"Mă loveam de obiecte, scăpam obiectele din mână, nu știam să conduc, paralizie, ajunsesem nasol. Acum mă lupt cu anxietatea și cu atacurile de panică". Cum se simte Adda, după un an de tratament pentru boala Lyme

 Dumba Gabriela
.

Adda urmează de mai bine de un an un tratament pentru boala Lyme, dar simptomele îngrozitoare apăruseră cu doi ani înainte, timp în care medicii nu au știut să-i spună de ce suferă. Cântăreața a făcut zeci de analize și a urmat tratamente greșite până când s-a aflat ce boală are, de fapt. Deși se simte mai bine decât în urmă cu trei ani, Adda este conștientă că boala nu va dispărea complet și va rămâne cu sechele.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Adda a fost consultată de foarte mulți medici, timp în care starea ei de sănătate se agrava și nimeni nu știa să-i pună un diagnostic corect. Au urmate tratamente greșite, agravarea bolii, foarte mulți bani cheltuiți în zadar. În cele din urmă, cântăreața a aflat că suferă de Borelioza (Lyme) și Bartonella- transmise de căpușe și țânțari, ploșnițe.

6897-606×1024-16897-606×1024-1

Cum se mai simte Adda după tratamentul pentru boala Lyme

De un an și jumătate, Adda urmează un tratament complex și se simte mult mai bine, însă nu a scăpat total de simptome.

'Sunt încă pe tratament, mai am 14 injecții și apoi voi aștepta câteva luni. Mă voi testa din nou să văd dacă a intrat în remisie. Mă simt mult mai bine, încă am simptome.

E foarte ciudat că această boală dă și anxietate, pentru că la nivel chimic a intrat în sistemul nervos central. Eu când am aflat aveam inflamație cerebrală, deja mă loveam de obiecte, scăpam obiectele din mână, nu știam să conduc, paralizie, ajunsesem nasol', a declarat Adda pentru ego.ro.

Adda este conștientă că sunt șanse mari să rămână cu sechele, după toate problemele de sănătate pe care le-a avut. 'Probabil, voi rămâne cu niște sechele. E foarte greu, De asta mă lupt cu anxietatea și atacurile de panică și nu stiu dacă sunt de la gânduri sau, pur si simplu, o descărcare chimică care are loc în sistemnul nervos central.

Și intotdeauna mintea mea este plină de întrebări. Cum controlez? Cum trec peste? Încerc să nu-mi pierd cumpătul, dar ce sa fac probabil o să răman cu asta', a mai precizat solista.

Citește și: Cine este Larisa de la Casa Iubirii. Are 21 de ani și este cea mai bună prietenă a Kingăi, concurentă în primul sezon

Citește și: ‘Eu beau o sticlă de șampanie la prânz. Beau de îl bag sub masă pe Băsescu, dar…. Monica Tatoiu, despre tabieturile neașteptate pe care le are la 67 de ani

Citește și: „Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând’. De ce nu a putut Ioana Tufaru să-și înscrie copilul la școală

Adda a cheltuit 15.000 de euro pe analize, până a aflat că are Lyme

Cântăreața dezvăluie că a cheltuit până acum 15.000 de euro pe analize medicale pentru că este foarte greu de diagnosticat un bolnav de Lyme.

„Fac postarea asta că să va arăt ce înseamnă Lyme în România. Sau Borrelioza. Cumva diferite dar extrem de asemănătoare. Borrelia and co. Că ea nu vine singură. Vine cu Anaplasma, Bartonella, Babesia, Epstein Barr etc. Am primit poză asta de la o sora de suferință’. La mine toate analizele în valoare de 15.000 de euro stau într-o cutie. Nu le-am întins niciodată să văd câte sunt. E un teanc gros. Prin asta trece un bolnav de Borrelia până să primească diagnosticul. Problema e că pierde timp prețios.

Timp în care spirochetele se înmulțesc și migrează peste tot, afectând tot corpul. De asta se adaugă mereu câte un simptom. Așa că dragi infectionisti, reumatologi, cardiologi, neurologi, oftalmologi, alergologi și dermatologi- TESTAȚI PACIENȚII. Dar cu testele alea BUNE. NU ELISA, ELFA și mama lu Ștefan cel Mare. Lyme ul nu e doar de la căpușă.

Nu fac Lyme doar cei cu eritem. Eritemul apare la mușcătura, doar în două cazuri. Dacă căpușă colcăia de borrelii sau dacă pacientul avea deja anticorpi. De asta apare la 30% din oameni. Căpușă nu trebuie să fie cât un câine că să fie periculoasă. Majoritatea sunt mici că o aluniță. Nu toate se înfig. Mare grijă, cei care le scoateți. Nu le mai rupeți. Poate achiziționați în spitale croșete sau măcar pensete. Nu mai băgați acul în picioarele copiilor mușcăți ca să scoateți căpușă.

Că aia dacă se rupe, își revarsă tot sucul gastric în victima. Iar dacă salivă ei era light, cu siguranță faceți rahatu praf după ce da tot afară. Antibioticul se da imediat după mușcătura nu după ce apare eritemul, asta dacă apare. Testele se fac la 3 sapt de la ultima doză de antibiotic sau 3 săptămâni de la mușcătura, dacă nu s-a luat antibiotic.

Testați co infecțiile. TBE VIRUS, Anaplasma, babesia, rickettsia, francisella, toxocara, toxoplasmă, bartonella, epstein barr, ureaplasma, mycoplasma, virusurile herpetice. Pentru fiecare există protocol SEPARAT!
Faceți diferența dintre anticorpii specifici mușcăturii și cei de transmitere congenitală. O să aveți mari surprize. Sunt multe de spus…. Multe. Mă rog la Dumnezeu să se schimbe ceva!’, a transmis Adda pe Instagram.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton