Saveta Bogdan împlinește 78 de ani. Artista și-a amintit ce cadou a primit de la bunica ei, în copilărie: ”Cojoc vechi, de 200 de ani” De ce nu pleacă la fiica ei, în SUA / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Saveta Bogdan împlinește 78 de ani! Cum arăta ziua de naștere în copilăria artistei și ce cadou i-a făcut bunica din partea tatălui. În cinstea ei, părinții i-au dat numele acesteia, Saveta, care azi este atât de cunoscut. Celebra cântăreață de muzică populară a fost serbată în avans la Revelionul Artiștilor organizat de Silvana Rîciu și soțul ei, Nicușor Ioniță.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Saveta Bogdan împlinește 78 de ani! Cum arăta ziua de naștere în copilăria artistei și ce cadou i-a făcut bunica din partea tatălui. Cântăreața de muzică populară a primit numele bunicii din partea tatălui, Saveta, pentru că așa se obișnuia pe vremuri.

59490423_2331777613758785_2050452653086867456_n59490423_2331777613758785_2050452653086867456_n

Citește și: De ce nu a acceptat Saveta Bogdan cererea în căsătorie a lui Gheorghe Turda: 'Nu că nu mi-a plăcut de el, pentru că era un bărbat foarte frumos și este și acum, dar…'

Citește și: Saveta Bogdan, agresată în timpul unui spectacol: „Mi-a băgat mâna sub fustă și m-a pipăit pe fund”. Soția individului a fost martoră

Citește și: „Vin anumite reflexe din generațiile anterioare. Tendința de a le face pe toate perfect, cu riscul să leșinăm de oboseală'. Ce crede Andra despre statutul femeii contemporane și cât de des plânge în fața copiilor / EXCLUSIV

Citește și: Cum a rezistat prietenia dintre Clara Rotescu și Cătălin Botezatu în timp: „Dacă vrei o relație pe termen lung, trebuie să fii pregătit pentru certuri, lacrimi… Noi ardem la fel, suntem vulcanici' / EXCLUSIV

Saveta Bogdan împlinește 78 de ani! Cum arăta ziua de naștere în copilăria artistei și ce cadou i-a făcut bunica din partea tatălui

Saveta Bogdan va împlini pe 16 ianuarie vârsta de 78 de ani. Celebra cântăreață de muzică populară spune că în tinerețe nu dădea o importanță așa de mare zilelor de naștere însă acum, că este cunoscută, îi face plăcere că oamenii o recunosc și o felicită de ziua ei, chiar și pe stradă.

'În tinerețe nu dădeam așa multă importanță zilei mele de naștere, pentru că atunci nu eram extraordinar de cunoscută. Acum, cum mă cunoaște deja lumea de atâția ani, au început să sune telefoanele înainte de ziua mea, să mă felicite oamenii. Mă simt ca o regină acum, pentru că sunt iubită de toată lumea.', a declarat Saveta Bogdan, pentru viva.ro.

Saveta Bogdan: 'Cine mă cunoaște pe mine acolo, în America? Nimeni nu mă ridică, cum mă ridică la mine, în România'

Saveta Bogdan a fost felicitată cu o zi înainte și de fiica ei, Cătălina, stabilită în America de ani de zile. Artista spune că în SUA nu are cum să o cunoască cineva, chiar dacă a primit o distincție anul trecut, iar aici este recunoscută ușor, iar oamenii îi transmit urările de ziua ei chiar și pe stradă.

'M-a sunat și fiica mea de dimineață, deși ziua mea este marți, pe data de 16 ianuarie. Cătălina mi-a spus că a vrut să fie prima care mă felicită. M-a întrebat când merg la ea, în SUA. Dar eu sunt foarte iubită în țara mea. Cine mă cunoaște pe mine acolo, în America? Nimeni nu mă ridică, cum mă ridică la mine în România. Și pe stradă am ieșit și mi-a spus cineva 'La mulți ani!', imediat cum am ieșit din bloc. Iar eu l-am întrebat pe omul acela de unde știe că este ziua mea și mi-a spus că a văzut pe TikTok. Era un bărbat la vreo 70 de ani, unul de 20 nu era… (râde) Am luat o șampanie să cinstesc și eu oamenii de ziua mea.', a mai declarat Saveta Bogdan, pentru viva.ro.

Saveta Bogdan: 'Mama mă iubea foarte mult'

Saveta Bogdan spune că sărbătorile, ca ziua ei de naștere, aveau un farmec aparte. Și pentru că era singura fată între patru băieți, părinții, la fel ca bunicii, erau topiți după ea.

'În copilăria mea, mama îmi făcea costum popular nou de ziua mea de naștere. Mama mă iubea foarte mult. Eram singura fată între patru băieți și mama nu mai știa ce să-mi mai facă de bucurie, să fiu mulțumită. Părinții țin foarte mult la fete. Pe atunci, iernile erau cu zăpadă. Erau zăpezile acelea mari! Mergeam să mă dau cu sania și veneam înapoi acasă cu țurțuri de gheață pe mine, atât de frig era! Eu fiind născută în ianuarie, pe data de 16 ianuarie era mereu zăpadă mare de ziua mea de naștere.', a povestit artista.

Saveta Bogdan: 'Mi-au dat numele ei, al bunicii: Saveta'

Saveta Bogdan a primit un cojoc vechi de 200 de ani de la bunica din partea tatălui ei. În cinstea ei, părinții artistei i-au pus la naștere numele Saveta, care azi este atât de cunoscut de iubitorii muzicii populare.

'Când m-a născut la dispensar, acolo făcuseră focul, dar tot era frig. Și i-au spus mamei să mă ia în brațe. Mama avea palton din acela gros, cum se făcea în Ardeal, și m-a luat la pieptul ei. 'Mi-era frică să nu răcești, Savetuco!', așa mi-a spus mama. Bunica mea a avut numai trei băieți și când a făcut tata o fată a fost înnebunită. Mi-au dat numele ei, al bunicii: Saveta. Mi-a dat cojoc vechi de 200 de ani. M-a iubit foarte mult. Așa era la țară, dacă făceai fată puneai numele bunicii tatălui. Dacă făceai băiat, puneai numele socrului. Practic, trebuia să dai copilului numele părinților tatălui. Acum nu se mai ține cont de asta.', explică artista.

Pe atunci, iernile erau frumoase, cu zăpezi mari. 'Iernile erau frumoase. Noi știam că mama taie porcul și abia așteptam să îmi dea coadă și urechi de la porc. Eram în opinci pe stradă. Erau zăpezile acelea așa de mari, încât nici nu mă vedeam de zăpadă.', a mai spus Saveta Bogdan. Artista a fost serbată în avans, la Revelionul Artiștilor de sâmbătă, organizat de Silvana Rîciu și soțul ei, Nicușor Ioniță, la Sala Concert.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton