România riscă să rateze Eurovision 2024. De ce nu apare pe lista participanților și ce spune Mihai Trăistariu: ”Eșecul din ultimii ani i-a determinat să...”

 Calin Maria Bianca
.

România riscă să rateze Eurovision 2024. Vestea că România nu apare pe lista participanților la Eurovision 2024 și nu se află printre cele 37 de țări înscrise la tradiționalul concurs muzical internațional, care va avea loc în luna mai 2024, la Oslo, a pus pe gânduri pe toată lumea. Iată ce s-a întâmplat, de fapt, dar și cum s-a ajuns aici!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

România riscă să rateze Eurovision 2024. Recent, organizatorii concursului, Uniunea Europeană de radio și televiziune (EBU) a publicat pe pagina sa oficială lista celor 37 de televiziuni naționale care vor participa la competiția ce se ține de ani de zile. Spre surprinderea tuturor, România nu apare pe această listă, însă pentru a nu se trage concluziile greșite, organizatorul a ținut să precizeze un aspect important pentru țara noastră.

romania-rateaza-eurovision-2024-taxa-participare-873642romania-rateaza-eurovision-2024-taxa-participare-873642

Citește și: Cătălin Botezatu, după ce l-a urmărit din culise pe Theodor Andrei, la Eurovision 2023: „Groaznic. România s-a prezentat cel mai prost'. Ce spune despre Mihai Trăistariu

Citește și: Mihai Predescu, șeful delegației României la Eurovision 2023, despre rezultatul rușinos obținut de Theodor Andrei: „Concurentul s-a prezentat onorabil, dovadă și campania de hate din mediul online'

Citește și: Ce spune sora Ronei Hartner despre custodia fiicei regretatei actrițe: „Tatăl a fost absent 15 ani. O să urmăm testamentul…'

Citește și: Bătrâni din București, sechestrați și căsătoriți cu forța, pentru a li se fura averea și casele: „Mi-au luat tot. Cardul, actele, toți banii'. 10 persoane au fost reținute de Poliție

România riscă să rateze Eurovision 2024

Așa cum bine știm cu toții, pentru România, participarea de anul trecut a fost cea mai slabă, reprezentantul nostru, Theodor Andrei, clasându-se ultimul în grupa semifinală. Mulți au considerat că acesta este motivul pentru care nu suntem pe lista din 2024 a concursului, însă motivul este cu totul și cu totul altul. Nu, faptul că nu suntem momentan pe listă nu este o confirmare că nu vom participa.

Deși România nu este în prezent confirmată să concureze anul viitor, discuțiile continuă cu TVR în privința unei potențiale participări.” a transmis EBU, conform Realitatea.

De ce nu apare pe lista participanților

Conform ultimelor declarații și detalii oferite de către organizatori, România nu apare pe lista de la Eurovision 2024 fiindcă încă nu a fost plătită taxa de participare, care nu este deloc una mică. Aceasta se ridică la suma aproximativă de 150.000 de euro, astfel că momentan nu a fost plătită de către România, însă au început demersurile pentru rezolvarea problemei.

„Aşa cum am comunicat, referitor la participarea României la Eurovision Song Contest (ESC) 2024, SRTv nu a luat o decizie finală.

În acest moment, suntem în legatură cu organizatorii (European Broadcasting Union – EBU) şi toate opţiunile rămân deschise.

EBU a acordat Televiziunii Române o amânare pentru a-şi exprima opţiunea după adoptarea bugetului de stat pe 2024', se arată în răspunsul oferit oficial pentru Paginademedia.ro de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR.

Mihai Trăistariu va participa la Eurovision 2024

Probabilitatea că România ar putea să nu participe la Eurovision anul acesta l-a întristat pe Mihai Trăistariu, care s-a declarat profund dezamăgit de ceea ce se întâmplă.

„Eu am aflat ieri vestea proastă și m-am supărat foarte tare, sunt chiar indignat pentru că Eurovision e un campionat mondial de muzică, așa cum avem fotbal, avem tenis, avem gimnastică… Nu poți să spui că dacă am ratat o calificare la campionatele mondiale nu mai participi, la fotbal. Așa e și cu muzica. Nu să anunți că ne retragem de la Eurovision că am avut zero puncte anul trecut. Mi se pare foarte nasol. Trebuia să managerieze acest eșec pentru că se întâmplă, am avut și rezultate foarte bune eu, Luminița, Paula, nu poți să spui că stăm acasă pentru că am luat ultimul loc.

Italia s-a retras din concurs acum vreo 10 ani pentru că Zucchero nu a luat cât voiau ei, a luat locul 7 în loc de locul I. Bulgaria a stat și ea doi ani pe tușă, Turcia, Polonia. Văd că a luat și România exemplul ăsta prost. Parcă îi pasă cuiva că România nu participă. Eu din ce văd, niște bârfe așa pe internet, cică ar fi totuși în discuție organizația Ego cu televiziunea noastră totuși să facă. E și o taxă care e destul de mare parcă 150.000 euro, nu mai știu exact, fiecare țară vine cu această taxă, este și o sumă mare, dar nu știu dacă numai banii sunt problema. Sunt și eșecurile din ultimii ani, care i-au determinat să nu mai fie asta o prioritate.

Noi trebuie să ne vedem interesul, avem artiști talentați, trebuie să nimerim un pic juriul ăla, aia e problema. Trebuie să nimerim un juriu cu cap. Au pus în juriu un copil de 18 ani, aia e greșeala. Trebuie să fie oameni care cunosc fenomenul', a declarat Mihai Trăistariu pentru Playtech.

Indiferent că România o să participe sau nu la Eurovision 2024, se pare că Mihai Trăistariu are planuri mari cu melodia în care a investit sume uriașe de bani. Ba mai mult, este dispus să se înscrie într-o altă țară doar pentru a participa și a nu rata marea competiție de anul acesta.

Eu am primit o piesă din Finlanda din septembrie, am lucrat la ea de mi-a crăpat capul. De aia sunt supărat. Am reorchestrat-o, am făcut demo-uri, am tras vocea, au refăcut negativul după vocea mea ca să fie și mai și. Tot au modificat melodia după mine. Și i-a costat vreo 20.000 de euro. Și ca să vadă acum că nu mai ține, sunt supărați acum puțin și finlandezii, dar nu pe mine, ci pe situație. Și eu sunt supărat că era o piesă bombă. Eu nu mă las, dacă nu se ține, mă înscriu în altă țară. Mă înscriu oricum orice ar fi. Era pentru Eurovision, e bună de competiție. Mă înscriu pentru altă țară, nu am ce să fac', a încheiat Mihai Trăistariu.

Sursă foto: Facebook / Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton