Radu Ștefan Bănică a simțit din plin presiunea celebrității tatălui său: "Au fost momente când am simțit că numele meu este mai mult o povară decât un privilegiu. Nu m-a băgat Bănică în facultate, nu m-a băgat într-o casă de discuri, nu a dat niciun telefon cu…"

 Oana Pantazi
.

Radu Ștefan Bănică a moștenit talentul tatălui său, dar acest noroc a venit la pachet și cu provocări, pentru că tânărul a simțit din plin presiunea celebrității lui Ștefan Bănică de-a lungul timpului. Actor, cântăreț și antreprenor, Radu spune că s-a descurcat singur și că, mai mult, numele pe care îl poartă a fost o povară uneori, așteptările fiind mari în ceea ce-l privește.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Așa cum s-a întâmplat și cu tatăl lui, căruia, la vremea respectivă, numele de Ștefan Bănică Sr. i-a ridicat ștacheta, obligându-l să-și confirme talentul, ulterior a venit rândul lui Radu, care și-a moștenit tatăl și bunicul, alegând cariera artistică. Nu i-a fost ușor, după câte mărturisește, celebritatea părintelui său fiind mai degrabă o piedică…

radu-a-reusit-sa-il-socheze-pe-stefan-banica-jrradu-a-reusit-sa-il-socheze-pe-stefan-banica-jr

Radu Ștefan Bănică a simțit din plin presiunea celebrității tatălui său

Fanii l-au văzut pentru prima oară cântând alături de tatăl lui, la unul dintre faimoasele concerte de Crăciun, apoi i-au admirat calitățile muzicale și actoricești la Te cunosc de undeva!, unde a avut o evoluție impresionantă. Pe atunci, abia intrase la Actorie, însă talentul său nu mai avea deja nevoie de nicio validare. cu toate acestea, Radu Ștefan Bănică mărturisește că celebritatea tatălui său mai degrabă i-a dăunat decât să-i fie de folos, pentru că așteptările pe care le-au avut cei din jur de la el au fost mult mai mari.

Citește și: Cum se înțelege Radu Ștefan Bănică cu frații lui și cu Andreea Marin: „Merg la ea în vizită pentru…/ EXCLUSIV

Citește și: Cum a ajuns Radu Ștefan Bănică să participe la Te Cunosc de Undeva: „Abia terminasem Bac-ul și…

Citește și: Cum s-au cunoscut Adda și Cătălin Rizea și în ce mod inedit a fost artista cerută în căsătorie: „Doar noi puteam să ne logodim pe marginea șanțului… / EXCLUSIV

„Au fost momente în care am simțit că numele meu este mai mult o povară decât un privilegiu, dar niciodată nu am regretat. Sau am purtat pică, vai mă cheamă Bănică. Nu. De mic am acceptat. Când sus, când foarte jos. Nu se așteaptă lumea la astfel de lucruri, dar trebuie să înțeleagă și ceea ce am încercat eu să spun, cardul tatălui meu nu este și cardul meu.

Este un mod de a-ți crește copiii bun, până într-o extremă. Până la urmă, am citit ulterior să nu porți ură sau ranchiună părinților tăi, pentru că este și prima dată pentru ei. Asta e. Au greșit, a greșit și mama, a greșit și tata. Am ajuns să nu mă mai simt eu cu musca pe căciulă, pentru că până la urmă fac ce fac datorită mie. Nu m-a băgat Bănică în facultate, nu m-a băgat într-o casă de discuri, nu a dat niciun telefon cu „ia-l pe fii-miu' și foarte bine', a dezvăluit Radu Ștefan Bănică la „Play IT', de pe Kanal D2.

Cum îl afectează pe Radu Ștefan Bănică comparația cu tatăl lui

Radu Ștefan Bănică a manifestat încă din copilărie o pasiune pentru muzică și actorie, așa că a ajuns să studieze la Universitatea de Teatru și Cinematografie, iar în prezent este un artist la început de drum. Tânărul e de părere că munca este cheia reușitei, însă unii dintre fanii tatălui său îl critică pe nedrept, comparând-ul cu Ștefan Bănică, un artist cu experiență fabuloasă, și pun presiune asupra lui.

„Eu de mic am vrut. 100% m-am inspirat și de la tata, dar cred că mi-a fost și mie scris. Așa vreau să cred! Cred că și dacă nu era el tot asta aș fi ales! Munca bate talentul, asta este o zicală de-a mea de la care încerc să nu mă abat. Sunt opinii împărțite. Mulți au foarte multe așteptări, mai ales din publicul tatălui meu, dar avem două genuri muzicale diferite. Nu mă aștept să le placă tuturor! Mie îmi place, am alt public. Nu fac diferențe, dar, dacă nu vă place, de ce să stăm să ne supărăm, să comentăm? Asta este! Poate o să iasă o melodie și pe placul dumneavoastră.

Am avut multe mesaje, dar îmi văd de drumul meu și nu mă abat. Au senzația că, spre exemplu, m-am născut din start cu 30 de ani de experiență, 20 de ani de Sala Palatului. Direct, le-am luat la naștere, am avut hard disk-ul și m-am născut cu ele! Premii muzicale din start, ce mai trebuie muncă?’, a declarat Radu Ștefan Bănică pentru Ego.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton