Sanda Țăranu are și acum ținutele pe care le purta când prezenta la TVR. Ce reguli trebuia să respecte: „Veneau să ne vadă cum ne-am îmbrăcat, ca să ne asorteze ținutele cu perdeluțele din spatele nostru"

.

Sanda Țăranu trebuia să respecte multe reguli atunci când lucra în TVR. Nu avea multe ținute, dar le combina și pe micul ecran reușea să fie impecabilă. De cele mai multe ori miza pe un sacou, pentru că așa nu avea cum să dea greș. Au existat perioade când s-au lucrat materiale doar pentru ea, cu imprimeuri discrete.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Fosta prezentatoare de la TVR a dat agitația din Capitală pe o casă la Breaza, dar nu regretă. Aici, în locul unde se află multe dintre amintirile ei, este vecină cu Marina Voica. Sanda Țăranu e la fel de activă și la 85 de ani. Merge în piață și își face cumpărăturile, iar hrana ei e întotdeauna una sănătoasă, fără E-uri.

sanda taranu 73sanda taranu 73

Cum au fost anii petrecuți de Sanda Țăranu în TVR

Sanda Țăranu își amintește cu drag de munca ei în televiziune și de imaginea pe care trebuia să o afișeze atunci când apărea pe micile ecrane.

Nu aveam multe ținute de prezentare, decât câteva bluze, o fustă și un costum. Le mai învârteam și le mai combinam, în fel și chip. Ne mai puneam niște mărgele, câte o floare în piept, le accesorizam diferit, ca să pară haine noi. La un moment dat, am rugat însă conducerea televiziunii să mă lase să îmi aleg singură materialele.

Mergeam prin fabricile de textile, ale vremii, acum au mai rămas foarte puține, și îmi alegeam, împreună cu o doamnă pricepută din TVR, o scenografă, cele mai frumoase metraje. N-am să uit că, La Fabrica Select, un inginer de la secția Creație a realizat câteva materiale, cu anume imprimeuri, numai pentru mine', spune Sanda Țăranu pentru Click.

Cum se îmbrăca Sanda Țăranu atunci când apărea pe post

Sanda Țăranu recunoaște că anumite ținute erau interzise pe micul ecran. Nu puteai să apari oricum. Trebuia ca materialele să fie unele discrete, să nu sară în ochi. Sacoul era de multe ori piesa de rezistență.

„Întotdeauna, înainte de filmări, veneau să ne vadă cum ne-am îmbrăcat, ca să ne asorteze ținutele cu perdeluțele din spatele nostru. Erau mai multe, de diferite culori, se trăgeau rapid pe o șină. Dar, ca prezentator de televiziune, nu te poți îmbrăca oricum.

E nevoie de anume materiale, cu imprimeuri discrete, care să nu sară în ochi, să nu distragă atenția de la ceea ce zici. De pildă, nu poți să vii în fața oamenilor cu umerii goi sau cu un decolteu adânc și să vorbești despre războaie.

Întotdeauna, un sacou te salvează în televiziune, trebuie însă să ți se și potrivească. Hainele, în care am prezentat, și pe care mi le-am făcut eu, le-am păstrat, însă pe celelalte le-am înapoiat, sunt și acum în garderoba televiziunii. Îmi amintesc că doamna de la croitorie îmi spunea mereu: „Vă rog să veniți, ca să vă văd, nu vă croiesc până nu veniți aici! Ei, ăștia, da, profesioniști!', mai spune ea.

Citește și: Anastasia Soare, petrecere fastuoasă la 25 de ani de când și-a lansat afacerea în America. A petrecut alături de Victoria Beckham și alte celebrități: „Ești cu adevărat o inspirație”

Citește și: Luminița Anghel recunoaște că e adepta operațiilor estetice: „De bun-simț, care să nu mă facă de nerecunoscut. Orice femeie trebuie să se simtă bine în pielea ei”. Cum se menține în formă, după ce a slăbit / EXCLUSIV

Citește și: Regizorul Petre Năstase spune că soția este cel mai mare critic al său: „De fiecare dată când termin un proiect, până să-l public, i-l arăt și îmi spune foarte direct ce crede. Secretul căsniciei de lungă durată…” Cu ce se ocupă fiica și fiul lor / EXCLUSIV

Citește și: Luca Reghecampf a răbufnit la adresa Anamariei Prodan: „Să înceteze cu intrigile! Am tăcut până acum din respect față de tatăl meu. Nu sunt fiul ei, am o singură mamă”

Citește și: „Dacă eram maică-ta, te băteam de te sminteam”. Teo Trandafir, cu umor despre decizia lui David Popovici de a nu conduce mașinile primite de la Țiriac

Sanda Țăranu are o casă la Breaza

Sanda Țăranu locuiește acum la Breaza, într-o casă pe gustul ei. Murături sau dulceață susține că nu a pus niciodată. În rest, muncește din greu.

„Am o căsuță veche, mă simt bine aici, camerele sunt foarte înalte, de 3,65 m. A trebuit să spăl geamurile, mă mai ajută cineva și cu vopsitul lemnăriei, este treabă, dar am ajutoare. Geamurile sunt superbe, cu niște modele anume.

Îmi plac atât de mult, încât am renunțat la perdele, ca să le văd mereu și să mă bucur de ele, dar și ca să se lumineze mai bine casa. Nu am pus murături sau dulceață. N-am făcut nici măcar un borcan, în viața mea. Îmi pare rău că nu am dexteritatea asta, însă nici nu m-a preocupat. Dar, citesc mult, mă uit la anume programe tv, la seriale turcești, realizate impecabil, merg la piață, ca să cumpăr legume, fără E-uri, mănânc sănătos', adaugă Sanda Țăranu.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton