Reputatul neurochirurg Leon Dănăilă încă operează la vârstă de 91 de ani: „După ce am adus microscopul în România, rata mortalității a scăzut drastic, iar intervențiile au devenit mult mai precise și sigure...” / EXCLUSIV

.

Dr. Leon Dănăilă este unul dintre cei mai mari neurochirurgi din lume, cu peste 40.000 de operaţii în palmares și inclus în rândul celor 500 de genii din toată lumea. Cu toate astea, a trecut peste numeroase obstacole pentru a-și urma visul. A adus schimbări fundamentale în medicina românească și s-a bucurat de un mare succes pe plan profesional, astfel că și acum, la 91 de ani, continuă să opereze, spre surprinderea tuturor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST, GRATIS, AICI

Leon Dănăilă provine dintr-o familie săracă, fără resurse financiare, dar cu toate acestea a reușit să obțină o bursă de perfecționare la renumita Columbia University din New York, datorită performanțelor sale excepționale. Aceasta i-a permis să învețe și să aducă în România tehnici și tehnologii avansate, care aveau să schimbe radical neurochirurgia din țară, fiind mult mai sigură.

IMG_4884IMG_4884

Citește și: De ce s-a întors Leon Dănăilă din America, după un an petrecut acolo: „Profesorul Arseni tot voia să scape de mine. Nu voiam bani, eu voiam performanță'. Neurochirurgul și-a vândut casa pentru a-și finanța cercetările / EXCLUSIV

Citește și: Cum a ajuns Leon Dănăilă neurochirurg în București și ce experiențe l-au marcat: „M-a dat la secția cea mai proastă. Erau toți paralizați, făceau pe ei, era un miros execrabil…' / EXCLUSIV

Citește și: Cum și-a descoperit reputatul neurochirurg Leon Dănăilă pasiunea pentru medicină: „Sunt născut într-o familie de oameni săraci. Tatăl meu nu știa carte, nu a avut cine să mă învețe, la matematică abia am scăpat de corigență' / INTERVIU EXCLUSIV

Citește și: Cele trei reguli de aur pentru un creier sănătos. Ce recomandă medicul Leon Dănăilă

Reputatul neurochirurg Leon Dănăilă încă operează la vârstă de 91 de ani

Înainte de a introduce microscopul operator în România, operațiile pe creier se realizau fără aparatură modernă, ceea ce făcea ca intervențiile să fie extrem de riscante, iar rata mortalității era foarte ridicată. După ce a studiat în Statele Unite, Dr. Leon Dănăilă a reușit să aducă în țară primul microscop operator, un echipament esențial care a revoluționat modul în care se efectuau operațiile neurochirurgicale, iar acum, la 91 de ani, continuă să își practice meseria cu mare atenție și multă dedicare.

Înainte de a introduce microscopul operator, operațiile pe creier erau extrem de riscante. Nu aveam tehnologia necesară pentru a vedea detalii esențiale, iar rata mortalității era foarte mare. După ce am adus microscopul în România, rata mortalității a scăzut drastic, iar intervențiile au devenit mult mai precise și sigure. Tot ceea ce am făcut, am făcut pentru țara mea', a declarat Dr. Dănăilă.

Cu această tehnologie, Dr. Dănăilă a efectuat peste 40.000 de operații pe creier, salvând mii de vieți și devenind un pionier al neurochirurgiei moderne în România. Prin dăruirea și munca sa, a schimbat destine și a adus speranță acolo unde, înainte, intervențiile chirurgicale erau adesea un ultim recurs fără mari șanse de succes.

Dr. Leon Dănăilă a lansat o carte nouă 'Creierul și Misterele Sufletului'

Pentru Dr. Leon Dănăilă, succesul profesional nu s-a oprit la inovațiile din domeniul medical. După o viață dedicată neurochirurgiei, a simțit nevoia să exploreze mai profund misterele sufletului și relația sa cu creierul, astfel că în noua sa carte, „Creierul și Misterele Sufletului', Dr. Dănăilă încearcă să dezvăluie cum sufletul influențează sănătatea fizică și mentală, și invers. După ani de experiență în sala de operații, a realizat că multe dintre afecțiunile fizice sunt strâns legate de starea sufletească.

Sănătatea completă nu înseamnă doar să vindeci corpul, ci și să înțelegi și să îngrijești sufletul', spune Dr. Dănăilă. În cartea sa, el explorează teme precum neuroplasticitatea, conștiința, moartea clinică și visele, oferind o perspectivă unică asupra modului în care creierul și sufletul se influențează reciproc.

Cartea „Creierul și Misterele Sufletului' este disponibilă la Bookzone și oferă cititorilor o călătorie fascinantă în lumea complexă a minții și sufletului uman, alături de unul dintre cei mai mari neurochirurgi ai lumii.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton