Regele Charles al III-lea susține că este urmașul lui Vlad Țepeș. Cum s-a aflat că sunt rude: "Am crezut că glumește"

 Laciu Andreea
.

Regele Charles al III-lea susține că este urmașul lui Vlad Țepeș. Se știe deja de multă vreme că Regele Charles al III-lea este îndrăgostit de țara noastră, ba chiar și-a cumpărat și mai multe proprietăți în România. Actualul suveran al Marii Britanii ne-a și vizitat în trecut, dar se pare să legătura lui cu acest popor este una mai veche și mai puțin obișnuită. S-a aflat zilele acestea că fiul Reginei Elisabeta a II-a se trage chiar din neamul lui Vlad Țepeș, temutul domnitor român.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Regele Charles al III-lea susține că este urmașul lui Vlad Țepeș. Luke Evans, actorul de origine britanică, a făcut acum o serie de dezvăluiri neașteptate despre o discuție pe care a purtat-o cu actualul suveran în anul 2014, atunci când era încă doar Prințul Charles. Actorul este cunoscut pentru rolul jucat în filmul Dracula Untold, care pornește de la mitul legat de numele lui Vlad Țepeș, care ar fi fost chiar contele Dracula.

FWROFWRO

Regele Charles al III-lea susține că este urmașul lui Vlad Țepeș

Actorul Luke Evans, în vârstă de 43 de ani, a fost invitat în emisiunea „The Jonathan Ross Show”. Aici, el a povestit cum a decurs întâlnirea cu Regele Charles al III-lea, din anul 2014, conform The Independent. La acel moment, tocmai terminase filmările pentru pelicula „Dracula Untold”, un film fantasy despre transformarea lui Vlad Țepeș în faimosul vampir.

Nu este pentru prima dată când suveranul a dezvăluit acest detaliu inedit despre istoria sa personală. În urmă cu câțiva ani, atunci când era doar Prințul de Wales, Charles a povestit în documentarul „Wild Carpathia” că este „descendent al lui Vlad Țepeș, după cum arată arborele genealogic, potrivit Adevărul.ro.

Citește și: Ce avere fabuloasă are Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii. Este mai bogat decat Regele Charles!

Citește și: Gabi Bădălău reacționează după ce Claudia Pătrășcanu a refuzat să se mute în București: „Are pe cineva la Constanța, unu’ însurat”

Citește și: Ce aliment a interzis Regele Charles al III-lea la Casa Regală. Care sunt, în schimb, preparatele lui preferate

Citește și: Elena Gheorghe, despre căsnicia cu Cornel Ene:„Relația noastră rezistă datorită…'

Am fost foarte emoționat când am vorbit prima dată cu regele Charles. A venit la mine și m-a întrebat: „La ce lucrezi acum?' și i-am spus: „Tocmai am terminat un film despre Vlad Țepeș care se transformă în Dracula'. Atunci, el mi-a spus: „Știi, e destul de amuzant, dar eu sunt rudă cu Vlad Țepeș. Am crezut că glumește. Dar apoi a trecut prin tot arborele genealogic, a dezvăluit Luke Evans, despre discuția cu Regele Charles al III-lea.

De la Vlad Țepeș la legenda contelui Dracula

Vlad Țepeș s-a născut în anul 1431, la Sighișoara. Tatăl său, Vlad Dracul, a fost cavaler al Ordinului Dragonului. A devenit domnitor al Țării Românești și a fost căsătorit de trei ori. Prima soție a fost o nobilă din Transilvania, Cneajna Bathory. Cea de-a doua se numea Jusztina Szilagyi, iar ultima soție a fost Ilona Nelipic, verișoara lui Matei Corvin.

Domnitorul a avut în total cinci copii, patru băieți și o fiică. De altfel, unul dintre fiii săi a pus bazele ramurii moldovenești a neamului Drăculeștilor. Porecla de Țepeș a venit de la modul în care a decis să fie executați cei care încălcau regulile, prin tragerea în țeapă. Bram Stoker l-a ales ca erou principal al romanului Dracula, din anul 1897. Așa s-a născut celebra legendă a contelui vampir din Transilvania.

Sursă foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton