Sanda Ladoși a luat o decizie importantă pentru cei doi copii ai săi, după doi ani de școală online. În perioada pandemiei, când a fost suspendată școala fizică și copiii au învățat de acasă, Sanda Ladoși a ales un sistem special de învățământ pentru copiii ei, numai că acum este nevoită să revină la varianta clasică de școlarizare.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Sanda Ladoși a ales să-i ducă din nou la școală pe cei doi copii ai săi, după doi ani în care Bogdan și Ioana au învățat de acasă, într-un sistem special. Deși este foarte mulțumită de rezultatele copiilor, Sanda Ladoși se gândește acum la nevoia de interacțiune a celor doi copii și la dorul lor de colegi.
Ce școală au urmat cei doi copii ai Sandei Ladoși în ultimii doi ani
'Copii mei 2 ani de zile au fost într-un sistem școlar de timp online, dar e este impropriu spus. Este o școlarizare care există la nivel internațional și atunci, cumva, am vrut să evit toate sincopele astea ale sistemului.
În sensul să nu-l zdruncin foarte tare pentru că au fost foarte multe lucruri în neregulă din punctul meu de vedere și am vrut cumva să le evit.
Am adoptat această soluție pentru ei, doar că, copiii mei fiind foarte sociali, le-au lipsit cumva grupul de la școală și de acum i-am reintrodus în școala fizică', a declarat, Sanda Ladoși pentru FANATIK.
Sanda Ladoși este conștientă că școala franceză are foarte multe plusuri, dar, în același timp, vede și care sunt minusurile cu atât mai mult cu cât au trecut anii de la decizia inițială.
'Ei au fost de la 3 ani în școala franceză. Așa au fost de la început, acum din păcate nu-i mai pot băga în niciun fel de alt sistem pentru că înseamnă că îi dau peste cap și nu acesta este scopul. Și atunci am adoptat tot sistemul internațional francez.
Este sistemul lor de organizare pe care îl adoptă pentru țări unde nu există școală fizică franceză, pentru copiii care trăiesc în munți și nu au cum să se educe, francofoni.
Dacă ei ies din școala fizică, cum au fost ai mei, se pot întoarce oricând pentru că ei au cursivitate, este aceeași programă, sunt sub aceeași pălărie gestionați', a mai spus cântăreața.
Citește și: Maria Băsescu, primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu:'Soţul meu este…'
Citește și: Cove revine la TV cu o nouă emisiune la Prima TV:'Este prima oară când prezint un astfel de format'
Ce spune Sanda Ladoși despre învățământul românesc
Timp de doi ani de zile, Ioana și Bogdan Tache, fiica și fiul lui Ștefan Tache și ai Sandei Ladoși, au fost autodidacți.
'Au fost autodidacți. Un pic i-a forțat să facă un efort în plus pentru că nu aveau orele predate. În 2020-2021 i-am mutat aici și au mai rămas încă un an.
Ei au avut activități extrașcolare, au păstrat contactul cu colegii, adică nu i-am rupt de lume pentru că nu aș face asta dintr-un singur considerent, că eu la bază sunt învățătoare și știu exact ce impact are asupra emoționalului unui copil.
Le-am creat activități în așa fel încât totuși să rămână vii din punct de vedere emoțional. Cumva le-am fost îndrumător, dar doar dacă au avut nevoie', a precizat cântăreața.
Sanda Ladoși, învățătoare la bază, este de părere că ce se întâmplă în sistemul educațional actual a fost motivul care a convins-o ce hotărâre este mai bună pentru viitorul Ioanei și a lui Bogdan.
'Lucrurile se schimbă, sistemul de școlarizare în România a intrat într-un picaj extraordinar, și o spun foarte conștient, pentru că știu ce am lăsat în urmă și ce se regăsesc în ziua de astăzi. Eu am ținut legătura cu colegii mei care sunt la ora actuală învățători, profesori și eu văd cu ce se confruntă. Adică, eu văd că lucrurile sunt clar scăpate de sub control și, din punctul meu de vedere, voit', adaugă Sanda Ladoși.
Cât a plătit Sanda Ladoși pentru școala online a copiilor
Cântăreața Sanda Ladoși a vorbit deschis și despre ceea ce presupune din punct de vedere financiar atunci când vine vorba de un sistem educațional în mediul privat.
'În clipa în care copiii mei au început școala, și erau la grădiniță, costurile erau derizorii din punctul meu de vedere. La vremea respectivă mi se păreanu niște sume pe care le putea, cu puțin efort, oricine locuiește la oraș și are un servici.
Problema este că de-a lungul timpului toate școlile au devenit, plus sau minus, de natură comercială. Adică s-a născut și o afacere. Și lucrurile s-au mai schimbat între timp și normal că este mult mai greu de susținut', a spus Sanda Ladoși pentru aceeași sursă.
'Era cumva în jur de 2000 de euro pe an când au început și acum este într-o medie de 7000 de euro. Și, totuși, sunt mai puțini bani față de alte medii private. Inclusiv școala de stat a început să coste serios și nu de acum. Eu am rămas foarte suprinsă pentru că, așa cum eram eu obișnuită, școala de stat este școală gratuită', completează Sanda Ladoși.