Rona Hartner are din nou probleme de sănătate, după a anunțat că s-a vindecat de cancer: "Metastaza de pe creier a devenit rebelă. Trebuie să fac radioterapie"

 Dumba Gabriela
.

Rona Hartner se confruntă din nou cu probleme de sănătate, după ce a anunțat recent că s-a vindecat de cancerul depistat în 2019. Rona Hartner spune că a apărut o nouă metastază, „puțin rebelă”, care trebuie ținută în frâu cu radioterapie, însă artista nu-și pierde încrederea că va fi bine. Ce spune Rona Hartner despre starea sa actuală de sănătate, după ce a scăpat de cancer.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Acum câțiva ani, artista a fost diagnosticată cu cancer de colon și cancer de ficat. Din fericire, a reușit să învingă boala. Aceasta a revenit anul acesta, la creier, dar vedeta a demonstrat iar cât de puternică e și a câștigat, din nou, lupta. O metastază a revenit, din păcate, și Rona Hartner a vorbit despre problemele cu care se confruntă în prezent.

191510844_10157967365306640_4354195690899600417_n191510844_10157967365306640_4354195690899600417_n

Rona Hartner are metastază la creier și continuă tratamentele pentru cancer

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer de colon și de ficat în anul 2019, însă aceasta nu s-a dat bătută în lupta pentru viață. Artista a încercat nenumărate tratamente pentru a se vindeca, însă soluția ce i-a salvat viața a găsit-o la o clinică din Franța, unde a avut parte de tratamentul de care avea nevoie.

Doar că boala a revenit și Rona Hartner urmează din nou tratamente pentru a trece și peste acest hop.

„Trec printr-o mică încercare de sănătate. Nu știu dacă voi face sărbătorile în țară sau în Canada, cu familia mea! Nu prea pot să îmi programez nimic pentru că a crescut… una din metastaze a devenit puțin rebelă, cea de pe creier.

În timp ce tot organismul este vindecat a apărut o metastază puțin rebelă și trebuie să o țin în frâu acum și să fac radioterapie. Dar o să fac un video pe pagina mea de Facebook, acolo unde o să vorbesc mai pe larg despre acest lucru', a spus Rona Hartner pentru ciao.ro.

Citește și: Cât au costat rochiile de mireasă purtate de Gabriela Prisăcariu, la nunta cu Dani Oțil: „A fost realizată de 10 persoane…'

Citește și: Cum arăta Mădălina Ghenea la începutul carierei: „În timp, am învățat mici trucuri, dar nu mi-am operat nasul! Nu mi-am tăiat niciodată fața!'. Avea 14 ani când a devenit model

Citește și: Amalia Enache a dezvăluit cine este, de fapt, tatăl fiicei sale: „Lucrează în domeniul cinematografiei…'

Cum se simte Rona Hartner în prezent, după tratamentele pentru cancer

Rona Hartner a dezvăluit cum se simte după citostatice și spune că face din nou sport. Artista merge mult pe jos, înoată în mare și încearcă din răsputeri să reziste și acestui nou hop.

Am reluat sportul, fac cam 7-8 kilometri de mers pe jos pe zi. Am reluat sala, fac bicicletă, lucrez foarte mult pe stretching fiindcă nu pot să fac încă forță, obosește inima foarte tare din cauza citostaticelor. Apoi merg și înot la mare. Singura chestie glumeață este că sunt obligată să înot îmbrăcată din cap până în picioare.

Adică am un costum de baie complet, întreg, pentru că nu am voie să mă afișez deloc la soare și profit să fac sport și în apă așa că acum două zile am descoperit  că pot să fac din nou șpagatul în apă și cred că o tipă m-a filmat și m-a pus pe TikTok, pentru că nu se aștepta ca o femeie îmbrăcată într-un costum de baie turcoaz complet să facă și șpagat.

Dar eu în apă mă simt ca acasă și atunci  profit să fac exerciții chiar și de forță în apă pentru că  astfel îmi lucrez mult mai mult mușchii și obosesc mult mai puțin, așa pot să și înot, pot să și fug în apă pentru că nu-mi distrug ligamentele. Fac foarte mult Aqua Gym, ca să zic așa. Am reluat sportul bine, nu în glumă, pentru că este singura soluție să îmi refac capacitatea pulmonară! Așa că la trei săptămâni după începutul citostaticelor deja fac sport cam două ore pe zi!', a mai spus Rona Hartner pentru Ciao.ro.

Cum a învins Rona Hartner cancerul prima dată, în doar 12 luni

Rona Hartner i-a surprins și pe medici, ce i-au dat un timp de vindecare de 7 ani, însă Rona Hartner a reușit să învingă cancerul în doar 12 luni. În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai', de la Kanal D, Rona Hartner a fost întrebată daca a abandonat lupta cu cancerul, iar răspunsul artistei a fost unul emoționant.

„Nu, dar nici nu am știut că va fi atât de greu, sinceră să fiu. Adică m-am închinat de la început, din momentul în care am aflat diagnosticul, am făcut o rugăciune în care am spus că abandonez voința mea voinței lui Dumnezeu, dar în același timp am făcut ce mi s-a spus să fac, cu citostatice.

Lumea îmi spunea să beau apă sfințită, nu am ascultat așa ceva și nu am știut pe urmă că va fi atât de greu cu citostaticele și fiind la Paris pentru a cânta într-o pușcărie pentru că eu făceam în continuare foarte multe acțiuni umanitare, fiind bolnavă am zis că nu mă opresc din cântat, nu mă opresc din proiecte, fac videoclipuri, fac de toate.

„My swing is Balkan’, videoclipul l-am făcut după operația de cancer, deci nu am vrut să mă opresc din proiecte și mi-a spus și doctorul că este foarte important să mă conectez la viață, dar totuși, după ce am făcut acest concert am ajuns la spital, mi-au făcut doza de chimioterapie și corpul meu a intrat într-o degringoladă și asta se poate întâmpla când ajungi la un stadiu în care chimioterapia este prea agresivă pentru ficat. Și aveam 144 puls, 40 febră și 444 aveam de transaminaze, ceea ce înseamnă că eram aproape în comă hepatică.

„I-am spus lui Dumnezeu încă o dată „Facă-se voia Ta!’'

Și în momentul ăla mi-am dat seama că mai trebuie să îi semnez un cec în alb lui Dumnezeu și i-am mai spus încă o dată „Facă- se voia ta!’, poate e cazul să plec, poate e cazul să rămân, de ce să mă agăț, ce știu eu ce înseamnă viața, tu mi-ai dat-o, tu mi-o iei dacă vrei, în schimb, e importantă chestia asta pentru că Dumnezeu ne vrea doar binele și dacă nu îi semnăm un cec în alb el nu poate să ne facă binele care trebuie, dar îți spun sincer, nu am abandonat lupta, dar nu a fost ușoară.

În schimb, ceea ce face orice doctor, să știe oamenii foarte clar, este că atunci când nu suporți un ingredient din citostatice, îți schimbă protocolul.

Mie mi-au zis, pe răspunderea dumneavoastră, în loc să fie 98% vindecare, aveți 96%, acceptați și vă scoatem platina lichidă, care era un fel de mercur să zic așa. Și am zis da, scoateți-mi platina lichidă și prefer să am doar 96% de șanse să supraviețuiesc și am supraviețuit’, a spus Rona Hartner.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton