Priveghiul lui Mitică Popescu. Imagini dureroase de la Teatrul Mic, acolo unde cei care l-au iubit pot veni să-și ia adio

 Miniosu Alexandra
.

Priveghiul lui Mitică Popescu. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului a fost depus astăzi, 5 ianuarie 2023, în foaierul Teatrului Mic din București. Acolo, toți cei care l-au iubit pe maestru își vor putea lua „rămas-bun'. Totodată, cei dragi îi vor putea aduce un ultim omagiu. Viva.ro vă prezintă primele imagini de la fața locului. Iată care sunt primele persoane care au venit la priveghi!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Priveghiul lui Mitică Popescu. Mitică Popescu s-a stins din viață marți, 3 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani. Potrivit anunțului făcut de medicul Silviu Negoiță pentru news.ro, artistul a murit din cauza unor „probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi'. Astăzi, 5 ianuarie 2023, sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului a fost depus în foaierul Teatrului Mic.

mitica-popescu-1-6mitica-popescu-1-6

Așadar, priveghiul lui Mitică Popescu a început joi, 5 ianuarie 2023, în foaierul Teatrului Mic din Capitală. Este locul în care maestrul și-a petrecut cea mai mare parte din carieră, susținând sute de spectacole. Joi, toți cei care l-au admirat își vor putea lua „adio' de la el. Priveghiul a început la ora 12:30 și va dura până la ora 19:00.

Citește și: Ce i-a spus Mitică Popescu lui Valentin Teodosiu, cu puțin timp înainte să moară:„Acum două luni, am fost împreună la…'. De ce a făcut închisoare regretatul actor / EXCLUSIV

Citește și: 'Fusese internat din cauza unui AVC mic'.Valentin Teodosiu, prietenul de-o viață al lui Mitică Popescu, despre cauza morții actorului

Citește și: „S-a stins din viață trist'.Mărturia tulburătoare a actorului Dorel Vișan, după moartea lui Mitică Popescu

Citește și: „O să vină și rândul meu. Din generația mea nu a mai rămas nimeni, eu sunt ultimul'.Victor Rebengiuc, mesaj tulburător după moartea lui Mitică Popescu / EXCLUSIV

Cel mai bun prieten al lui Mitică Popescu a venit să-și ia „rămas-bun' de la marele actor

Update ora 15:15. În urmă cu câteva minute, la priveghiul lui Mitică Popescu au ajuns și cel mai bun prieten al său, dar și Alexandra Velniciuc, colega de breaslă a regretatului actor. Cei doi bărbați au fost prieteni mai bine de patru decenii și obișnuiau să se întâlnească în fiecare săptămână, însă nu și-n perioada pandemiei de COVID-19. Îl descrie pe maestru drept „un om minunat' și, cu siguranță, îl va purta veșnic în suflet.

„A fost cel mai bun prieten al meu. (…) În fiecare săptămână ne vedeam, cel puțin o dată pe săptămână. (…) Un om minunat, un om cum rar întâlnești, un tip căruia nu îi plăcea publicitatea, un tip care dorea să trăiască mai retras așa. (…) Pe noi ne-a legat o prietenie de 43 de ani', a declarat cel mai bun prieten a lui Mitică Popescu, conform spynews.ro.

Alexandra Velniciuc, mărturisiri emoționante la priveghiul lui Mitică Popescu

Și Alexandra Velniciuc a făcut câteva declarații emoționante la priveghiul lui Mitică Popescu. Actrița a precizat faptul că, în opinia ei, generația din care a făcut parte regretaul maestru este una pe cale de dispariție. Totodată, a susținut că înaintașii erau „generoși cu tinerii' și că îi învățau pe tinerii actori meserie cu inima deschisă, pentru a o duce mai departe.

„Această lume pe cale de dispariție, care pleacă dintre noi odată cu toți cei care nu mai sunt. Toți acești oameni erau generoși cu tinerii, îi învățau meserie pentru că iubeau meseria și pentru că simțeau că trebuie ca cei care vin din urmă să o ducă mai departe.

(…) Oamenii ăștia știau să fie generoși, știau să îți dea sfaturi din experiența lor, trebuia doar să fii deschis să le primești. Orice întâlnire cu ei era o lecție. De noi depinde să învățăm aceste lecții, iar plecarea lor fizică de aici, de pe Pământ, nu cred că înseamnă dispariția lor, nicidecum', a mărturisit Alexandra Velniciuc, potrivit sursei citate.

Update ora 15:00. În jurul orei 15:00, Manuela Hărăbor a venit să-și ia „rămas-bun' de la Mitică Popescu. Artista i-a adus un buchet de flori, în semn de omagiu. Și ea a venit tot îmbrăcată în negru la Teatrul Mic din Capitală, loc în care se ține priveghiul marelui actor.

Priveghiul lui Mitică Popescu. Imagini dureroase de la Teatrul Mic, acolo unde se află depus sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului

După cum puteți vedea în imaginile din Galeria Foto, prezentate în exclusivitate de viva.ro, în foaierul Teatrului Mic din Capitală a început deja priveghiul lui Mitică Popescu. În semn de omagiu, ieri, 4 ianuarie 2023, acolo a fost așezată o imagine alb-negru cu marele actor, pe un suport special. De asemenea, lângă ea se află o coroană din flori albe, dar și două candele aprinse.

Astăzi, 5 ianuarie 2023, a început oficial priveghiul lui Mitică Popescu. Sicriul cu trupul lui neînsuflețit a ajuns în foaierul Teatrului Mic din Capitală. Ca un simbol al eleganței pe care actorul a afișat-o de fiecare dată, atât prin postura, cât și prin ținutele lui, familia i-a așezat în sicriu o pălărie neagră. De altfel, e cunoscut faptul că artistul purta deseori pălărie. De asemenea, la picioarele lui se află niște trandafiri roșii.

Tot în Galeria Foto puteți vedea și coroana specială de flori ce a fost adusă astăzi, 5 ianuarie 2023, la priveghiul lui Mitică Popescu. Este în formă de inimă și e compusă din flori albe și roșii. De asemenea, a fost adusă o coroană de flori și din partea Televiziunii Române.

Printre primele persoane care au venit să-și ia „adio' de la Mitică Popescu se află și Vasile Muraru, colegul său de breaslă. Actorul a venit îmbrăcat în negru, ținând în mâini o candelă și un buchet de flori roșii. La fel ca toți cei care l-au iubit, și lui Vasile Muraru i se poate citi durerea pe chip, astăzi, într-o zi de doliu pentru teatrul românesc…

Mitică Popescu a murit la 86 de ani, pe patul de spital

Vestea cutremurătoare a morții lui Mitică Popescu a fost făcută publică ieri, 3 ianuarie. Conform reprezentanților de la spitalul Elias, regretatul artist s-a stins din viață din cauza unor probleme cardiace severe și altor multiple comorbidități. Luna trecută, pe 2 decembrie, acesta împlinise 86 de ani.

„Cu infinită tristețe ne despărțim de marele actor Mitică Popescu', se prezintă în anunțul făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Mic din București.

După moartea lui fulgerătoare, familia lui Mitică Popescu a mulțumit public medicilor de la Spitalul Elias, unitate în care actorul a fost internat și a murit.

„S-a încercat tot posibilul de către personalul medical, care merită recunoștință, dar boala n-a putut fi învinsă. Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes.

Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanime ale membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături', a mai transmis familia lui Mitică Popescu, conform hotnews.ro.

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță, o senzațională poveste de dragoste

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță au trăit o senzațională poveste de dragoste. Cei doi s-au căsătorit în anul 1977. Tatăl ei era preot, iar actorul a alinatat-o toată viața „Poldi'. Din păcate, actrița a murit în 1998, la 63 de ani. De atunci, artistul nu și-a mai refăcut viața amoroasă niciodată și a purtat-o mereu în suflet și-n gând.

„Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fără prieteni, şi stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fără declaraţii banale, pompoase, am simţit amândoi că suntem făcuţi unul pentru celălalt.

Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună şi jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite.

O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare şi stăteam cât mai mult posibil lângă ea. Şi acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorinţa şi m-am bucurat de bucuria ei, spunea Mitică Popescu despre regretata lui soție, notează Adevărul.

Sursă foto: Dumitru Angelescu, viva.ro, arhivă viva, facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton