România nu participă la Eurovision 2024: "Nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea...". Anunțul oficial al TVR

 Radulescu Ruxandra
.

România nu participă la Eurovision 2024. Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune a decis azi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru', 4 „abţineri' şi 4 „împotrivă', că România nu va participa la Eurovision 2024, din considerente „financiare”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Vestea neașteptată pentru fanii competiției Eurovision! România nu va participa la Eurovision în 2024, s-a anunțat într-un comunicat al Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune. Motivul de bază ar fi unul de ordin financiar. Zvonul că România ar putea fi marea absenta de la competiția europeană de muzică a apărut în decembrie, când Marina Almășan și-a exprimat opinia cu privire la această situație.

paula-seling-ovi-fb-2paula-seling-ovi-fb-2

România nu participă la Eurovision 2024

Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune a decis azi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru', 4 „abţineri' şi 4 „împotrivă', că România nu va participa la Eurovision 2024, din cauză că nu există un buget care să permită o astfel de inițiativă.

„Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC)', se precizează în comunicat.

Citește și: Mihai Trăistariu, reacție dură după ce s-a aflat că România riscă să rateze Eurovision 2024: „Aveam o piesă, oamenii care mi-au făcut-o au cheltuit 20.000 de euro' / EXCLUSIV

Citește și: Cătălin Botezatu, după ce l-a urmărit din culise pe Theodor Andrei, la Eurovision 2023: „Groaznic. România s-a prezentat cel mai prost'. Ce spune despre Mihai Trăistariu

În comunicat se arată că bugetul Societății Române de Televiziune pentru anul 2024 nu este îndeajuns de mare pentru ca România să se poată prezenta la concursul european de muzică, la un standard ridicat.

„Nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional'. De asemenea, comunicatul mai notează că „pe lângă producțiile consacrate', în acest an sunt alocate fonduri pentru alte „proiecte prioritare', precum „transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare – automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare îndelung amânate'.

Deși TVR beneficiase de o prelungire a termenului limită pentru înscrierea la Eurovision 2024, până la urmă s-a decis ca România să nu figureze printre concurenții de anul acesta. Comunicatul mai precizează că „de-a lungul anilor, mai multe ţări, precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord au decis să nu participe la concursul internaţional'.

Marina Almășan, despre absența României de la Eurovision 2024

Marina Almășan, șefa delegației României la Eurovision 2010, când Paula Seling și Ovi s-au clasat pe locul 3, a comentat anul trecut, în decembrie, informația potrivit căreia România ar putea să nu participe la Eurovision 2024.

„Sincer, ultimele eșecuri ale României la Eurovision m-au întristat și m-au enervat atât de tare, încât am încercat să mă detașez emoțional de acest subiect. Sunt subiectivă și, mai mult, eu și alți colegi ai mei, implicați în edițiile de odinioară ale Eurovision, știm perfect unde se greșește, dar… atât timp cât nu ni se cere părerea, de ce să mă agit?!?

Dacă s-a luat decizia de neparticipare, mi-a trecut și mie pe la ureche acest zvon, probabil că s-a considerat că ajunge cu banii aruncați. Oricum, după repetatele rateuri, o decizie radicală tot trebuia luată. Păcat pentru România că ea, decizia, a fost luată!’, a spus Marina Almășan pentru Playtech.

FOTO: Hepta




 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton