Selly a pierdut peste 100.000 de euro în afaceri: "Cu siguranță o greșeală, dar știi cum e, din greșeli înveți". Din ce face bani în prezent

 Dumba Gabriela
.

Andrei Şelaru, alias Selly, este un vlogger şi antreprenor român, care a pornit de la a face filmări şi conţinut pentru canalul său de YouTube la doar 10-11 ani. În timp a ajuns foarte cunoscut și s-a implicat în diverse afaceri, unele profitabile, altele nu. Selly recunoaște că a pierdut peste 100.000 de euro în afaceri, dar nu se lasă descurajat de acel eșec.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Andrei Şelaru îşi doreşte să se extindă în zona de business pe sectoarele de media, divertisment şi IT. El spune că nu se va baza doar pe imaginea lui în următorii 10, 20 sau 30 de ani, întrucât în acest domeniu există riscul ca influencerii să se plafoneze şi să nu mai aibă acelaşi succes.

index-17index-17

Selly a pierdut 100.000 de euro în afaceri

Se spune că în orice business este nevoie de muncă şi perseverenţă, dar Selly susține că, în cazul său, a contat foarte mult şi norocul şi timingul potrivit. „Am avut norocul de începe de la o vârstă foarte fragedă şi în perioada când YouTube-ul era la T0', spune el. 

Dacă nu ar fi început un business în acest domeniu, el spune că ar fi activat, cel mai probabil, în media sau IT.

În paralel cu cariera online, vloggerul conduce o companie media cu ajutorul căreia a contribuit la proiecte precum reality show-ul online „Buzz House', filmele „Romina VTM' și „Buzz House: The Movie', printre alte proiecte.

Selly recunoaște că nu i-a mers întotdeauna bine și a mai și pierdut în afaceri, dezvăluind care a fost cea mai mare sumă de bani care s-a dus pe Apa Sâmbetei. „Nu vă spun pe ce, dar e undeva la vreo 100 și ceva de mii de euro. O investiție în ceva care nu era ce trebuie. Cu siguranță o greșeală, dar știi cum e, din greșeli înveți. Nu trebuie să te demoralizezi, trebuie să faci mai bine pe viitor', a spus Selly, pentru Unica.ro.

Citește și: Florinel Coman a fost sufletul petrecerii la nunta lui Denis Drăguș! Fotbalistul a cântat manele la microfon și după a primit bani pentru dedicații

Citește și: Denis Drăguș nu și-a invitat părinții la nuntă pentru că sunt certați de șase ani. Tatăl său e disperat: „Nu mai dorm noaptea. Copile, nu ne condamna la moarte’ / Scandalul a pornit din cauza soției fotbalistului, Vanessa

Din ce câștigă Selly bani în prezent

Selly Media Network, firma pe care el a înfiinţat-o, are o echipă permanentă de circa 7-8 persoane, însă funcţionează şi cu un număr mare de colaboratori. Firma lui Selly a avut o cifră de afaceri sub 770.000 de lei în 2022, cu peste 33% mai mică decât în 2021, şi un singur salariat. Firma lui Andrei Selaru a avut un profit net sub 11.000 de lei în 2022, de peste 60 de ori mai mic decât în 2021, potrivit datelor apărute în presă.

„Businessul meu de imagine este un business foarte dinamic, care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Avem show-uri în prezent care au un nivel de producţie comparabil cu show-urile de televiziune. Mizăm pe ideea că poţi face conţinut disponibil gratuit şi credem că este un model care va fi din ce în ce mai profitabil. Avem colaborări care încep de la 3.000-3.500 de euro, dar avem şi contracte mari, de 100.000 de euro.

Însă, nu mă bazez doar pe imaginea mea. Imaginea mea este doar un segment dintr-un business mult mai amplu. Sunt cofondator în două festivaluri de muzică urbană, printre care şi Beach Please, care va avea anul acesta un trafic de 160.000 de persoane, a spus Selly anul trecut, în timpul emisiunii online de business ZF Live.

Selly este unul dintre principalii investitori în festivalul „Beach, Please!' de la Costinești, care are loc între 10 și 14 iulie. „Atâta timp cât tu vrei să fie un festival bun, trebuie întâi să demonstrezi și să investești foarte mult ca să oferi oamenilor cele mai bune condiții, chiar dacă pierzi bani un an sau doi. E această lecție a răbdării și a viziunii pe termen lung. Cu toții ne dorim afaceri care devin repede profitabile, e firesc', a spus Selly, la Fresh by Unica.

În ciuda provocărilor și obstacolelor întâmpinate pe parcurs, Selly a descris experiența organizării festivalului „Beach, Please!' drept o călătorie foarte frumoasă. „E o onoare să pot să mă numesc co-fondator. Este de departe cel mai amplu proiect pe care l-am întreprins în toată viața mea și mă bucur că sunt parte din echipa asta frumoasă care s-a format', a completat vloggerul.

Selly vrea să filmeze documentare

Când vine vorba de viitorul carierei sale, pentru Selly cerul este limita. Își dorește să se perfecționeze în tot ceea ce a făcut până acum, dar și să încerce lucruri noi.

„Sunt în fazele foarte incipiente ale aceste idei. Vreau să încep să dezvolt producții de documentar, să fac foarte multe documentare, la volum. Cred că m-aș pricepe la asta.

Am deja foarte multe idei. Mi se pare că noi, ca țară, oferim foarte multe subiecte bune pentru documentare comerciale și nu s-a făcut asta foarte des în România. Au fost câteva exemple de succes. Dar n-a venit cineva care să zică: „Ok, vreau să produc 15 documentare pe an”, a mai spus Selly.

Totodată, până în prezent, tânărul antreprenor a investit în două festivaluri de muzică de la Costinești, într-un apartament în Mamaia și plănuiește să intre și pe piața de imobiliare din București.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton