Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, nu doar din cauza vârstei înaintate, așa cum s-a crezut inițial. Potrivit unui biograf al familiei, Regina Elisabeta a suferit şi de cancer, care i-ar fi provocat orbirea în ultima parte a vieții.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI
Cauza morții Reginei Elisabeta a fost oficial „vârsta înaintată’, însă o carte ce urmează să apară în 1 august susține că aceata ar fi murit în septembrie 2022 de cancer. Cartea, care este o biografie a prințesei Catherine (Catherine, The Princess of Wales) este scrisă de Robert Jobson, biograf al familiei Windsor și al Dianei.
Regina Elisabeta ar fi murit de cancer, nu de bătrânețe
Robert Jobson, biograf al familiei Windsor și al Dianei, specializat în istoria familiei regale britanice scrie în cartea sa, „Catherine, The Princess of Wales’, că Elisabeta a II-a a murit de cancer.
În ultimele luni de viață, regina a fost aproape oarbă, dar consolarea ei a fost relația tot mai strânsă cu William. Dificultățile cu Charles au rămas nerezolvate, dar „desele vizite și telefoane ale lui William’ erau momente de bucurie pentru ea, a mai scris Robert Jobson.
Robert Jobson a mai scris că prințul William e preocupat să stea cât mai mult timp cu copiii săi pentru a nu repeta greșeala tatălui său, prioritizarea angajamentelor de stat, care l-a făcut să sufere în copilărie: „William vrea ca atunci când cei trei copii ai săi vor crește, să-și amintească de dragostea pe care au primit-o în copilărie’.
Biograful îl descrie pe William drept un om rigid, morocănos și încăpățânat. Pe de altă parte, Kate este cea care are un rol pacificator în familie. Datorită ei, William s-a apropiat de regele Charles după ani de tensiuni mocnite. La rândul său, Charles „o vede pe Catherine ca pe fiica pe care nu a avut-o… În particular, îi spune regelui ‘grandpa”.
„În spatele acelui zâmbet strălucitor public se află o femeie voinică, cu un intelect ascuţit şi cu o hotărâre tenace’, sunt cuvintele autorului cărţii care urmează să apară în câteva zile.
Citește și: Cum arăta Daniela Nane la 20 de ani. Frumusețea ei i-a adus titlul de Miss România
Ce spune biograful, în cartea sa, despre prințul William și relația lui cu regele Charles
Teza cărții „Catherine, The Princess of Wales’ este că – spre deosebire de Diana, care s-a căsătorit cu Charles când abia împlinise douăzeci de ani – Catherine a avut avantajul de a ajunge la altar la sfârșitul vârstei de treizeci de ani, mai matură.
Și că influența ei pacificatoare i-a permis lui William – pe care Jobson îl descrie drept rigid, morocănos, încăpățânat – să inițieze detente în relațiile cu regele Charles după ani foarte complicați, citează g4media.ro.
Dacă Charles este portretizat ca un tată distant în timpul copilăriei și adolescenței lui William, Diana apare ca o mamă excesiv de grijulie care, potrivit lui Jobson, și-ar fi folosit tânărul fiu drept „cârjă emoțională’ în timpul crizelor din căsnicie, mai întâi, și mai târziu, în anii separării și divorțului regal.
„William i-a cerut să nu-l mai vorbească de rău pe tatăl său în prezența lui pentru că nu voia să ia partea cuiva. Și uneori era stânjenit de anumite atitudini ale mamei sale care păreau scăpate de sub control’, se precizează în carte.
Prin urmare, Catherine aduce calm și un sentiment de siguranță în viața soțului ei, care este foarte atent la timpul pe care îl dedică relației cu copiii săi pentru a nu repeta greșeala lui Charles – prioritizarea angajamentelor de stat – care l-a făcut să sufere în copilărie.
Catherine „încearcă întotdeauna să ia în considerare punctele de vedere ale celorlalți… și și-a căpătat un rol de pacificator în afacerile de familie’. Ea a fost, potrivit cărții, cea care l-a convins pe William să aibă o relație cordială, dacă nu afectuoasă, cu Camilla, care era urâtă de mama ei, Diana.
William are puțină răbdare și tinde să ridice tonul când este nemulțumit; un subiect spinos, dezvăluie cartea, este călătoria cu elicopterul. William insistă de ani de zile să ia cu el întreaga familie, o practică dezaprobată de membrii familiei regale din întreaga lume, din motive evidente de securitate (legate de succesiune și probleme de stat în cazul în care un dezastru ar nimici o întreagă ramură a familiei).
Pilot experimentat, William a rămas pe poziții și Regina Elisabeta i s-a plâns nepotului său în termeni foarte sinceri, „fără menajamente’. Charles și-a forțat astfel fiul să semneze un document în care recunoștea că își asumă un risc de securitate (o tragedie în timpul zborului ar fi făcut ca Harry și Meghan, și copiii lor, să-i succeadă lui Charles și Camilla)’.