Radu, fiul lui Iulian Clonț de la Insula Iubirii, condamnat pe viață pentru complicitate la omor. Asasinul Valentinei Nica, tânăra de 21 de ani incendiată, a primit o pedeapsă mai mică

 Oana Pantazi
.

Radu, fiul lui Iulian Clonț de la Insula Iubirii, condamnat pe viață pentru complicitate la omor. La 5 ani de la crima care a șocat o țară întreagă, Radu, fiul lui Iulian Clonț de la Insula Iubirii, a primit pedeapsa maximă pentru complicitate la omor. În 2019, acesta l-a ajutat pe Dan Cosmin să-și ucidă iubita, alături de alt complice. Iată ce a decis instanța la 5 ani de la uciderea Valentinei Nica!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Radu, fiul lui Iulian Clonț de la Insula Iubirii, condamnat pe viață pentru complicitate la omor. Magistrații au decis în cazul tulburător al Valentinei Nica, tânăra de 21 de ani din Buzău care a fost incendiată în urmă cu 5 ani de iubitul ei, în complicitate cu alți doi tineri. Unul dintre ei, Radu Ștefan Clonț (25), a primit închisoare pe viață.

valentina-nica1valentina-nica1

Radu, fiul lui Iulian Clonț de la Insula Iubirii, condamnat pe viață pentru complicitate la omor

Acuzat de complicitate la omor în cazul uciderii Valentinei Nica, Radu Ștefan Clonț a fost condamnat la închisoare pe viață. Ucigașul Dan Cosmin, a fost condamnat la 24 de ani de detenție în anul 2020.

Tânărul a primit închisoare pe viață, în timp ce ucigașul, Dan Cosmin, a fost condamnat la 24 de ani de detenție, în anul 2020. Cel de-al doilea complice al criminalului, Naum Alexandru, a primit o sentință de 20 de ani de închisoare. Ucigașul Valentinei Nica este obligat să le plătească rudelor fetei daune în valoare de 160.000 de euro.

„În baza art.48 C.pen. raportat la art.188 alin.1 – art.189 alin.1 lit.h C.pen., condamnă pe inculpatul Clonţ Radu Ştefan la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la omor calificat la data de 23.02.2019, în dauna victimei Nica Valentina Daniela.

Aplică inculpatului Naum Alexandru pedeapsa cea mai grea. Și anume aceea de 19 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1 an închisoare (1/3 din cuantumul celeilalte pedepse stabilite). Inculpatul având de executat în final pedeapsa de 20 ani de închisoare alături de pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 al.1 lit.a, b, f, h şi k C.pen. pe o durată de 5 ani şi a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 al.1 lit.a, b, f, h şi k C.pen., începând cu data rămânerii definitive a sentinţei', este decizia Tribunalului Buzău.

Citește și: Erika Isac, piesă despre femeile din Parlament după succesul melodiei Macarena. Ce spune despre intrarea ei în politică: „Încurajez tinerii să se implice. Urmează iar un subiect controversat…’

Citește și: Gal Gadot a născut a patra fetiță, la 39 de ani, și i-a ales un nume special: „Sarcina nu a fost ușoară și am reușit să trecem peste'. Prima fotografie cu bebelușul

Decizia magistraților nu este una definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Alexandru Naum, tânărul care a condus mașina cu care s-a adus benzina, într-o sticlă de plastic, și a urcat apoi alături de Clonț la etajul nouă, unde locuia Valentina, a primit 19 ani pentru complicitate la omor.

„Condamnă pe inculpatul Naum Alexandru la pedeapsa de 19 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la omor calificat la data de 23.02.2019, în dauna victimei Nica Valentina Daniela. (…) Condamnă pe inculpatul Naum Alexandru la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la distrugere prin incendiere la data de 23.02.2019, în dauna persoanei vătămate Dodan Milica Katia', se menționează în sentința de condamnare.

Cosmin Dan, iubitul tinerei și cel care a ucis-o, a fost condamnat pe 30 ianuarie 2020 la 23 de ani de închisoare pentru omor cu premeditare prin cruzimi şi un an de închisoare pentru distrugere, care reprezintă o treime din pedeapsa principală.

Filmul evenimentelor din noaptea crimei

Totul ar fi început, notează Cancan, după ce iubita i-ar fi trimis lui cosmin Dan o poză în care se afla cu amanta lui, dându-i de înțeles că știa despre relația lor. După ce s-ar fi distrat alături de cei doi prieteni ai săi într-un club din Capitală, criminalul s-a deplasat la Buzău, luând decizia de a-și pedepsi iubita. Pe 23 februarie 2019, dimineața, Cosmin Dan a ajuns acasă la iubita lui asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi i-a dat foc cu o brichetă, după ce mai întâi a bătut-o până a lăsat-o inconștientă. Fiul concurentului de la Insula Iubirii a fost cel care a cumpărat benzina, iar al doilea inculpat a fugit, de frică, de la fața locului.

Valentina Nica a murit în condiții greu de descris, iar apartamentul a fost cuprins de flăcări. După ce pompierii au stins incendiul, trupul tinerei a fost găsit carbonizat într-una dintre camere.

Judecătorul a ascultat mărturiile a patru persoane, iar unul dintre martori a relatat cu lux de amănunte discuţiile telefonice ale lui Cosmin Dan cu prietenii săi, inclusiv momentul când acesta le-a cerut la telefon benzină cu scopul precis de a o incendia pe Valentina, dar şi despre momentele când a aruncat combustibil în dormitorul în care s-a produs tragedia.

Radu Clonţ ar fi urcat în apartament să-i dea benzina, iar Alexandru Naum i-a adus-o până la uşă. Niciunul nu l-a întrebat pentru ce îi trebuie. „Nu l-am întrebat. Am crezut că-i trebuie la vreo maşină', a spus Radu Clonţ în faţa instanţei.

Radu Clonț a mărturisit că, după ce a realizat gravitatea faptei, s-a refugiat în baie cu iubita de la acel moment a lui Cosmin Dan şi cu un alt amic, cel de la mărturia căruia au pornit acuzaţiile împotriva complicilor. Alexandru Naum, celălalt prieten al criminalului, ar fi fost sunat de Cosmin Dan să-i aducă benzina. El le-a spus anchetatorilor că s-a speriat şi a fugit după ce a văzut că amicul lui părea hotărât să își incendieze prietena.

De ce criminalul Cosmin Dan a primit mai puțini ani de închisoare decât complicele Radu Clonț

După ce au verificat mesajele dintre autorul crimei și complicii săi, procurorii au stabilit că Dan Cosmin, criminalul Valentinei Nica, se afla sub influența drogurilor atunci când a comis fapta îngrozitoare. din acest motiv, anchetatorii au decis că asasinul tinerei nu a avut discernământ atunci când a omorât-o prin incendiere.

De ce a primit Radu Clonț pedeapsa pe viață? Procurorii au decis că tânărul era conștient în momentul în care a cumpărat benzina și i-a dus-o pietenului său. În septembrie 2021, Radu Clonț a ieșit de sub controlul judiciar și s-a aflat în libertate pe tot parcursul procesului.

Foto Instagram, Buzoienii.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton