, surprizele nu se încheie aici…

Pavel Bartoș

Actor de teatru și film, producător, regizor, scenarist și prezentator, ți-e greu să te decizi în ce postură îți place mai mult, pentru că Pavel Bartoș excelează în toate. În afara talentului, Pavel are și acel „je ne sais quoi', o carismă incredibilă care îl face să ți se lipească de suflet ca marca de scrisoare. A avut roluri memorabile în filme și seriale precum „Amen', Războiul sexelor', Păcatele Evei', „Moștenirea', dar și „Ramon', film al cărui protagonist este și care s-a bucurat de un succes fabulos. Dar să nu uităm de rolul de prezentator TV. Nu întâmplător Pavel Bartoș și Smiley formează cel mai longeviv și mai iubit cuplu de prezentatori de pe micul ecran. Au un fel unic de a focaliza atenția, profesionalismul fiind completat de o doză imensă de umor și un discurs spumos. Sunt 13 ani de când cei doi colegi și prieteni fac un cuplu pe scena show-ului „Românii au talent!', un record care dă măsura propriului lor talent… Pavel este și prezentatorul show-ului „Vocea României' de nu mai puțin de 10 ani și, cu toate că s-ar crede că e greu să mai vină cu ceva nou, el reușește de fiecare dată să fie protagonistul unor momente inedite.

Damian Drăghici

Supranumit și omul-orchestră, Damian Drăghici este o legendă vie, un artist cu un background profesional absolut impresionant. Provenind dintr-o familie cu tradiție, a început să descifreze tainele instrumentelor încă de la vârsta de 3 ani, începând cu țambalul, pianul, contrabasul și toba, iar la 10 ani a descoperit naiul, instrument care i-a adus faima ulterior. A absolvit Colegiul de Muzică Berklee, din Boston, Magna cum laude, dar drumul său până acolo a fost presărat cu multe încercări care l-au scos din zona de confort. De-a lungul carierei, a avut ocazia de a urca pe scenă alături de nume mari precum Joe Cocker, James Brown, Cyndi Lauper, Shaggy, Zucchero și Nigel Kennedy, iar între 1993 și 2019 a înregistrat nu mai puțin de 20 de albume solo. De asemenea, trebuie să menționăm lupta sa împotriva discriminării etnice în special prin intermediul proiectului Damian & Brothers. De-a lungul anilor, s-a reinventat permanent și am descoperit cu toții atât versatilitatea sa pe plan muzical, cât și talentul de comunicator, în Podcastul lui Damian Drăghici, locul unde, spune el, „vreau să deschid mintea oamenilor prin arta mea virtuoasă și prin ceea ce am învățat în viață'.

Iulia Albu

Dacă ar trebui să o descriem pe carismatica Iulia Albu în doar două cuvinte, am zice „mereu surprinzătoare'. Absolventă de Drept, dar și de UNARTE, Iulia a renunțat la profesia de avocat pentru a urma o carieră în domeniul fashion-ului, iar parcursul ei profesional dovedește că a făcut cea mai potrivită alegere, devenind critic de modă, designer vestimentar și de bijuterii și, nu în ultimul rând, vedetă de televiziune și influencer. Excentrică prin definiție, Iulia s-a făcut remarcată ca fiind criticul de modă care-ți demontează ținuta într-o clipită. Asta nu i-a adus mereu, poate, aprecierea vedetelor care au trecut prin filtrul ei, pentru că este obiectivă, n-are parti-pris-uri și nu se ferește niciodată de cuvinte, însă i-a adus, cu siguranță, aprecierea publicului, care și datorită ei este azi mai educat în privința alegerilor vestimentare. Iulia a câștigat un plus de popularitate odată cu „Bravo, ai stil!', în „I.A. cu stil', „Dancing on ice', „iUmor' sau Splash', însă „America Express' a venit cu un imens boom de simpatie. Acolo, cei de acasă au avut ocazia să descopere, cu surprindere, în spatele aparenței intimidante, un om extrem de sensibil, empatic, cu un zâmbet la fel de cald ca sufletul său și cu un umor pe măsură.

Ilinca Vandici

De pe podium a pășit direct în lumea fascinantă a televiziunii, când participarea la „Model of the Universe' i-a schimbat radical viața și traiectoria. Să fi fost destinul sau norocul, cert e că i-a fost scris în stele și de mai bine de două decenii are o carieră ireproșabilă. Ilinca Vandici e un model, și la propriu și la figurat, care s-a reinventat constant, fără a-și pierde nicio secundă verticalitatea sau fără a renunța o clipă la principiile după care se ghidează în viață. Iar premiul pentru „cea mai inspirațională prezentatoare TV' adjudecat la gala „I Success Awards – Romanian Edition” nu face altceva decât să demonstreze încă o dată că munca ei e impecabilă. Dincolo de televiziune, Ilinca Vandici este moderatoarea unuia dintre cele mai importante și urmărite podcasturi din Romania – Te ascult – și are o activitate intensă în online, devenind, totodată, unul dintre cei mai apreciați influenceri de la noi.

Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în organizarea acestui eveniment grandios:

Sponsori: Forcapil, Herbalife, My Geisha, Nuxe, Murfatlar, Nuxe si Ploom

Partener: Kanal D

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton