"Noi, românii, nu am realizat pe cine am avut lângă noi. Nu ezit o secundă să îl pun alături de Eminescu sau Porumbescu". Regizorul Cristian Radu Nema, omagiu impresionant pentru Nicu Covaci, imediat după moartea artistului / EXCLUSIV

 Dana Enache
.

Vestea că Nicu Covaci a murit a îndurerat mulți artiști ai României, aseară. Chiar dacă nu avea foarte multe prietenii în lumea artistică, Nicu Covaci a avut, pe lângă el mulți oameni care l-au respectat. Printre ei se numără și regizorul Cristian Radu Nema, cel care a regizat chiar filmul Phoenix: Povestea. Regizorul a trimis un mesaj înduioșător și probabil că nimeni nu îl va putea descrie pe Nicu Covaci mai frumos, vreodată.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

O seară tristă pentru lumea artistică din România. Nicu Covaci a murit, azi, 2 august 2024, la spitalul din Timișoara, după câteva luni de internare și o operație complicată pe creier. Nicu Covaci este, de departe, o adevărată legendă în muzica romînească, iar asta nu o poate contesta nimeni, cu siguranță. A scris istorie cu Phoenix și, cu adevăarat, activitatea lui muzicală va fi, cel mai probabil, imposibil de egalat.

nema-covacinema-covaci

Regizorul Cristian Radu Nema, cel care a regizat filmul Phoenix: Povestea, i-a adus un omagiu impresioant:

Noi, românii, nu am realizat pe cine a avut lângă noi. A fost de o umanitate și de o mărinimie când toți cei ce îl iubesc la un loc. Și îl voi iubi. Despre Nicu Covaci nu se poate vorbi decât la viitor. El este parte din cultura noastră identitară, din noi ca români. Nu ezit o secundă să îl pun alături de Eminescu sau Porumbescu. Mulți ani nu vom realiza pe cine am avut, printre noi, și i-am putut strânge mâna. Este un Creator, în cel mai esențial sens al cuvântului. Cu ajutorul lui, reușim să dăm definiția termenului de artă și artist. Ce transmite el, ce continuă să nască în interiorul tuturor dintre noi este de neconceput. E ne va bucura în continuare. Una dintre cele mai dragi credințe pe care le avea este ca o bucurie împărtășită este o bucurie dublă. El este la fel de mare cat suma tuturor dintre noi toți, care ne vom bucura astăzi, pururi și acum de creația pe care nimeni nu i-o va egala vreodată. Iar datorită artei cinematografului, PHOENIX a intrat în eternitate la propiu. Generațiile ce vor veni vor avea șansa să primească, prin intermediul filmului pe care l-am făcut, ceea ce el a dat cu atâta bucurie – a declarat Cristian Radu Nema, în exclusivitate, pentru VIVA!

Cum au reacționat artiștii și vedetele când au aflat că Nicu Covaci a murit:

Mircea Baniciu: Drum lin Nicu Covaci! Regrete imense! – este mesajul postat de Mircea Baniciu, după moartea lui Nicu Covaci.

Cristi Minculescu: RIP Nicu Covaci

Radu Almășan: Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească! Muzica lui ne-a făcut tare mult bine. Rămân amintirile.

Nelu Dumitrescu: „Drum lin, Nicu Covaci! Ai fost şi vei rămâne o sursă de inspiraţie, un mare artist şi un prieten drag!'.

Tudor Chirilă: Fie să renască. Fie să renască numai cel ce har
Are de-a renaşte, curăţit prin jar,
Din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum,
Astăzi ca şi mâine, pururi şi acum!

Adriana Bahmuțeanu: Drum lin in lumina! Nicu Covaci, liderul legendarei trupe Phoenix,a închis ochii in aceasta seara! Un exemplu de curaj, iubire, determinarea și talent intr-o lume plina de ura și cenzura!!!

Andrei Partoș: Cea mai tristă veste! R.I.P.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton