Regele Charles, primele efecte secundare din cauza chimioterapiei. Cu ce probleme se confruntă suveranul în lupta cu cancerul

 Oana Pantazi
.

La începutul lunii februarie, Palatul Buckingham anunța că Regele Charles suferă de cancer, iar trei luni mai târziu, suveranul a mărturisit că a experimentatat efecte secundare din cauza chimioterapiei. Cu toate acestea, monarhul a reînceput, de ceva timp, să-și îndeplinească îndatoririle regale.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

La scurt timp după ce a fost diagnosticat cu cancer, în luna februarie, Regele Charles a început chimioterapia, la fel, de altfel, ca și nora lui, Kate Middleton, diagnosticată, de asemenea, cu cancer la scurt timp după ce suveranul Marii Britanii a primit teribilul diagnostic. Conform medicilor, progresul lui Charles este unul notabil, însă acesta a mărturisit că tratamentul împotriva cancerului are și unele efecte secundare.

charles-si-camilla-93charles-si-camilla-93

Regele Charles, efecte secundare din cauza chimioterapiei

Recent, Regele Charles și-a reluat îndatoririle publice, dovadă că tratamentul are efecte și starea sa de sănătate este mai bună. Deși este discret în această privință, aflat, ieri, alături de fiul său William, în Hampshire, unde au vizitat Army Aviation Centre, suveranul a făcut o confidență neașteptată în discuția cu un veteran de război.

Citește și: Kate Middleton, onorată de Regele Charles. Ce titlu regal a primit Prințesa de Wales în timp ce se luptă cu cancerul

Citește și: Prima fotografie făcută de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Cum l-a surprins pe fiul ei, Prințul Louis, la împlinirea vârstei de 6 ani

În timpul vizitei, Regele Charles (75) a vorbit despre propria experiență cu chimioterapia, menționând, în cadrul conversației cu veteranul Aaron Mapplebeck, că a experimentat o „pierdere a gustului' în timpul tratamentului său, relatează The Sun. Mapplebeck a spus că s-a confruntat și el cu această problemă, după ce a suferit nouă seturi de chimioterapie pentru cancerul testicular, în februarie anul trecut. Confesiunea sinceră a Regelui vine după ce a făcut progrese remarcabile în tratamentul împotriva cancerului, iar faptul că și-a reluat îndatoririle regale confirmă veștile îmbucurătoare privind starea sa de sănătate.

Regele Charles, diagnosticat cu cancer la începutul anului

Pe 5 februarie, Palatul Buckingham anunța că Regele Charles a fost diagnosticat cu „o formă” de cancer. Boala a fost descoperită în timpul unui tratament pentru adenom de prostată, însă în comunicatul amintit s-a precizat că nu este vorba despre cancer de prostată. Vestea venea la o săptămână după ce Kate, Prințesa de Walles, și Regele Charles fuseseră externați de la o clinică privată din Londra, unde au fost supuși unor proceduri individuale. Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, iar suveranul și-a amânat angajamentele, urmând ca îndatoririle sale să revină membrilor de rang înalt ai Casei Regale.

„În timpul procedurii recente pentru adenomul de prostată, o problemă separată a fost descoperită. Investigații ulterioare au identificat o formă de cancer.

Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice. În această perioadă Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale.

Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital. Regele rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină pe deplin la îndatoririle sale publice cât mai repede cu putință.

Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer’, a transmis, într-un comunicat, Palatul Buckingham.

Kate Middleton a anunțat că are cancer la 42 de ani și face chimioterapie

Regele Charles a anunțat că are cancer pe data de 5 februarie, iar la numai câteva săptămâni distanță a venit și declarația lui Kate Middleton, care se confruntă cu același diagnostic crunt.

„În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și, la momentul respectiv, s-a crezut că afecțiunea mea era necanceroasă, a transmis Kate Middleton. „Testele de la finalul operaţiei au indicat că există prezența cancerului. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez chimioterapie preventivă și acum mă aflu în fazele incipiente ale acestui tratament, a adăugat ea.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton