Scandal la Festivalul Mamaia! Firma care a pierdut licitația pentru organizarea evenimentului i-a trimis o scrisoare lui Marcel Ciolacu și face acuzații: „Inițial nu a fost vorba despre nicio licitație” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Scandal la Festivalul Mamaia! Firma care a pierdut licitația i-a trimis o scrisoare primului ministru al României, Marcel Ciolacu. Nicolae Constantinescu, reprezentantul firmei care este în pierdere, susține că, inițial, nu ar fi fost vorba de nicio licitație, evenimentul fiind susținut de Consiliul Județean Constanța și Ministerul Culturii. Iată ce s-a întâmplat însă, ulterior!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Scandal la Festivalul Mamaia! Firma care a pierdut licitația i-a trimis o scrisoare primului ministru al României, Marcel Ciolacu. Nicolae Constantinescu susține că a promovat manifestarea cu tradiție de la malul mării și a contactat artiștii, fără să știe că va urma și o licitație în acest sens.

294228811_373120671630432_2302439536599709257_n294228811_373120671630432_2302439536599709257_n

Citește și: Festivalul Mamaia se reia, după 11 ani de pauză. Dan Negru și Octavian Ursulescu, doriți de organizatori să prezinte evenimentul / EXCLUSIV

Citește și: Carmen Trandafir, prima reacție după ce a aflat că Festivalul Mamaia revine: 'Să lase deoparte jocurile de culise, să îi dea…' Ce le-a transmis organizatorilor / EXCLUSIV

Citește și: De ce s-au despărțit Emily Burghelea și soțul ei timp de 6 luni, înainte de a deveni părinți: „M-am îmbolnăvit de supărare. A venit o asistentă să-mi facă perfuzii la domiciliu' / EXCLUSIV

Citește și: De ce a vrut Andreea Esca să plece de la PRO TV, în trecut, și ce a făcut-o să se răzgândească: „Însemna să renunț la știri și să fac doar asta'

Scandal la Festivalul Mamaia

Festivalul Mamaia se va relua anul acesta, după 11 ani de absență. Până aici, toate bune și frumoase. Reprezentanții firmei NC Entertainment Agency și președintele Consiliului Județean Constanța au anunțat cu tam-tam participarea mai multor artiști, chiar și prezentatorii evenimentului. Aceștia ar fi fost Dan Negru și Octavian Ursulescu.

Numai că, NC Entertainment Agency s-ar fi trezit în postura în care organizarea acestei ediții a festivalului s-a scos la licitație. Mai mult de atât, firma care a promovat manifestarea de la malul mării a pierdut licitația, în ciuda faptului că ar fi avut o înțelegere cu Consiliul Județean Constanța. Reprezentanții firmei NC Entertainment Agency au depus o contestație și i-au trimis o scrisoare primului ministru, Marcel Ciolacu. În plus, firma câștigătoare nu ar avea licență de a organiza un eveniment.

Ce scrie în documentul adresat primului ministru, Marcel Ciolacu

'Vă supun atenției o situație recentă pe care vă rog insistent să o analizați. Este vorba despre rezultatul licitației pentru organizarea ediției aniversare a Festivalului Mamaia, care în cei 60 de ani (în 1963 a fost prima ediție) a devenit un reper pentru muzica românească, fiind un eveniment cu tradiție care a promovat valorile autohtone.

Eu, Nicolae Constantinescu, prin NC ENTERTAINMENT AGENCY, am demarat în urmă cu 1 an și jumătate repetate discuții cu Consiliul Județean Constanța, care deține licența acestui festival, ca Mamaia să fie din nou organizată, după o pauză de 11 ani. Inițial nu a fost vorba despre nicio licitație, festivalul urmând a fi susținut financiar de Consiliul Județean Constanța și de Ministerul Culturii.

Consiliul Județean Constanța s-a arătat dornic și chiar bucuros să susțină organizarea acestui eveniment, după proiectul propus de mine: Mamaia – 60, Ediție Aniversară. În luna martie, a avut loc și o primă întâlnire cu artiștii interpreți, cu dirijorul Ionel Tudor, cu reprezentanți ai presei, un avocat și un consilier din partea CJ Constanta, unde s-a comunicat formula și programul artistic pe care urma să îl aibă Festivalul Mamaia 2023', se consemnează în documentul respectiv.

Nicolae Constantinescu: 'A avut loc o conferință de presă la Constanța'

Nicolae Constantinescu subliniază că la Constanța ar fi avut loc și o conferință de presă legată de Festivalul Mamaia, cu participarea președintelui Consiliului Județean Constanța.

'După ce au început să apară interviuri în presă cu artiștii care vorbeau despre amintiri legate de acest festival și bucuria de a fi din nou împreună pe scenă, la Gala Aniversară, brusc, Consiliul Județean (care anunțase între timp că se apucă și de refacerea teatrului de vară, existând și un proiect în acest sens), a organizat o licitație pentru acest eveniment prin Centru Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada. Deja se cunoșteau foarte bine toate detaliile proiectului de desfășurare a evenimentului.

A avut loc o conferință de presă la Constanța, cu participarea Președintelui Consiliului Județean Constanța, care a vorbit în linii mari despre componența artistică, a declarat că va fi o orchestră special creată pentru acest eveniment, formată din 40 de instrumentiști, care vor fi dirijați de maestrul Ionel Tudor, exact așa cum era prevăzut în proiectul meu.', a subliniat Nicolae Constantinescu.

Artiștii au fost contactați de mai multe persoane

'După ce a fost anunțată licitația pe 16 iunie, artiștii au fost contactați de mai multe persoane pentru a se obține acordul de participare în vederea întocmirii caietului de sarcini ce urma a fi depus la termenul stabilit. Bineînțeles că au refuzat celelalte oferte, aceștia având deja acordul încheiat cu mine.

În tot acest timp, Ionel Tudor a lucrat încontinuu și a scris cele 45 de orchestrații pentru piesele ce urmau a fi interpretate live de artiștii acompaniați de cei 40 de instrumentiști. Artiștii nu și-au mai luat cântări, și-au blocat datele în care se făceau repetițiile, în care avea loc festivalul…', se arată în scrisoarea adresată de Nicolae Constantinescu, primului ministru.

Firma care a pierdut licitația cere sprijin de la Marcel Ciolacu

Firma care a pierdut licitația cere sprijin de la Marcel Ciolacu. În plus, Nicolae Constantinescu a mai precizat că i s-ar fi respins contestația la licitație, la numai 3 ore de la depunerea acesteia.

'Vă lăsăm pe dumneavoastră să cereți și sperăm să și primiți lămuriri. Noi nu putem decât să ne întrebăm dacă nu cumva se dorește ducerea în derizoriu a Festivalului Mamaia care, alături de Cerbul de Aur, este un FESTIVAL – PATRIMONIU NAȚIONAL. Am depus contestație la Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, însă aceasta a fost respinsă în mai puțin de 3 ore de la înregistrarea ei.', se mai arată în documentul despus la Guvernul României, de către firma care a pierdut licitația pentru organizarea Festivalului Mamaia 2023.

Firma câștigătoare nu deține licență de organizare de spectacole

'Totodata, firma declarată câștigătoare nu are licență de organizare spectacole, dar conform
comisiei de evaluare a Centrului Cultural Burada nu are nevoie, căci firma câștigătoare este
prestatoare de servicii de organizare, organizator fiind de fapt Centrul Cultural Burada, dar
nici
Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T Burada nu are licență de organizare
spectacole, nefiind înscrisă în Registrul Artelor Spectacolului (Registru administrat de
Ministerul Culturii ce constituie documentul de evidență în care sunt înscrise instituțiile și
companiile de spectacole sau concerte de stat sau private din România). Aici nu se mai
aplică legea, se organizează oricum, pentru că se poate!'
,
a mai subliniat Nicolae Constantinescu.

Percheziții acasă la președintele CJC

Cu trei zile înainte de lansarea licitației, procurorii DNA Constanța au făcut percheziții acasă la președintele CJC și l-au pus sub acuzare pentru luare de mită (fără legătură cu organizarea festivalului), scrie info-sud-est.ro.

'Licitația pentru festival a fost lansată în 16 iunie, iar deschiderea ofertelor s-a făcut la 27 iunie, la sediul Centrului Cultural Județean Constanța (din subordinea Consiliului Județean).

Suma maximă a achiziției a fost stabilită de CJC la aproximativ 720.000 de euro. În timp ce NC Entertainement a licitat pentru suma maximă, Media Group Services a înaintat o sumă cu aproximativ 220.000 de euro mai mică și a câștigat licitația, chiar dacă 'surprizele' anunțate de Mihai Lupu și artiștii care se pregăteau de spectacol se aflau în portofoliul celeilalte firme.

Președintele Consiliului Județean susținea, în iunie, că 'are confirmări' de la artiști și dădea asigurări că va evolua 'orchestra Ionel Tudor, cu 40 de instrumentiști', dar și că vor fi 'multe surprize', cu o lună înainte de aflarea câștigătorului. Mihai Lupu anunța inclusiv numele prezentatorilor evenimentului, Dan Negru și Octavian Ursulescu (de fapt, vor prezenta Liana Stanciu și Aurelian Temișan).', mai consemnează aceeași publicație.

Foto: Facebook, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton