Scriitoarea Petronela Rotar, poveste cutremurătoare de viață: "Am avut un tată super violent, care m-a agresat toată copilăria. La 16 ani, ar fi trebuit să fiu violată de 11 bărbați"

 Dumba Gabriela
.

Scriitoarea Petronela Rotar are o poveste de viață desprinsă, parcă, din filmele de groază. Aceasta pare că a trăit, până la 47 de ani, mai multe vieți, toate cu scenarii cutremurătoare. Copilăria a fost marcată de abuzurile unui tată violent, adolescența de un viol care doar printr-o minune nu a fost unul de grup, iar maturitatea a îndoliat-o, prin pierderea bărbatului iubit, într-un accident de mașină.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Petronela Rotar, psiholog, scriitoare, blogger și autoarea singurului bestseller de poezie în România postdecembristă, a vorbit în cadrul podcastului lui Alex Gavriliu despre dramele prin care a fost nevoită să treacă în copilărie, dar și mai apoi, în adolescență și la maturitate.

441494469_1006308707531833_2913160758083112575_n441494469_1006308707531833_2913160758083112575_n

Petronela Rotar, poveste de viață ca un film de groază

Petronela Rotar a mărturisit că familia ei nu s-a bucurat de venirea ei pe lume. În plus, a avut un tată foarte violent, care a agresat-o toată copilăria și adolescența, coșmar amplificat ulterior de o tentativă de abuz sexual.

Cel care i-a dat viață a început, de la un moment dat încolo să o atingă nu ca un tată, ci ca un prădător sexual, își amintește scriitoarea, cu groază.

„Copilăria mea a fost foarte grea. Vorbesc despre faptul că m-am născut într-o familie în care nu am fost primită cu bucurie. Am venit ca o surpriză și am întrerupt cu venirea mea pe lumea cariera mamei mele și nu cred că, nu conștient, că sunt sigură că mama m-a iubit, dar cred că inconștient a fost o mare problemă pentru ea că eu am venit pe lume și că am existat.

Am avut un tată super violent, care m-a agresat toată copilăria și toată adolescență mea. Mai târziu a existat și o formă de, poate că nu chiar abuz sexual din partea tatălui meu, dar cu siguranță o energie sexuală, extrem de prădător sexual când am început să dezvolt forme și să devin femeie, care m-a afectat foarte, foarte puternic și care m-a făcut să mă întreb de foarte multe ori dacă nu a fost mai mult decât atât, dar cu mintea pe care o am acum și cu tot ce înțeleg îmi dau seama că nici nu este nevoie să fie mai mult decât atât.

Este suficient pericolul pe care îl simțeam când tata se apropia să mă pupe, sau să mă atingă cu mâinile în feluri care erau extrem de nepotrivite și nu erau de tată, erau de bărbat și de prădător sexual, energia asta se simțea', a dezvăluit Petronela Rotar, în cadrul podcast-ului lui Alex Gavriliu.

Citește și: Cât de mult a afectat-o pe Karmen Simionescu lipsa tatălui ei în copilărie: „Eu eram peste tot cu mama, niciodată cu tata. El nu a luat parte la…’ / Cu ce traume a rămas fiica lui Adrian Minune

Citește și: Daria Crișan și iubitul ei aveau fiecare alți parteneri când s-au cunoscut: „Energia lui mi-a întors capul și primul gând a fost…' Cum a început povestea lor de dragoste și cum au depășit cumpenele în relație / EXCLUSIV

Citește și: Asia Express 23 septembrie – Oana Paraschiv și Mihai Găinușă s-au certat: „Aș vrea să-mi schimb coechipierul. Știam cine-mi ești, dar…’ / Cine a câștigat imunitatea etape

Petronela Rotar a fost violată când avea 16 ani și a vrut să se sinucidă

Scriitoarea Petronela Rotar a mai vorbit despre un alt moment extrem de dureros din adolescența ei. La 16 ani, a fost victima unui viol, care a trimis-o la un pas de sinucidere.

„După care am trăit abuz sexual la 16 ani. Nu am vorbit nicioadată despre asta în mod concret, pentru că este o situație extrem de delicată. Practic, ar fi trebuit să fiu violată în grup, de 11 bărbați, însă, primul care a făcut asta mi-a dat drumul după ce și-a dat seama că eram virgină și cred că a avut un moment de empatie, nu știu ce să spun, dar asta după ce m-a violat.

Adică m-a violat, după care și-a dat seama că ar putea fi foarte grav ce se întâmplă mai departe și că eu nu eram așa cum credeau ei, una dintre fetele pe care le „poșteau”, cum se zicea pe vremea aia.

Fusesem ademenită într-un loc de un om în care aveam încredere, după care ușile s-au închis și am rămas blocată mai întâi cu acest bărbat, după care se pare că exista o listă și ceilalți urmau să intre, dar primul s-a speriat.

Și-a dat seama că erau virgină, țipasem, urlasem, plânsesem, după care «înghețasem» așa cum se întâmplă în trauma sexuală și mi-a spus să mă îmbrac și să fug pentru că dacă nu te omoară ăștia. Și am fugit și am scăpat de la ceva mai rău decât a fost„, a mai povestit Petronela Rotar.

A reușit, în cele din urmă, să găsească un salvator, însă fericirea nu a durat prea mult.

Am vrut să mă sinucid în primele momente, dar a fost cineva, m-a găsit cineva și cred că asta m-a salvat imediat după ce am scăpat din casa aia unde s-a întâmplat lucrul ăsta.

5-6 ani mai târziu, bărbatul, singurul iubit pe care eu îl avusesem după acest eveniment și care era și tatăl copilului meu, a murit într-un accident de mașină într-un mod violent. Cam asta este copilăria, tinerețea și adolescența mea', spune Petronela Rotar.

foto: Facebook Petronela Rotar

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton