"Eu nu spuneam unde m-am născut. Îmi era frică să nu cumva să se afle de trecutul meu". Rodica Popescu Bitănescu, mărturisiri emoționante despre traumele trăite în copilărie

 Oana Pantazi
.

Rodica Popescu Bitănescu a vorbit public despre traumele trăite în copilărie. Faimoasa actriță este mereu cu zâmbetul pe buze, așadar puțini își imaginează că a avut o copilărie grea, marcată de arestarea tatălui, care a fost închis la Pitești după venirea comuniștilor la putere. Iată prin ce a trecut și care erau cele mai mari temeri ale sale!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Momentele grele pe care le-a trăit pe când avea doar 10 ani au lăsat urme adânci în sufletul actriței. Atunci, tatăl ei, simpatizant la Partidului Tărănist a fost arestat și închis la Pitești, una dintre cele mai dure închisori pentru deținuți politici, iar din clipa aceea totul s-a schimbat pentru familia lor.

12-612-6

Rodica Popescu Bitănescu, despre traumele trăite în copilărie

Invitata lui Dan Negru, într-un interviu de colecție, Rodica Popescu Bitănescu a povestit, cu emoție, chiar dacă au trecut mai bine de 6 decenii de atunci, ce perioadă dramatică a trăit în copilărie. Actrița avea doar 10 ani când totul s-a schimbat în viața ei, odată cu arestarea tatălui său. După ce partidul comunist a ajuns la putere și toată averea familiei a fost confiscată, lucrurile s-au schimbat radical. Actriței îi era teamă până și să spună de unde provine…

Citește și: De ce nu a devenit mamă Rodica Popescu Bitănescu:„Este secretul meu’

Citește și: Cum l-a cunoscut Rodica Popescu-Bitănescu pe soțul ei:„M-am îndrăgostit când l-am văzut’

Citește și: Dramele din viața lui Dan Bittman. Tatăl său a murit când se afla pe scenă:„O tragedie’

„Eu nu spuneam unde m-am născut. Nu voiam să spun că m-am născut la Răsuceni, că îmi era frică să nu cumva să se afle de trecutul meu. Eu eram colegă de clasă cu fata nașului părinților mei. Ne uitam, dar ne făceam că nu ne cunoaștem. Îmi era frică să nu se descopere cine suntem, să ne facem rău una alteia. Cornel nu m-a întrebat niciodată ce s-a întâmplat cu mine că mă vedea foarte veselă și foarte sigură pe mine.

Eu nu am spus nimănui ce am pățit cu familia mea. Erau niște lucruri pe care nu poate să le înțeleagă nimeni niciodată. Această frică ce este înjositoare și doborâtoare. Eu sunt foarte prudentă. Nu m-am văitat niciodată, nu îmi place să mă vait. Eu nu am spus niciodată că îmi e foame. Nu m-am văitat niciodată că sunt bolnavă', a dezvăluit actrița.

Rodica Popescu Bitănescu: „Foamea m-a înnebunit. Noi am fost victime colaterale”

Rodica Popescu Bitănescu s-a născut în la Răsuceni, în județul interbelic Vlașca, în prezent judeţul Giurgiu. Familia actriței era foarte înstărită, doar că, la naționalizare, familiei Popescu i s-a confiscat întreaga avere. Tatăl actriței Rodica Popescu Bitănescu a fost închis din motive politice și a fost supus unor torturi greu de imaginat în Penitenciarul Piteşti.

Imaginați-vă, să ai o casă cu strictul necesar şi deodată, în 11 iunie 1948, ți se ia tot. Mama a luat cu mine câinele care se numea Tâc-Tâc, că dădea din coadă. Imaginați-vă ce au simțit părinţii mei. Tata a ieșit din pușcărie la 50 de ani cu frică. Era perioada gripei asiatice, pe care am făcut-o eu, acasă la mine. Dintre toţi studenţii din cartierul ăla, doar pe mine m-a găsit’, a povestit Rodica Popescu Bitănescu, în emisiunea „Sinteza zilei’, de la Antena 3.

Rodica Popescu Bitănescu a povestit în continuare că, din cauza lipsei banilor, locuiau într-un subsol insalubru, cu igrasie și neaerisit. De asemenea, aceea a fost perioada în care aceasta s-a îmbolnăvit.

Stăteam într-un cartier boieresc, într-un subsol cu igrasie şi fără aer, cu ferestre la pământ. În acea perioadă, am avut această boală, care s-a manifestat cu hemoragie pe nas. Şi aşa am ținut-o până am ajuns dintr-o musculoasă un bețișor, piele şi os, fără mușchi, fără nimic. Sunt complexată şi acum. Mi-am dorit să fiu grăsuță şi să mănânc mult, că foamea m-a înnebunit. Noi am fost victime colaterale’, a mai povestit Rodica Popescu Bitănescu.

Rodica Popescu Bitănescu: „Am crescut cu atac de panică”

Toate necazurile și lipsurile din copilărie au lăsat urme atânci în sufletul actriței Rodica Popescu Bitănescu. Aceasta a crescut cu atacuri de panică, însă tot ea spune că nu avea timp nici să se plângă de ceea ce i se întâmpla. Actrița era nevoită să muncească și nu mai avea timp și pentru terapie.

Eu am crescut cu atac de panică. Timp de 11 ani am mâncat numai mâncărică de prune şi magiun. Am făcut gimnastică de disperare, ca să mă fortific. Am fost o tipă foarte ambiţioasă. Nu aveam timp de panică. Trebuia să mă duc acasă, să iau hârtiuțe mici de ziar, să le fac cu apă şi făină, să fac pungi pe care le vindeam, că lumea nu avea. Aveam atac de panică să mă rezolv, să fac ceva. Că lumea zice, am atac de panică. Păi, fă ceva, să ieşi din atac de panică! Eu nu am avut timp să mă vait. Nu m-am văitat niciodată„, a mai povestit Rodica Popescu Bitănescu, la Antena 3.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton