"Regina Ketaminei" și alte patru persoane, arestate în ancheta morţii lui Matthew Perry. Actorului din serialul Friends i-au fost vândute droguri de 11.000 de dolari

 Dumba Gabriela
.

Cinci persoane au fost arestate în legătură cu ancheta morţii lui Matthew Perry, inclusiv doi medici, asistentul personal al actorului și o persoană cunoscută drept „Regina Ketaminei' acuzată că i-ar fi vândut actorului droguri de 11.000 de dolari, doze care ulterior i-ar fi provocat moartea.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Actorul Matthew Perry, care a interpretat personajuluChandler Bing în serialul celebru „Friends”, a fost găsit fără viață „în piscina reşedinţei sale”, pe 28 octombrie 2023. Conform medicului legist Raffi Djabourian,”la nivelurile ridicate de ketamină găsite în mostrele de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât suprastimularea cardiovasculară cât şi depresia respiratorie”.

EXCLUSIVE: Matthew Perry Steps Out With a Friend For Dinner in Los AngelesEXCLUSIVE: Matthew Perry Steps Out With a Friend For Dinner in Los Angeles

Cinci persoane, inclusiv doi medici, arestate în urma morţii actorului Matthew Perry

Cinci persoane au fost arestate în legătură cu ancheta morţii lui Matthew Perry, actorul din serialul Friends, inclusiv doi medici, asistentul personal al actorului și o persoană cunoscută drept „Regina Ketaminei' acuzată că i-ar fi vândut actorului 50 de fiole de ketamină pentru aproximativ 11.000 de dolari, doze care ulterior i-ar fi provocat moartea , au anunțat polițiștii, scrie BBC. 

Poliția a declarat că ancheta, lansată în luna mai, a descoperit o „rețea criminală subterană extinsă' de furnizori de droguri care distribuiau cantități mari de ketamină.

Trei dintre inculpați – inclusiv asistentul starului din „Friends' – și-au recunoscut deja vinovăția pentru acuzații legate de droguri, în timp ce alți doi – un medic și o femeie cunoscută drept „Regina Ketaminei' – au fost arestați joi, potrivit Departamentului de Justiție.

Sangha este numită „Regina Ketaminei' în actul de acuzare, iar Plasencia este supranumit „Dr. P'. Ambele persoane se confruntă cu acuzații de conspirație pentru distribuirea de ketamină. În vârstă de 41 de ani, aceasta a fost acuzată că i-a vândut lui Matthew Perry 50 de fiole de ketamină pentru aproximativ 11.000 de dolari (8.550 de lire sterline), inclusiv lotul care a dus la moartea sa în octombrie 2023, citează Antena 3.

De cealaltă parte, Plasencia se confruntă cu șapte capete de acuzare pentru distribuirea de ketamină și două capete de acuzare pentru alterarea și falsificarea documentelor sau înregistrărilor legate de investigația federală.

Investigația asupra morții lui Perry s-a concentrat pe identificarea celor care au furnizat ketamina care a dus la supradoza fatală, iar Sangha este una dintre cele cinci persoane acuzate în legătură cu moartea actorului.

Citește și: Dansul mirilor de la nunta Cristinei cu Andrei Rotaru de la Insula Iubirii i-a șocat pe fani: „Ferească Dumnezeu, cu așa bărbat nu-ți mai trebuie dușmani!'

Citește și: Cine este Flori Olar, ispita de la Insula iubirii 2024. Are 26 de ani și a fost medaliată cu aur la un concurs de Bikini Fitness

Cauza morții lui Matthew Perry

Moartea actorului Matthew Perry a fost definită drept un accident ca urmare a „efectelor acute ale ketaminei”, potrivit Departamentului de medicină legală al comitatului Los Angeles.

O examinare post-mortem a concluzionat că Perry a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei, printre factorii care au contribuit la deces numărând-se „înec, boală coronariană şi efectele buprenorfinei”, analgezic utilizat pentru a trata tulburările ce apar din cauza consumului de opioide.

Conform medicului legist Raffi Djabourian,”la nivelurile ridicate de ketamină găsite în mostrele de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât suprastimularea cardiovasculară cât şi depresia respiratorie”:

„Înecul contribuie ca urmare a probabilităţii scufundării în piscină după ce şi-a pierdut conştienţa; boala arterială coronariană contribuie din cauza exacerbării efectelor miocardice induse de ketamină asupra inimii”.

În timpul vieţii, Perry a vorbit deschis despre lupta sa cu abuzul de substanţe şi cu dependenţa şi a înfiinţat chiar un adăpost pentru bărbaţii care se confruntă cu probleme similare.

Cum ar fi ajuns actorul Matthew Perry victima dealerilor de droguri

Anchetatorii au detaliat modul în care dependența actorului de ketamină l-a condus de la medici la dealeri de stradă, în încercarea de a obține mai mult din acest drog și de a-l găsi mai ieftin. Anchetatorii spun că dealerii au profitat de dependența sa, iar un medic a scris chiar, într-un mesaj text: „Mă întreb cât va plăti acest idiot.'

Şi chiar dacă moartea lui Matthew Perry a fost considerată anul trecut un accident, fără dovezi de acte rele intenționate, Tre Lovell, fost procuror și avocat de proces în California, spune că autoritățile federale din SUA au făcut un mare efort pentru a vâna traficanții de droguri și medicii în speranța de a preveni supradozele.

El a mai declarat pentru BBC că astfel de cazuri pot fi greu de dus în fața unui juriu deoarece „când cineva alege să facă ceva din proprie inițiativă – să consume droguri și să facă o supradoză – tindem să ținem acea persoană responsabilă pentru propriile acțiuni'.

Este uneori mai dificil să judeci aceste cazuri atunci când încerci să ții alte persoane responsabile,' a adăugat el. „Sunt cazuri dificile,' a adăugat Lovell, dar oficialii sunt conștienți că acuzațiile trebuie să fie „adaptate la legile' care ar permite o condamnare.

Deși Perry a avut un comportament ilegal, el este, de asemenea, o „victimă,' a spus Lovell, iar anchetatorii au remarcat că „ar fi trebuit să primească ajutor pentru dependența sa și nu să fie exploatat.'

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton