Rita Mureșan recunoaște că frumusețea a ajutat-o în carieră. Cât de mult i s-a schimbat viața, după ce a plecat în străinătate ca model: "Eu, o fetiță simplă din Breaza, m-am transformat într-o persoană sofisticată" / EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Rita Mureșan recunoaște că frumusețea a ajutat-o în carieră și a spus cât de mult i s-a schimbat viața, după ce a plecat în străinătate ca model, după 1990. S-a destăinuit în paginile revistei VIVA! și ne-a împătășit amintiri prețioase din perioada în care a fost aleasă pentru a pleca peste hotare, imediat după Revoluție.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

În ultima vreme, ai fost ceva mai low profile, iar aparițiile tale în lume, mai rare. Ai dezvăluit totuși că, în ultimul an și jumătate, ai trecut prin multe. Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai primit în perioada asta?

Acum peste un an și jumătate, toată familia a trecut printr-o situație de sănătate care ne-a adus un șoc. Eu personal am crezut că am trecut cu bine, că am susținut persoana respectivă foarte bine. Acum o jumătate de an însă, s-a văzut că acea situație a avut repercusiuni și asupra sănătății mele, eu suferind un preinfarct.

rita muresan (8)rita muresan (8)

Rita Mureșan recunoaște că frumusețea a ajutat-o în carieră

Ai activat într-un domeniu în care perfecțiunea este literă de lege, așa că te rog să-mi spui cât a contat
pentru tine aspectul fizic de-a lungul timpului – când a fost binecuvântare și când blestem?

Pe mine m-a ajutat frumusețea, că doar asta îmi era meseria. Eu am fost binecuvântată cu un fizic armonios, de altfel am și activat de la 19 ani în domeniul modei internaționale, ca model. Apoi am continuat în România ca designer, deci automat tot cu un etalon fizic am lucrat. Frumusețea este un atu, contează ce faci cu ea! Dacă o dai în ego și nu în recunoștință, mai gândește-te o dată!

Citește și: De ce nu a defilat Rita Mureșan pentru Armani, când lucra ca model: „Mergeam la castinguri și nu mă lua nimeni. Nu o să vezi niciodată pe podium femei cu…'

Citește și: Cum se înțelege Rita Mureșan cu fostul soț, la 17 ani de la divorț: „Ne mai certăm pe anumite lucruri. Împărțim și câinele, e trecut în act'

Citește și: Cum arată casa Elenei Lasconi din Câmpulung Muscel: „Stătea să cadă. Toţi banii pe care i-am făcut i-am investit aici”

Citește și: Ce venit lunar au Ioana Tufaru și familia ei, având în vedere că doar soțul ei lucrează: „Ne descurcăm la limita supraviețuirii…”. În trecut spunea că a rămas zile întregi fără bani

Cât de mult i s-a schimbat viața Ritei Mureșan, după ce a plecat în străinătate ca model

Vorbind despre frumusețe, nu pot să nu amintesc iconica imagine cu tine în costumul acela de baie albastru-electric defilând la Miss România. Erai studentă pe atunci, iar existența ta s-a schimbat după acest moment. Aș vrea să ne spui mai multe despre asta, mai ales că tu ai fost primul model care a plecat în străinătate după 1990.

Fiind juriu internațional pentru prima dată în România la concurs, ei m-au ales pe mine să plec. Plecarea mea în străinătate ca model, imediat după Revoluție, a fost o mare realizare din punctul meu de vedere. Mi-a schimbat viața! Am trăit experiențe deosebite, am cunoscut oameni și locuri noi, am învățat, am evoluat. Eu, o fetiță simplă din Breaza, am cunoscut succesul și m-am transformat într-o persoană sofisticată – am călătorit foarte mult, am lucrat cu mari designeri și am dezvoltat relații pe care le am și acum, după atâția ani, însă am rămas mereu smerită și recunoscătoare! Cariera mea a fost pe sufletul meu. Fără incidente. Am cunoscut foarte mulți oameni celebri, unii dintre ei chiar mi-au rămas prieteni.

Cred că e de notorietate întâmplarea cu Flavio Briatore (n. red. fost manager al echipei de Formula 1 Renault F1), când a venit în România, pe vremuri, și, în conferință de presă fiind, în momentul în care am intrat eu în sală a spus: „Conferința s-a încheiat, a venit prietena mea!. Am lucrat cu cei mai cunoscuți designeri, aproape cu toți. Abia după un timp am conștientizat însă cu adevărat câte am realizat în carieră, cât de binecuvântată am fost. Am câștigat mulți bani pentru vremea aceea și pentru vârsta mea. Ulterior i-am folosit în afacerea mea.

Rita Mureșan: „Am avut parte de foarte multe gesturi romantice de la bărbații din viața mea!”

Pe o scară de la 1 la 10, cât de dură este lumea asta a fashionului? Câte eforturi, concesii trebuie să faci ca să te menții în top? Și care e partea frumoasă?

De dură este dură, însă eu nu am avut parte de întâmplări neplăcute, am rămas la locul meu și mi-am făcut meseria cu profesionalism. Dar am și cunoscut oameni deosebiți care mi-au făcut această călătorie frumoasă. A fost un om care m-a ajutat de la început până la sfârșitul carierei mele ca model și chiar foarte mult după: Monty Shadow (n. red. fotograf legendar al starurilor din cinematografie, fashion și F1). A trecut în neființă acum mai bine de un an… Covid. Mă bucur că am mai apucat să ne vedem înainte, pentru că eu merg des la Milano. Milano e a doua mea casă! Prin prisma faptului că eram model și având astfel de oameni lângă mine, am ajuns să cunosc celebrități.

Îmi aduc aminte că Sly (n. red. Silvester Stallone), care era îndrăgostit de un model austriac în perioada aceea, a venit cu elicopterul și a aruncat efectiv trandafiri deasupra ei, pe stradă. Și eu sunt o romantică și Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut parte de foarte multe gesturi romantice de la bărbații din viața mea! De la melodii compuse pentru mine până la inimi desenate pe asfalt…

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton