Sanda Nicola a învins cancerul, dar a avut alte probleme grave de sănătate. Cum s-a vindecat: "Am ales să rămân lucidă în starea mea de rău și să..."

 Dumba Gabriela
.

Sanda Nicola s-a confruntat cu mari probleme de sănătate până la cei 45 de ani ai săi. În urmă cu câțiva ani a dus o luptă grea cu cancerul, pe care a și câștigat-o, iar recent a avut de trecut o altă cumpănă vrea. Mutată în Belgia după ce a renunțat la televiziune, Sanda Nicola a dezvăluit prin ce greutăți a mai trecut și cum s-a vindecat cu mâncare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În urmă cu câțiva ani, Sanda Nicola a obținut o bursă de studii la Universitatea din Liege, iar de atunci a început pentru ea o nouă viață. A lăsat totul în urmă și s-a mutat în străinătate împreună cu soțul ei, Liviu Iolu. Fericirea din viața personală nu a protejat-o, însă, de problemele de sănătate și, după cancer, Sanda Nicola a mai avut de trecut un hop.

index-11index-11

Ce probleme de sănătate a avut Sanda Nicola și cum s-a vindecat

Sanda Nicola și-a schimbat radical stilul de viață după ce s-a confruntat cu o lipsă de vitamine și analizele nu i-au ieșit atât de bine. Spre mirarea fetiței ei, în regimul ei și-a făcut loc carnea.

Agnes a observat că mănânc aproape zilnic friptură și vreau de ceva vreme să vorbesc despre asta, deși nu aș îndrăzni să dau sfaturi nimănui. Dacă mă sperie cu adevărat ceva pe internet, e numărul și aplombul celor care ne spun ce să mâncăm.

Aceeași mâncare poate fi medicament sau otravă, în funcție de „materialul clientului', și nu cred să existe vreun aliment la fel de sănătos sau de nesănătos pentru toată lumea. Nici măcar spanacul sau avocado. Vreau, totuși, să împărtășesc cu voi ceva ce găsesc foarte relevant pentru relația intestin-creier', povestește Sanda Nicola pe o rețea de socializare.

În urmă cu doi ani, în fața acelorași analize care indicau mai multe carențe de vitamine, minerale, aminoacizi și niște disfuncții hormonale, în principal tiroidiene, un medic endocrinolog îi recomandă să ia antidepresive.

A argumentat că deranjul din organism e provocat de epuizarea psihică, iar neuronii mei se degradează iremediabil dacă nu încep un tratament. Un altul, tot endocrinolog, îmi spunea că, dimpotrivă, starea generală de epuizare poate fi ameliorată doar restabilind echilibrul biochimic din organism printr-o dietă cât mai bogată în carne de vită și alte alimente de origine animală. Am ales să rămân lucidă în starea mea de rău, și să mănânc.

Mâncam tot mai ordonat, având mare atenție cum combin alimentele cu suplimentele prescrise pentru ca organismul să absoarbă cât mai mulți nutrienți', povestește Sanda Nicola.

Citește și:Carmen Harra a făcut astrograma băiețelului lui Theo Rose: „Va aduce mult bine în această lume'

Citește și:Cine sunt semifinaliștii sezonului 11 de la Chefi la cuțite: „Eu chiar îmi doresc să câștig. Doamne ajută să…’

Cum s-a vindecat Sanda Nicola de depresie cu… mâncare

Mesele ordonate și carnea consumată au avut rezultate dorite. Starea Sandei s-a achimbat radical. A fost nevoie de sute de fripturi și a durat foarte mult până când am ajuns la valorile normale ale tuturor analizelor, timp în care am traversat etape atât de contrastante și-mi pare acum că am fost, pe rând, trei persoane complet diferite.

Arătam diferit, mă comportam diferit, raționam diferit, am perceput lumea diferit și am văzut culorile complet diferit pe măsură ce mă acomodam cu noi niveluri hormonale. Concluzia e că a fost greu, dar și gustos, și sper să mențin echilibrul construit cu atâta efort', precizează Sanda Nicola, citată de unica.ro.

Prin ce drame a trecut Sanda Nicola de-a lungul vieții

Acum câțiva ani, Sanda Nicola a publicat o carte autobiografică, intitulată Carte de identitate, în care a avut curajul să-și dezvăluie dramele pe care le-a trăit din copilărie și până în prezent.

Pe când avea doar 5 ani părinții Sandei au divorțat, însă durerea cu adevărat mare avea să o apese mulți ani mai târziu, la vârsta de 33 de ani, atunci când Sanda a aflat că cel lângă care crescuse și pe care-l considera tatăl său, nu este, de fapt, tatăl biologic: 

'Când am făcut eu 33 de ani, tatăl meu s-a îmbolnăvit foarte tare și mi-a făcut această propunere, să facem testul de paternitate. El știa sigur, nu avea nicio îndoială, știa și cine este tatăl meu biologic. Probabil că se temea că o să moară și nu voia să plece din această lume fără să-mi spună acest lucru. Am vrut o confirmare.

Aveam nevoie să limpezim lucrurile. Pentru că eu am tânjit după el, am suferit că nu avem o relație mai apropiată și așa am înțeles.  În timpul copilăriei eu întrebasem de câteva ori. Auzisem niște discuții în curtea bunicii din partea tatălui. Am confruntat-o pe tema asta pe mama mea și de fiecare dată spunea: „aș vrea să spun că este unul mai frumos și mai bun, dar nu, el este tatăl tău”' mărturisea Sanda Nicola în emisiunea Andreei Esca de la Europa FM.

De asemenea, jurnalista a vorbit despre acest episod și în emisiunea Refresh by Oana Turcu, adăugând: 'Mie mi s-a părut tot timpul o distanţă între mine şi tatăl pe care l-am cunoscut eu. Am încercat să mă apropii de tata la maturitate, am simţit întotdeauna că e ceva în neregulă cu el.'

Sanda Nicola a pierdut un copil, care a murit imediat după naștere

Lipsa afecțiunii paterne și a sprijinului din partea familiei, dar și faptul că era obligată să trăiască în umbra fraților mai mari au ambiționat-o pe Sanda care a decis la 20 de ani să fugă de acasă și-și continuă visul de a deveni jurnalist. Un an mai târziu se căsătorește cu Bebe Nicola, producătorul emisiunii pe care ea o prezenta la acea vreme.

În anul 2001 Sanda Nicola rămâne însărcinată, însă visul de a deveni mamă se spulberă brusc și cumplit. Fiul său abia născut avea să moară la doar trei ore de la naștere, iar Sanda avea să între în cea mai neagră și dureroasă perioadă din viața sa.

Patru ani mai târziu a fost diagnosticată cu cancer de col uterin și amenințarea de a nu mai putea deveni niciodată mamă stătea ca un tăiș deasupra capului: 'Eu aveam 27 de ani când am primit acest diagnostic. Mi s-a propus să fac histerectomie totală, dar nu aş mai fi putut să fac copii. Am mers pe feelingul meu, am scăpat ieftin… am făcut o operaţie de extirpare a tumorii şi am scăpat. A fost greu să înţeleg ce s-a întâmplat. Nu am găsit răspunsurile atunci.'dezvăluia Sanda Nicola la emisiunea Agenția VIP de la Antena Stars. 

Dar a reușit. Sanda Nicola a luptat și a depășit toate obstacolele, durerile și neîmplinirile și, iată că, la începutul lui 2018 a devenit mămica unei minunate fetițe pe care a botezat-o Agnes.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton