Regina Elisabeta a II-a, ultima fotografie oficială, făcută publică înainte de înmormântare. Ce semnificație au bijuteriile purtate

 Laciu Andreea
.

A fost făcută publică ultima fotografie oficială cu Regina Elisabeta a II-a, chiar înainte de înmormântare. Palatul Buckingham a postat această imagine în semn de omagiu pentru suverană. Poza cu mama Regelui Charles al III-lea a fost realizată la Castelul Windsor în luna mai de anul acesta și a fost menită să marcheze împlinirea a 70 de ani de la urcarea ei pe tronul britanic.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

În această fotografie, regretata suverană apare zâmbind larg, îmbrăcată într-o ținută bleu, una dintre culorile în care s-a afișat des în public. Alături de poză, Casa Regală Britanică a postat și un mesaj emoționant, în care se specifică faptul că în ziua înmormântării ei milioane de oameni vor comemora împreună viața ei remarcabilă.

Queen Elizabeth II DiesQueen Elizabeth II Dies

Ce semnificație au bijuteriile purtate de Regina Elisabeta a II-a în ultima fotografie oficială

Așa cum se știe deja, în cazul membrilor familiei regale britanice, fiecare ținută este gândită până la ultimul detaliu. Bijuteriile au ocupat întotdeauna un loc deosebit în sufletul suveranei, așa că acestea nu puteau lipsi din ultima ei fotografie oficială. Regina Elisabeta a II-a și-a accesorizat ținuta bleu cu un colier de perle, precum și cu o broșă deosebită.

Acestea nu au fost alese la întâmplare și au o semnificație sentimentală specială pentru ea. Mai exact, ambele bijuterii prețioase au fost primite chiar din partea lui George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a.

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Meghan Markle la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Ce a avut în comun cu Kate Middleton

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Kate Middleton la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Citește și: Ce semnifică macii roșii pe care îi poartă în piept cei din Familia Regală Britanică

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la Dineul de la Buckingham. Gafa făcută de prima Doamnă a României la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Unde este înmormântată suverana

Locul de veci al Majestății Sale se află în Capela Memorială Regală George al VI-lea. Părinții suveranei sunt îngropați aici, iar cenușa surorii ei, Prințesa Margareta, se află în același loc. Sicriul este pus în cripta regală a capelei, acolo unde este înmormântat și Prințul Philip. Așadar, după o iubire care a durat zeci de ani, cei doi își vor fi alături și în locul în care își dorm somnul veșnic.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al prințului Philip a fost păstrat în cripta regală de la Capela St. George a Castelului Windsor, timp de 17 luni, dar Ducele de Edinburgh va fi mutat împreună cu soția lui. Cei doi s-au căsătorit în data de 20 noiembrie, la Westminster Abbey, iar povestea de iubire a durat timp de 73 dee ani.

„Este o persoană care nu acceptă cu ușurință complimentele, dar el a fost, pur și simplu, puterea și sprijinul meu în toți acești ani, iar eu și întreaga lui familie, precum și această țară și multe alte țări, îi datorăm o datorie mai mare decât ar putea el să pretindă vreodată sau decât vom ști noi vreodată’,  a fost mesajul Reginei Elisabeta a II-a, în anul 1997, cu ocazia aniversării nunții de aur, conform abc.net.au.

Sursă foto: Hepta, Facebook The Royal Family

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton