Secrete de bucătărie de la Patrizia Paglieri

 Adina Vilcea
.

Când spui Patrizia Paglieri te gândești instant la aromata bucătărie italiană. Pasionată de arta culinară încă din adolescență, fostul jurat al emisiunii MasteChef își amintește cu plăcere de restaurantul mamei sale din Salerno, dar și de copilăria petrecută în bucătăria bunicii sale, acolo unde a descoperit cum să îmbine aromele care dau farmecul mâncărurilor tradiționale din Liguria.

 

Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru bucătărie?

Pasiunea mi-am descoperit-o devreme, cam pe la 14-15 ani. Mama avea restaurant la Salermo și stăteam cu ea și o ajutăm în weekend-uri și în timpul vacanțelor. Așa am făcut primii mei bani. Eram fericită pentru că o ajutam, făceam ceva care să-mi placă și mai eram și plătită pentru asta.  De atunci s-a născut această pasiune și a continuat.

Care este rețeta care îți amintește de copilărie?

Copilăria și mâncarea sunt strâns legate de bunica mea și de perioada petrecută în Liguria. Ravioli, pregătit de bunica cu legume cultivate în grădină.

 

Ce ar trebui sa stie cei care isi doresc sa devina bucatari?
Pasiunea este importantî în orice, nu poți face ceva bine fără a fi pasionat cu adevarat. Iar cei care își doresc să devină bucătari trebuie să experimenteze tot felul de rețete, pentru că este important să știe să potrivească ingredientele. De exemplu, sunt ingrediente despre care ai crede că nu au ce căuta împreună, asta până când le combini și descoperi o aromă nouă, deosebită. Practica și școala sunt foarte importante în această meserie, iar la cursurile de cooking pe care le voi preda începând cu luna februarie, la DallesGo, îi voi învăța pe cei care isi doresc să devină bucătari tot ce au nevoie să știe.
Care sunt trucurile de baza pe care le recomanzi?
Să nu prăjiți niciodată cu ulei extravirgin de măsline, să nu folosiți parmezan la pește, să nu puneți foarte mult usturoi crud, să-l prajiți puțin înainte pentru a nu acoperi celelalte arome. De exemplu, dacă gătiți un pește este foarte important să simțiți gustul de pește, chiar dacă peste el adaugați încă 100 de arome. Puse într-o anumita oridine, ingredientele nu vor acoperi aroma principală, ci, din contră, o vor scoate în evidență.

Preparate românești gătești?

Dacă aș face asta ar fugi lumea. (râde) Nu mă bag la așa ceva, pentru că pentru a găti ceva bine trebuie să simți acele arome, să le ai din copilărie, iar eu nu le am, dar am bucătarii foarte buni români, iar atunci când îmi este poftă de sarmale, de salată de vinete sau zacuscă mă ajută ei. Îmi place mâncarea românească.

Care sunt ingredientele tale preferate?

Busuiocul este aroma mea favorită și îl pun în majoritatea preparatelor. Îm place cel din Liguria care este un pic diferit de cel care se găsește în România, și cu care se face faimosul Pesto la Ligore.

De Sărbători ce se regăsește pe masa ta?

Mâncare tradițională italiană, nu foarte bogată și scumpă, dar făcută în casă de mine și de mama mea. Începem pe 23 cu cumpărăturile, pe 24 ne punem la treabă, iar pe 25 ne bucurăm de ele.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton