Regina Elisabeta și Prințul Philip, poveste de dragoste tulburătoare. S-au îndrăgostit când ea avea 13 ani

 Oana Pantazi
.

Regina Elisabeta și Prințul Philip au fost împreună o viață de om – 73 de ani. Din păcate, Prințul consort s-a stins din viață pe 9 aprilie, la 99 de ani, iar în urma sa a rămas o poveste de viață impresionantă… Cel mai lung mariaj din istoria monarhiei britanice a luat sfârșit.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Anul trecut, pe 20 noiembrie, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip aniversau 73 de ani de mariaj, o aniversare tristă, fără copii, nepoți și strănepoți, dictată de condițiile de pandemie, fără să-și imagineze că avea să fie și ultima. Pe 9 aprilie, cu doar două luni înainte de a împlini 100 de ani, Ducele de Edinburgh s-a stins din viață.

Elisabeta avea 13 ani când s-au cunoscut

Poveștile de dragoste începute în copilărie și adolescență au, de obicei, puține șanse să se materializeze, însă Elisabeta a II-a, suverana Marii Britanii, nu doar că a rămas alături alături de prima sa iubire, ci ea și Prințul Philip au avut cea mai longevivă căsnicie!

Elisabeta a II-a și-a văzut viitorul soț pentru prima oară pe când când avea 8 ani, la nunta unei verișoare, Prințesa Marina a Greciei. Momentul primei lor întâlniri s-a produs însă atunci când Regele George al VI-lea şi Regina mamă le-au dus pe ea şi pe sora ei la Colegiul Naval Dartmouth. Atunci, Elisabeta avea 13 ani. A fost dragoste la prima vedere, tânăra prințesă începând să corespondeze cu Prințul Philip, în vârstă de 18 ani.

De altfel, Lady Pamela Hicks, verişoara Prinţului Philip, care a rememorat prima lor întâlnire, l-a descris pe tânărul Philip, la acea vreme cadet la Dartmouth, ca fiind „acest zeu grec absolut', și a mărturisit că Elisabeta s-a îndrăgostit de el când l-a văzut.

Citește și: A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta. Avea 99 de ani

Citește și: Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

Citește și: Cum se înțelege Iuliana Marciuc cu fiul ei adolescent și cu fiica lui Adrian Enache:„Cu Diana am o relație…’/ EXCLUSIV

Citește și: Ce cadou costisitor i-a pregătit Meghan Markle fiicei sale, înainte de naștere:„L-am gravat’

A trebuit să-și convingă familia că Philip e bărbatul potrivit pentru ea

Povestea de dragoste dintre Elisabeta și Philip nu a fost văzută cu ochi buni la început de către tatăl viitoarei suverane. Regele George avea niște temeri justificate cu privire la potențialul său viitor ginere, iar asta deoarece familia Prințului Philip nu avea deloc o reputație bună… Tatăl lui își abandonase familia, pentru a trăi cu amanta în Monte Carlo, în timp ce mama sa era internată într-o instituție de boli mintale, după ce fusese diagnosticată ca fiind schizofrenică.

Prințesa Elisabeta a păstrat legătura cu Prințul Philip toată perioada în care el a fost pe front, cei doi îndrăgostiți decizând să se logodească în secret. Între timp, Elisabeta și-a convins familia să-l accepte pe iubitul ei și să-i lase să se căsătorească. În cele din urmă, Regele George a fost de acord cu căsătoria, cu condiția ca fiica lui să aștepte până la împlinirea vârstei de 21 de ani. Drept urmare, logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947.

Regina Elisabeta și Prințul Philip, nuntă de poveste

Căsătoria dintre Elisabeta a II-a și Prințul Philip a fost chiar o poveste cu prinți și prințese. 200 de milioane de telespectatori din lumea întreagă au privit evenimentul, a cărui protagonistă era o prințesă abia ieșită din adolescență care abia peste 5 ani avea să fie încoronată regină.

Prinţul Philip a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, în dimineaţa zilei în care a avut loc nunta.La 11.30 A.M., pe 20 noiembrie 1947, îmbrăcată într-o superbă rochie de satin ivorie și înconjurată de 8 domnișoare de onoare, tânăra Prințesă Elizabeth (21), fiica cea mare a Regelui George al VI-lea și a lui Elizabeth Bowes-Lyon, și Prințul Philip Mountbatten (26) își uneau destinele la Westminster Abbey, în fața a 2.000 de oaspeți.

Rochia ei a fost creată de designerul Norman Hartnell, care era extrem de faimos pentru broderiile sale și care a folosit florile, și în special iasomia, ca inspirație pentru imprimeul rochiei viitoarei Regina a Angliei. Elisabeta a II-a a ales, din mai multe variante prezentate, modelul inspirat de „Primavera” al lui Botticelli.

Pe Elisabeta a II-a nu a înșelat-o instinctul, chiar dacă avea doar 13 când l-a cunoscut pe Prințul Philip. Prima ei iubire a fost și singura și a durat cât o viață de om. În urma mariajului lor au rezultat 4 copii, 9 nepoți și tot atâția strănepoți. Din păcate, Prințul Philip nu a apucat să-și vadă și cea de-a zecea strănepoată, pe fiica lui Meghan Markle care urmează să vină curând pe lume…

Foto: Hepta


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton