Sabrina Voinea contestă decizia TAS la Tribunalul Suprem Elvețian pentru a primi medalia de bronz olimpică. Ce au cerut cei 5 avocați ai gimnastei: "E normal ca partea care a greșit să-și asume erorile dovedite"

 Dumba Gabriela
.

Gimnasta Sabrina Maneca-Voinea a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian împotriva deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care i-a acordat Anei Bărbosu medalia de bronz în finala de la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris. Sabrina Voinea se consideră nedreptățită că a fost depunctată de arbitri pentru că ar fi călcat în afara covorului, însă NBC a difuzat imagini cu zoom și slow motion, din care reiese că gimnasta nu a călcat linia și nu trebuia să fie penalizată.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Federația Română de Gimnastică a cerut la TAS 3 medalii de bronz: una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea și una pentru Jordan Chiles. TAS a decis pe 10 august ca Ana Maria Bărbosu să primească medalia de bronz și în cazul Sabrinei Voinea să fie menținută sancțiunea, deși s-a dovedit că nu a fost una corectă.

Artistic Gymnastics – Olympics Games Paris 2024: Day 10, France – 05 Aug 2024Artistic Gymnastics – Olympics Games Paris 2024: Day 10, France – 05 Aug 2024

Sabrina Voinea își caută dreptatea la Tribunalul Suprem Elveţian

Gimnasta Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian împotriva deciziei Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care i-a acordat Anei Bărbosu medalia de bronz în finala de la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, a anunţat, luni seara, Federaţia Română de Gimnastică.

„Prin prezentul comunicat de presă dorim să vă informăm că astăzi, 26.08.2024, Tribunalul Suprem Elveţian (TSE) a confirmat primirea recursului formulat de către FRG şi Sabrina Maneca Voinea împotriva hotărârii pronunţate de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

Mulţumim Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pentru sprijinul constant oferit în prezentul demers, avocaţilor noştri Dr. Av. Mădălina Diaconu şi Av. Sabin Gherdan, care ne reprezintă a la TSE, precum şi partenerilor autorizaţi ai Federaţiei Române de Gimnastică, Casa de avocatură Popescu & Asociaţii şi Av. Bogdan Foloştină', se arată în comunicatul publicat de pe pagina de Facebook a Federaţiei.

Reamintim că pe 5 august, în finala de la sol, Ana Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia. Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

În urma deciziei TAS, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe 3, cu 13,700, Sabrina Maneca-Voinea a ocupat locul 4, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles a terminat pe 5, cu 13,666. Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz pe 16 august, în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe esplanada Casei Olimpice din Bucureşti.

Citește și: Andrei Rotaru a recunoscut că el și Cristina Rotaru au divorțat, după participarea la Insula iubirii: „Am divorțat! Ne-a fost foarte greu. Ne mai vedem să o ajut cu…’

Citește și: Maria Tebieș, ispita de la Insula iubirii, și-a făcut mai multe operații estetice de-a lungul timpului. Cum arăta bruneta în trecut

Citește și: De ce merg la psiholog Anamaria Ionescu și soțul ei, Tudor de la Fly Project: „Mă deprim, devin anxioasă din cauza asta. De aici pornesc foarte multe gânduri nasoale’

Sabin Gherdan, avocatul Sabrinei Voinea: „Insistăm pentru o înțelegere amiabilă între părți'

Sabin Gherdan e unul dintre cei cinci avocați ai Sabrinei Voinea și a confirmat pentru gsp.ro că insistă pentru o înțelegere amiabilă:

„E o procedură efectuată în numele FRG și al Sabrinei Voinea. Termenul limită pentru atacarea deciziei TAS era 13 septembrie, dar am vrut să facem mai repede acest pas, să fim primii. Sperăm în continuare să se ajungă la o modalitate amiabilă de rezolvare a acestui caz în sensul ca toate cele trei gimnaste să primească medalia de bronz, un punct de vedere pe care l-am susținut de la început'.

Completează: „E normal ca partea care a greșit să-și asume erorile dovedite. S-a creat o situație traumatică pentru cele trei gimnaste și sperăm să existe deschidere în sensul unui agreement pentru ca un bronz să-i revină și Sabrinei'.

Verdictul Tribunalului Federal poate veni după câteva luni

Din echipa de avocați a Sabrinei Voinea va face parte și Mădălina Diaconu, un reputat specialist în drept sportiv internațional, membru al unui cabinet elvețian.

De asemenea, pentru același demers au mai colaborat încă trei avocați români: Gheorghe Buta, Octavian Popescu și Bogdan Foloștină. În plus, COSR a sprijinit demersurile de față prin servicii de consiliere sportivă

Decizia finală a Tribunalului Federal va trebui însă așteptată probabil câteva luni. „Posibil până la sfârșitul anului să avem o soluție, posibil să se întindă și mai mult, depinde de mai mulți factori', a conchis Sabin Gherdan pentru GSP.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton