Radu Mazăre, eliberat condiționat după 5 ani de închisoare. Soția fostului primar al Constanței: "Este dorința lui cea mai mare, să iasă complet din viața publică și politică"

.

Radu Mazăre va fi eliberat condiţionat după cinci ani de închisoare! În anul 2019, fostul primar al Constanței a primit o pedeapsă cu închisoarea de 9 ani, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și dosarul Polaris. Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă. Soția fostului primar al Constanței susține că Radu Mazăre își dorește să iasă complet din viața publică și politică.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a contestat decizia prin care i s-a refuzat eliberarea condiționată. Decizia nu era una definitivă, așa că Mazăre a făcut uz de posibilitatea legală de a contesta. Deja, fostul edil a ispășit cu treime din sentința impusă de judecători.

Radu Mazăre, eliberat condiționat după 5 ani de închisoare. Nu vrea să mai audă de politică!


Judecătoria de la Ilfov a decis eliberarea lui Radu Mazăre din închisoare. Acesta a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor.

Decizia magistraților arată astfel:

„În baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 alin. 3 din codul de procedură penală; admite contestația formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ?TEFAN, împotriva sentinței penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condționată formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, ( DATE), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. 63/23.03.2023, pronunțată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare. Atrage atenţia contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN asupra dispoziţiilor art. 61 Cod Penal din 1969, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 al. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția persoanei condamnate și procurorului prin mijlocirea grefei instanței, azi, 27.05.2024.’



Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a declarat că fostul edil nu vrea să mai audă de viață publică sau politică.

„Va ieși complet. Este dorința lui cea mai mare, să iasă complet din viața publică, să nu mai aibă de a face cu nimic din ceea înseamnă viață publică, viață politică nici atât. Să stea și el liniștit, să își vadă de viața lui și de ce va mai urma să fie. Să se bucure de viață în continuare, ca un om liber’, a spus soția lui Mazăre, în prima reacție după decizia instanței, pentru Libertatea.


Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, s-a arătat foarte fericit de vestea eliberării tatălui său, mai ales că nu se aştepta la această decizie a magistraţilor.

„Am primit vestea cu foarte mult entuziasm şi nu îmi vine să cred că în sfârşit s-a terminat un capitol urât din familia noastră. Îmi tremură picioarele de emoţii şi abia aştept să-l văd. În lumina noilor evenimente care au fost făcute publice, nu ştii la ce să te aştepţi şi am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări nici pozitive, nici negative, că nu te poţi ghida după nimic.


Dacă ar fi să te ghidezi după dreptate, sigur că nu se mai ajungea aici. Pot să vă spun că are pătrăţele, face şpagatul, face două ore de sport în fiecare zi, a făcut şi mai mulţi muşchi decât avea. E o decizie pe care nu am plănuit că o să apară, a fost cu totul neaşteptat', a spus Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, imediat după aflarea veştii că tatăl său va fi eliberat.

Citește și: George Ivașcu, despre perioada în care i-a fost student și apoi asistent lui Dem Rădulescu: „La examenele studenților transpira de emoții… mai mult decât studenții!’. Ce relație specială s-a legat între ei când marele actor era bolnav / EXCLUSIV


Citește și: Iancu Sterp, atac furibund către Mara Bănică și Zanni, după declarațiile jurnalistei despre Survivor All Stars: „Falșii țin cu falșii, iar drepții cu drepții. Ne vedem în instanță…

Citește și: Cum arată Milan, fiul Valentinei Pelinel și al lui Cristi Borcea, la 8 ani. Au fost împreună la meciul de retragere al „Generației de Aur

Radu Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare

Instanța i-a admis lui Radu Mazăre contestația făcută la decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care îi fusese respinsă cererea de eliberare condiţionată. Judecătoria Sector 4 a decis pe 17 aprilie să respingă cererea lui Radu Mazăre, însă acesta a avut câştig de cauză la Tribunalul Ilfov.


În baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Mazăre Radu Ştefan, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti-Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită’, se arată în minuta instanţei.


Radu Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive primite de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris.

Fostul primar al Constanței a fost arestat în Madagascar pe 8 mai 2019, acolo unde fugise pe 30 decembrie 2017, și pe 20 mai 2019 a fost adus în România și încarcerat.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.